Премини към съдържанието
heelp

Как се свалят правилно субтитри,така че да тръгнат.

  Препоръчан отговор


  Здравейте.Първо трябва да си призная че почти нищо не разбирам от компютри и софтуер,главно защото нямам дори елементарни познания по английски език,а и няма кой да ми покаже и обясни каквото и да било.Не съм глупав,нито мързелив но поради гореописаното-досега съм използвал компютъра главно за сърфиране с Windows Explorer и Mozila Firefox,сваляне на филми с BitComet, и гледане с BSplayer-имам инсталиран и K-Lite Codek Pack.До сега винаги преди да свала някой филм,съм преглеждал първо коментарите за да разбера дали е със суб.(като не знам къде се гледа), и след като го свалям сумати време,ако се окаже че е без суб-го триех.Предишният сериал от който изгледах де що има беше StarGate-зор видях докато намеря всички серии със суб.Сега изгледах набързо първият сезон на Prison Break със суб.и таман бях набрал скорост- вече четвърти ден никъде не откривам епизодите от вторият сезон с прикачени субтитри,а опитите ми да ги наглася към филма винаги завършват с неуспех.Навсякъде където рових по форумите за хора с мойто не-знание по въпроса-се натъквах горе долу на едно и също-филмът и суб. да са с еднакви имена и в една папка,като филмът да завършва на avi , а суб.-на srt,незнам може би не го правя както трябва,но дори и така да е,разбрах имало и друг начин-десен бутон-зареди субтитри-и ги търся,да ама като отида на диск J(там ми се свалят филмите)не ми излизат,суб-те въпреки че съм ги свалил точно там,а ако отворя същият диск от браузъра,ми излизат.Понеже не знам защо става така трия всичко и наново си свалям филма,после когато цъкна върху суб-те ми излиза прозорец на който давам save,и излиза друг прозорец на който долу в полето пред save до колкото съм разбрал уеднаквявав името с това на филма,и му прибавям ".srt",после когато цъкна на филма да стане син,долу вдясно save става на open-давам на него и филмът се появява горе в полето след save in,а пък полето долу в дясно пред името на файла става пак на save-цъкам на него и се появява проз. с Download Compliete-давам му close.

  После отварям филма от BSplayer и ми излиза прозорец в който най горе в полето след Look in има жълта папка с "Prison.Break.S02E01.HDTV.Xvid-LOL",отдолу има едно под друго три неща:жълта папкаSample;медиен файл"prison.break.201.hdtv-lol" и суб."Prison.Break.S02E01.HDTV.XviD-LOL".

  Ох уморих се да се обяснявам-какви ли варианти не изпробвах :computer8: заболя ме пак и отновво главата :angry22: пети ден си блъскам главата :brick wall: и НИЩО :sobbing: вие не можете да спите защото го гледате,а аз защото не го гледам :questions::ill: лредавам се :white flag: идва ми да :shake_puter: ПОМОГНЕТЕ :whist: [нататък го изтрих, че иконите били много-жалко тъкмо започнах да го правя смешно и ....абе правила кво да правиш,като се злоупотребява така ще е]

  • Харесва ми 1

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  По принцип, доколкото си спомням, BSplayer-а си зарежда субтитрите в папката, дори и да не са точно със същото име, но доста от останалите плейъри изискват субтитрите да са със същото име :whist: ... Така, значи след като цъкнеш на субтитрите да се свалят не променяй последните три букви на .srt, понеже някой по-капризни плейъри не разпознават вида на субтитрите по съдържанието и няма да могат да ги отворят (не важи за BSplayer).

  По същество - не разбрах можеш ли да заредиш тези субтитри "Prison.Break.S02E01.HDTV.XviD-LOL" или не ти позволява? Ако можеш, но въпреки това не ти ги показва се увери, че имаш чавка пред Show subtitles (десен клик някъде на BSplayer, после Subtitles -> Show subtitles). Възможно е без да искаш да си ги скрил, натискайки S на клавиатурата, например.

  Ако не ти дава да ги отвориш, появява ли ти се някакъв прозорец със съобщение или просто нищо не става като цъкнеш два пъти с левия бутон на тях?

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ако използваш BSplayer 2 версия "независимо дали е Pro и free"

  Няма да има нужда да нагласяш имената на субтитрйте ,ако са във една папка със филма.

  Но добре е ,ако търсиш субтитрй оделно от филма винаги да преглеждаш за колко кадъра във секунда става на въпрос.

  Примерно филма ако е 25 и субтитрийте да отговарят на 25.

  Успех

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Има различни формати на файловете със субтитри.

  Едни от най-разпространените са SUB и SRT.

