Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

nvidia 5200 проблем

Featured Replies

Не съм 100% сигурен, че проблема е във видео картата но най-вероятно е от нея.

Картата е fx5200 128mb 128bit.

Проблема е следният - при стартирана на приложение което усилено използва видеокарта (

в моя случай civilization 4,cod2 i google earth) се появяват много полу-прозначни правоъглъници, вертикални линии, разминаване на отделни части и други визуални бъгове. След това мишката и клувиатурата отказват да работят, чуват се няколко сигнала от говоритела на кутията и компютъра се рестартира. Преди същитите приложения са работели без проблем. Проверих вентилатора на видеокартата - работи. Инсталирах най-новите драйвъри - пак същия проблем. Някой да има идея как да оправя проблема?

Това всички игри, които си стартирал ли са? Пробвай дали ще прави същото и ако включиш Google Earth в DirectX-режим (от Start -> Programs -> Google Earth -> Set Google Earth rendering to DirectX).

Най-вероятно някой от чиповете памет на видеокартата е сдал багажа и за това се появяват тези артефакти. Пробвай я на друг комп и ако и там покаже същия проблем, ще се наложи да я смениш.

Възможно е и прегряване да е причината, след като проблемът се появява малко след старт на 3D приложение, тоест след като позагрее. Казваш, че вентилаторът върти, но не се знае как е положението под него, все пак картата е стара. Съветът ми е, да свалиш вентилатора и да смениш термопастата, защото може да е изсъхнала като паста за зъби.

Tова не отрича казаното от Lyudmil, шансът да имаш скапана памет е не по-малък.

... чуват се няколко сигнала от говоритела на кутията и компютъра се рестартира.
Прилича ми на прегряване на централния процесор. Може да се провери, като се видат настройките на BIOS на дъното за защита на процесора и се провери температурата му при натоварване (например със SpeedFan).

Паметта на видеото може да бъде проверена с Microscope BootCD - малък пакет, който се събира на една дискета. Има включени редица тестове, сред които и тестове на видеокартата и по-конкретно Video Memory Linear Test.

• Автор

Google Earth е в DirectX-режим.

Не е прегряване на cpu-to проверих работи далеч под максималната работна темп.

Ще проверя пак охлаждането на видеокартата на първо искам да проверя паметта защото ако тя е здала багажа няма да има смисъл да оправям охлаждането.

За съжаление на намерих никаде Microscope BootCD. Ако някой може да ми даде линк към него или към някой програма която да тест-ва паметта на видеокартата ще съм му благодарен.

• Автор
Google Earth е в DirectX-режим.

Не е прегряване на cpu-to проверих работи далеч под максималната работна темп.

Ще проверя пак охлаждането на видеокартата на първо искам да проверя паметта защото ако тя е здала багажа няма да има смисъл да оправям охлаждането.

За съжаление на намерих никаде Microscope BootCD. Ако някой може да ми даде линк към него или към някой програма която да тест-ва паметта на видеокартата ще съм му благодарен.

Не е проблема и в паметта. Днес направих няколко теста всичките ги pass-на без проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.