Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С кой програмен език е добре да започна

Featured Replies

Искам да се занимавам с програмиране но не знам с кой език е добре да започна.

Можете ли да ме насочите и да дадете някоя книжка за езика (ако е бг пвц ше ви черпа).

А визуалния бейсик?

Немога от никъде да намеря точен линк- от където да я изтеля!

А и искам да попитам, кой е по- полезен и кой по-лесен:

Перл или Бейсик ?

Аз не разбрах само, какво да го правя този питон ?

Няма и едно ексе вътре- било редактори, било компилатор!

Чувал съм, че научиш ли веднъж C и вече всички други езици ще ти дойдат отръки :clap:

• Администратор
А и искам да попитам, кой е по- полезен и кой по-лесен:

Перл или Бейсик ?

Предназначението им е коренно различно така че не могат да се сравняват. Perl определено не е от лесните езици. Все пак кажи в коя област точно искаш да се развиваш, защото програмирането е много обширно понятие

Аз не разбрах само, какво да го правя този питон ?

Няма и едно ексе вътре- било редактори, било компилатор!

Редактора си го избираш сам, що се отнася до другото - сигурен ли си че си изтеглил Windows версията?

Чувал съм, че научиш ли веднъж C и вече всички други езици ще ти дойдат отръки :ass:

Абе от чувал съм до така е има много път. Това че голяма част от езиците са със C-like синтаксис въобще не означава, че C или C++ ти решава проблемите :ass:

За Visual Basic - тегли 2005 express от сайта на Microsoft

успех

Редактора си го избираш сам, що се отнася до другото - сигурен ли си че си изтеглил Windows версията?

ДА, сигурен съм за версията, ама си мислих, че си е със собствен редактор, и тогава какъв е смисълът, да си тегля езика, като редактора ми Notepad++ подържа мн езици- може да пишеш на много езици?????

А за езиците- ами бях чел, в един сайт, че Perl е език, който се използва много от програмисти, и особено от ХАКЕРИ ( ама това не е против законите и правилата, защото хакерите, не са това което повечето си мислят )

Става дума за правене на програмки за различни цели- от прости за изпълняване на функции на Уиндоус, до други- сериозни, които да служат на човек за нещо, нещо от рода- да пингват или издирват АйПи и др- свързано със сериозното програмиране, защото до почването ми да уча комп. език, сигурно ми трябват поне 3 години, като знам, че там няма да знам кой знае какво....., си направих извода- всеки се учи с много блъскане и примери ( ПРАКТИКА )!

А да попитам, а този ПХП, главно за какво служи, освен при Уеб страници форуми?

Редактирано от kalata23 (преглед на промените)

Какъвто и език за програмиране да започнеш да учиш, ще трябва да положиш големи усилия за да се научиш да програмираш.Като начало според е по добре да четеш не толкова за определен език и неговите особености а да се запознаеш с науката програмиране.

Може да прочетеш уроците на М.Тодорова, които са с точно такава насоченост.

Също не започвай с html защото той е маркъп език и е доста лесен и ще останеш с грешни впечатления от програмните езици.

Чувал съм, че научиш ли веднъж C и вече всички други езици ще ти дойдат отръки ;)

Абсолютно точно и на мен все така ме съветват приятели и колегите програмисти...доверих им се и се надявам съвета да е така... ;)

Няколко хора горе го казаха, аз ще го повторя....

C\C++

научи тях..... ;)

Аз започнах от Pascal и минах на C .... и после на разни други ;)

Искам да се занимавам с програмиране но не знам с кой език е добре да започна.

Можете ли да ме насочите и да дадете някоя книжка за езика (ако е бг пвц ше ви черпа).

Ами доколко е "добре" да започнеш с даден език си зависи от теб и от това, за кеото ще го ползваш по-нататък. Също от някакво значение е дали има подходящ компилатор/интерпретатор, среда за разработка и литература по въпроса. Аз гласувам за C++, Java и C# вместо Visual Basic, Pascal, Delphi (в случай, че избираш измежду тях).

Щом все още предпочиташ бг книжки по въпроса, не е зле да наблегнеш на английския :wors:

Може да поровиш из форумите - струва ми се че темата за книжките (за C++ например) е дъвкана многократно.

Редактирано от divak (преглед на промените)

• Администратор
Няколко хора горе го казаха, аз ще го повторя....

C\C++

научи тях..... :)

Аз започнах от Pascal и минах на C .... и после на разни други :)

Значи спора за C и C++ (и дали трябва да учиш C преди да учиш C++) е стар колкото и тези два езика :)

Все пак, държа да отбележа, че те са различни в своята концепция и сходния синтаксис не оправдава слагането им под един знаменател

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.