  Субтитрите от тип .srt имат такъв формат :

  00:00:01 -> 00:00:07,064
  
  ред на субтитрите
  а тези във формат .sub :
  {1547}{1584}ред на субтитрите

  Само с промяна на разширението няма да се промени съдържанието.

  Файловете със субтитри, които се свалят от сайтове, най-често са архивирани в ZIP или RAR архиви. Така, че не е правилно още при свалянето да се променя типа на файла на SRT или SUB (извинявай, но аз поне така разбрах, че правиш). Свали го и след това извади съдържанието на архива в папката където е филма. Не е задължително филма и субтитрите да са с еднакви имена, когато филма ще го гледаш на компютъра, това е необходимо ако се записва DVD за гледане на домашен плейър, но ако не са трябва ръчно да ги покажеш от плейъра.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Свали най-напред файла със субтитрите, но без никакви еквилибристики - просто save as. За да виждаш разширението на файла, трябва да ти е махната отметката на Hide extensions for known file types от Tools -> Folder Options -> View. Ако е архив, разархивираш. Ако е sub или srt, го оставяш така. Ако държиш да е srt с промяна на разширението няма да стане, трябва ти програма като Subtitle Workshop. Свали и филма. Съкрати до минимум имената на файловете (напр. "Prison.Break.S02E01.HDTV.Xvid-LOL" да стане "PrisonBreakS02E01"), така ще си сигурен, че някоя точка или различна буква няма да попречи на намирането на файла със субтитрите.

  Успех!


  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  dixi Публикувано на Днес в 10:26

  Свали най-напред файла със субтитрите, но без никакви еквилибристики - просто save as. За да виждаш разширението на файла, трябва да ти е махната отметката на Hide extensions for known file types от Tools -> Folder Options -> View. Ако е архив, разархивираш. Ако е sub или srt, го оставяш така. Ако държиш да е srt с промяна на разширението няма да стане, трябва ти програма като Subtitle Workshop. Свали и филма. Съкрати до минимум имената на файловете (напр. "Prison.Break.S02E01.HDTV.Xvid-LOL" да стане "PrisonBreakS02E01"), така ще си сигурен, че някоя точка или различна буква няма да попречи на намирането на файла със субтитрите.

  Успех!

  Отметката я имаше-махнах я (ако това е от значение-на горният ред пред"Show hidden files and folders"няма точка-отметка,а на по-горния"Do not show hidden files and folders"-има).След като я махнах,дадох OK и сега започвам да свалям субтитрите на първи епизод от http://www.torrents.linkos.bg/browse.php?s...&incldead=1

  Отварям страницата с първия епизод http://www.torrents.linkos.bg/details.php?id=53822 после цъкам на "Субтитри:тук";на изскочилият прозорец името на файла завършва на".rar",а под него след"Type:" пише"WinRAR arhive"-не знам кое от двете трябва да се гледа,но предполагам това значи че файлът е архивиран.Както и да е-давам Save,и сега в новият прозорец гледам че мога да променя името на файла най отдолу(в момента е"prison.break.201.hdtv-lol.rar").Сега не разбрах трябва ли да го променям- от една страна казваш да не правя никакви еквилибристики,а от друга да съкратя до минимум имената на файловете? :doh: По надолу сега прочетох че пишеш да не се променя още при свалянето,за това го оставям така.Преди да дам Save-гледам че най горе ще ми го сейвне на десктопа-промених го на Lokal Disk(J:) (там BitComet ми сваля филмите) и сега вече давам Save.На последното прозорче-дали да отвори файла,му дадох Close.Предполагам че до тук със суб-те всичко е наред.

  Сега преминавам към филма.Цъкам на линка исе отваря прозорец"Свойства на задачата...".Сега в този прозорецфилмът е изписан на четири места,и то по различен начин!!! :speak: Ако трябва да го променям някъде предполагам,че трябва да е сега и то най отгоре-понеже не ми стана ясно го оставям така.Давам долу OK и прозорецът изчезна,а BitComet започна даго сваля.Сега отварям браузъра на J:\ и там са свалени и филмът и суб-те.С филма предполагам всичко е наред(не съм променял нищо в името на файла)-като цъкна на него ми излизат три неща ,от които средното е той,а другите две не знам какво са.Когато обаче цъкна на суб-те,ми излизат два прозореца един след друг-един голям и един малък вътре в него.В големият под Name има две неща-първото не знам какво е,а второтоса субтитритекоито се отварят ако цъкна на тях(предполагам така се разархивират-като ги отворя и се четат),обаче КАК и КОГА се качват в папката при филма не ми е ясно-след като не е при самото сваляне?На кое точно трябва да дам copy и на кое paste :huh: ?Та за сега и тука няма да пипам нищо докато не ми обясните точно къде и как (надявам се :ass: ).Споменах че като цъкна на субтитрите ми се отваря веднага и още едно малко прозорче,кое обикновенно затварям,понеже немога да разбера какво пише,но(нещо за някаква регистрация-вие кажете)тук ще го препиша(защото не знам как да го копирам): най отгоре"Please register";под него"Please note that WinRAR is shareware. After a 40 day trial period you must either register it or remove it from your computer.;това в лявата а в дясната половина един под друг имам четири избора:червен Х (аз цъкам там ;) или не трябва :nono: );Online reregistration;How to buy;Close; и Help.

  Както и да е за сега няма да рискувам,затварям браузъра и отварям Lokal Disk (J:) от BSplayer2.10(това явно е по-нова версия от 2.0,така че сигурно е :wow: )-там забележете се виждат и филмът и субтитрите,но когато цъкна на филма(отваря се нов прозорец в който освен филма има и някаква жълта папка Sample :ass:)и го стартирам и дам върху него: десен бутон;зареди субтитри;и ми се отваря прозорец(с папката Sample)в който ако отворя горе падащото меню(след името на филма)и потърся отново същият Lokal Disk(J:)-в него си го има филма но не и субтитрите които търся,а като не ги виждам няма как да цъкна на тях за да се заредят.Сега ако кажете че е от това че не са в една папка-ще отговоря че го правихи тоя вариант-още преди да се свалят суб-те им задавах да се свалят при филма,или пък ги копирах и ги пействах при филма(ама давах copy на името,БЕЗ ДА ОТВАРЯМ ФАЙЛА ТАКА ЧЕ ДА СЕ ЧЕТАТ).Правих и друго,което сега пак ще пробвам:понеже не намирам суб-те ако ги търся с десен бутон на стартирания филм,зареди суб-ри и disk (J:)аз го отварям диска от браузъра,където се виждат-давам им copy и после от плейарът на зареди субтитри вотворилият се прозорец вместо да ги търсяи да не ги виждам от падащото меню,аз ги пействам долу-опа не става,значи ги преписвам(като гледам сега имената на филма и суб-те се различават само по това че първият завършва на .avi ,а суб-те на .rar) и им давам open-като резултат на тая процедура винаги както и сега изскача малко прозорче озаглавено Open със ! в жълт триъгълник под него,а текста е: "prison.break.201.hdtv-lol.rar" под него"File not found." и под него"Please verify the correct file name was given." иотдолу може да се даде само OK :speak:

  Знам че съм досадно подробен,ама не го правя за кеф,а за да ме разберете добре поне вторият път.Ако това ще помогне можете да пропускате текстовете в скоби за да не гумите мисълта че писмото е дълго.Моля ви направете така че да не изпитвам нужда да се обяснявам надълго и на широко.Примерно първо можете да ми зададете десет кратки въпроса за да напипате къде е проблема, и от мен ще получите десет краткиотговора.После предполагам че ще мога да изпълня точно съвета ви,колкото и кратък да е ако е обяснен като за човек с ниска ком-на грамотност и с никакви познания по английски,а именно-десен бутон там,ляв там,и т.н.Благодаря предварително. :wors:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Значи разбрах какъв е проблема, нищо че беше дълго писъмцето :wow: , поне свърши работа (ще видим, де :ass: )... Просто плейърът не може да отваря направо архивирани файлове, трябва да ги разархивираш първо.

  Когато обаче цъкна на суб-те,ми излизат два прозореца един след друг-един голям и един малък вътре в него.В големият под Name има две неща-първото не знам какво е,а второтоса субтитритекоито се отварят ако цъкна на тях(предполагам така се разархивират-като ги отворя и се четат),обаче КАК и КОГА се качват в папката при филма не ми е ясно-след като не е при самото сваляне?На кое точно трябва да дам copy и на кое paste :ass: ?

  Това става като от прозореца, който ти се отваря като цъкнеш два пъти на .rar файла дадеш десен клик на реда със субтитрите (в този случай - втория) и дадеш после "Разархивирай в означената директория" ("Extract to the specified folder") и после си избираш Lokal Disk (J:) и цъкваш на ОК. После вече можеш да си променяш името на субтитрите (които вече са srt или sub формат) да са като на филма (пък и, ако искаш, както те посъветва dixi, може и да ги "орежеш" за по-сигурно). Така вече ще се виждат от BSplayer и ще ти дава да ги отвориш!

  Също така на BSplayer трябва да има чавка пред Show subtitles (десен клик някъде на BSplayer, после Subtitles -> Show subtitles)...

  Можеш също така да върнеш отметката пред "Do not show hidden files and folders".

  А в папката Sample се намира отрязък от филма, сложен за по-претенциозните зрители първо само него да свалят и ако ги устройва качеството на картината, да свалят целия филм. Най-вероятно именно това е едното от нещата, които ти се появяват като отвориш торента на филма и не знаеш какво са cool.gif ...

  Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Ujas! Parvo se izviniavam - niamam v momenta Kiriliza na PDA iPaq-a mi....

  2. Dali si svalil tzelia file? Sub-vete sa burzi, filmite iskat mnogo vreme! Taka kakto mi kazvash- vse edno che gi svaliash za ednakvo vreme...

  3. Vzemi ponauchi English - niamada ti e ot vreda! ;-)

  Uspeh!

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  свали си плеъра kmplayer и няма да имаш никакви проблеми !!!!! страхотен е и чете всичко !!!! по-бързо се сваля от DC++ отколкото от торентите ! за да тръгне нещо трябва да го разархивираш !!!!!! филма и субтитрите са в една папка и не би трябвало да имаш проблеми , просто опитай с посочения плеър или с някой друг дали няма да тръгнат !! успех!!!!!!!!!! angry.gif:ass:laugh.gif:wow::ass:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  За да си спестиш дългите обяснения и за да те разбират по-лесно, използувай снимки на екрана. Как става: натискаш бутона PrtScr от клавиатурата (ако искаш да заснемеш целия екран) или Alt+PrtScr (само за активния прозорец). Стартираш Paint. Натискаш Ctrl+V и File -> Save As, като избираш за формат JPG, GIF или PNG. Отиваш на сайта imageshack.us, с бутона Browse намираш картинката и я качваш с бутона Host it!. На следващата страница ти дават няколко възможни линка, избираш един и го показваш тук. Форматът е:

  [img=http://imageshack.us/img/imageshack.png]

  По въпроса ти: за да гледаш филм със субтитри, в твоя случай са ти необходими 2 файла - на филма (с разширение .avi) и на субтитрите (с разширение .sub или .srt). Можеш да ги сваляш където поискаш и с каквото и да било име, само не им променяй разширенията, за да не ги направиш нечитаеми. Веднъж свалени, можеш да ги местиш където си поискаш. Постави ги двата в една папка и направи имената им да са еднакви (ако се налага). Очевидно файлът със субтитрите ти е .rar архив и трябва да го разархивираш. Десен бутон -> Extract Here. WinRAR е Shareware програма, ти ползуваш нерегистрирана версия и затова ти излиза онова съобщение. Потърси лечение по въпроса, но не тук cool.gif . Папката Sample ти обясниха за какво е, не търси там филма или субтитрите ;) .

  Очакваме останалите 9 въпроса biggrin.gif !

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  dixi ти е обяснил много точно. Аз искам да добавя - забелязах, че не намираш субтитри за някои филми и сериали, като например сериала Prison Break 2 сезон. Значи субтитри можеш да намериш в един от най-известните сайтове за това, а именно този. От него като сваляш субтитрите, те са .rar архив и се налага разархивиране(Extrct Hare). Иначе друг начин да си свалиш 2 сезон на Prison Break до 10 епизод със субтитрите, е като ползваш програмата DC++ или StrongDC++ и влезнеш в хъба на Data.bg - dc.data.bg. Там намираш мен под името [Megalan]Biskata и намираш папката със сериала. За повече информация за една от програмите StronDC++ може да погледнеш статията на dragozow тук. Успех! cool.gif

  С уважение: Biskata

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА dixi за

  Десен бутон -> Extract Here.
  След това дадох десен бутон на филма-зареди субтитри- и вече се виждаха в диск J,така че цъкнах на тях и се заредиха-колко било просто :clap::):yanim:

  :wors::wors::wors::wors::wors::wors::angel19:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  sad.gif Обаче като изключа плейарат с филма,и после пак ги включа-виждам че суб-те ги няма(не са се запаметили) и трябва пак да ги зареждам и така всеки път ли? :wors: Ами ако наблъскам целият диск със серии(като преди със старгейт)как ще откривам точните суб-ри в цялата каша :wors: - :wors: сега трябва да са в една папка явно-как? :angel19::clap::yanim:

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Уеднакви името на субтитрите с името на филма и с BSplayer ще се зареждат автоматично. Филма и субтитрите да са в една директория. Не променяй разширенията като ги уеднаквяваш.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Субтитрите може да свалиш от тук http://subs.unacs.bg

  Kак да избереш правилните:

  1. Виж на колко диска е филма (колко видео файла)

  2. Виж колко кадъра в секунда е (десен клавиш върху файла

  най-долу "Properties" после щракаш на "Резюме"и търсиш

  "Frame rate")

  с този начин ще си спестиш доста сваляния на субтитри,

  които няма са са точно на мястото си

  в краен случаи, ще се наложи и ръчна обработка с някои

  от гореописаните програми

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  sad.gif Обаче като изключа плейарат с филма,и после пак ги включа-виждам че суб-те ги няма(не са се запаметили) и трябва пак да ги зареждам и така всеки път ли? :wors: Ами ако наблъскам целият диск със серии(като преди със старгейт)как ще откривам точните суб-ри в цялата каша :wors: - :wors: сега трябва да са в една папка явно-как? :angel19::clap::yanim:

  Нали ти казахме, че трябва да са в същата папка, за да ги зареди автоматично...

  Значи избираш всички субтитри за целия сезон (архивите), даваш десен клик на някой, после Extract here, после избираш новите .srt (.sub) файлове, даваш десен клик -> Cut после влизаш в папката на сезона, десен клик и Paste. Може и както писах в предишния си пост да дадеш направо Extract to the specified folder и да си избереш папката на филмите отдясно (и да дадеш ОК после, де cool.gif ).

  Сега, ако плейърът не ги отваря автоматично или за да си сигурен, че с какъвто и плейър да ги отвориш после ще тръгват субтитрите, трябва да ги уеднаквиш с името на филмите. Избираш си обща част - примерно "Prison Break S02 E" или "prison.break.2". Сега копираш този общ за имената текст и почваш да ги преименуваш един по един файловете (ако пипаш имената на свалените от торента филми няма да можеш да ги сийдваш)... Това става като два пъти бавно цъкнеш на името на файла, под иконката. После избираш частта от името преди разширението (тоест без последните три букви - .avi, .srt или .sub), даваш Ctrl + V и дописваш номера на съответния епизод - става "Prison Break S02 E01.avi" примерно... И така до "Prison Break S02 E10.avi" (или който там ти е последния). После правиш същото със субтитрите - оставяш им оригиналното разширение - .srt или .sub.

  Това е :wors: .

  Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  на 7.11.2006 г. at 10:26, dixi написа:

  Свали най-напред файла със субтитрите, но без никакви еквилибристики - просто save as. За да виждаш разширението на файла, трябва да ти е махната отметката на Hide extensions for known file types от Tools -> Folder Options -> View. Ако е архив, разархивираш. Ако е sub или srt, го оставяш така. Ако държиш да е srt с промяна на разширението няма да стане, трябва ти програма като Subtitle Workshop. Свали и филма. Съкрати до минимум имената на файловете (напр. "Prison.Break.S02E01.HDTV.Xvid-LOL" да стане "PrisonBreakS02E01"), така ще си сигурен, че някоя точка или различна буква няма да попречи на намирането на файла със субтитрите.

  Успех!

  Извинявай, но имам проблем какво да правя като отворих файла с word  и без да искам съм направил така че да отваря всички файлове от този тип с word надявам се и на мен да се помогне. :)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  преди 1 минута, Севастян написа:

  Извинявай, но имам проблем какво да правя като отворих файла с word  и без да искам съм направил така че да отваря всички файлове от този тип с word надявам се и на мен да се помогне. :)

  Пишете в тема от преди 10 години. И трябва да промените асоциирането на файлове със субтитри

  http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-default-programs#1TC=windows-7

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  преди 1 минута, capnemo написа:

  Пишете в тема от преди 10 години. И трябва да промените асоциирането на файлове със субтитри

  http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-default-programs#1TC=windows-7

  Знам, даже в момета мислех аз да направя тема, благодаря ти много ! ;)

  преди 9 минути, capnemo написа:

  Пишете в тема от преди 10 години. И трябва да промените асоциирането на файлове със субтитри

  http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-default-programs#1TC=windows-7

  ох сигурно ще ме сметнеш за много глупав. но ще ми помогнеш ли как да работя с програмата. извинявам се. :(

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Какво е разширението на файла? Ако е .rar , трябва да се отваря с разархивираща програма, каквато имаш (най-добре WinRAR). Ако е .txt , .sub , .srt или някакъв друг текстов файл - най-добре е да се отваря по подразбиране с NotePad .

  Асоциирането става най лесно като съкнеш върху файла с десния бутон, избереш "Open with ..." , после "Choose default program" , и посочваш желаната програма. Ако липсва в списъка, трябва да посочиш нейния изпълним файл в папката Program files .

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.

  Вход


  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.