Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мартин: Надявам се да зарадваме народа, както волейболистите

Featured Replies

Martin_Petrov.jpg

- Марто, всички в България се интересуват как върви възстановяването ти от контузията?

- Засега добре. Даже повече от добре, докторите както ми казват. Но не трябва да се избързва. Това, че съм свалил по-рано от очакваното патериците и по-рано съм започнал да карам колело. Не трябва да се избързва, всичко трябва да е последователно. Няма да бързам и няма да рискувам за нищо. Надявам се така добре да продължи лечението ми, времето ще покаже.

- Какви физически упражнения за възстановяване правиш в момента?

- Ходя всеки ден на физиотерапия в болницата, където ме оперираха. Там правя различни упражнения за раздвижване на коляното с физиотерапевт, който е назначен специално за мен. През ден ходя на басейн за процедури във водата. Там изпъвам коляното, без да имам никакви болки. Също така през ден ходя във фитнеса, където карам колело и правя упражнения за гъвкавост. Всичко е под ръководството на човек от клуба, който е назначен специално за мен и Макси Родригес.

- Кога очакваш отново да играеш?

- За игра е още рано да се говори. По думите на докторите се очаква в средата на януари да започна да тичам на терена. Надявам се в края на февруари, началото на март да започна със съотборниците си да тренирам. Вече в зависимост от това какво коляното ми покаже и как ще успея да възстановя мускулите си, защото голяма част от мускулите на левия крак съм загубил, ще се вземе решение кога ще мога да взема пълноценно участие в мачовете.

- Значи съществува някаква надежда, че на 28 март 2007 година ще бъдеш на терена на стадион “Васил Левски” с националната фланелка в мача с Албания...

- Бих дал всичко, абсолютно всичко, за да стане това! Но пак казвам – няма да поема абсолютно никакви рискове. Защото една повторна такава контузия или усложнения могат да доведат до много по-сериозен период от време, в който трябва да почивам. Не една и две контузии съм виждал в Германия, а и тук в Испания, при които след повторно скъсване се почива една или две години. А това, че искам час по-бързо да се върна на терена за България, а и за Атлетико, е вън от съмнение.

Martin_Petrov_-_goal.jpg

- В този тежък момент за теб кой ти се обажда най-често, за да те подкрепи морално?

- Обаждат се доста хора. Особено в началото, когато се получи тази контузия. Благодарен съм на всички, които ми се обадиха. И мои колеги, и треньори, които не съм очаквал, че могат да ми се обадят. И други футболни деятели. Просто не искам да споменавам имена, за да не обидя някой. Радостен съм, че толкова много хора ми се обаждат и ми пожелават по-бързо възстановяване. Надявам се отново да ги радвам с моята игра колкото може по-бързо.

- Как виждаш в момента Атлетико без теб и аржентинеца Макси?

- Отначало отборът изпитваше някои трудности. Но след тези три-четири злополучни мача, в които не можахме и гол да отбележим, тази криза се превъзмогна. Наистина има какво още да се желае от играта на Атлетико, това не е само мое мнение, а и на специалистите. Но както се казва най-важното нещо са победите. Когато един отбор върви и трупа точки е добре. В момента Атлетико е на четвърто място, това, което е заложено като цел. Никой не иска друго. Така, че аз бих предпочел да продължаваме така с грозни победи, отколкото да регистрираме красиви загуби. И в края на сезона да завършим на същото място в класирането. Надявам се отборът да задържи това ниво и когато се върнем аз, Макси и другите контузени да вдигнем още повече нивото и да се борим за нещо още по-добро.

- През годините много български футболисти играха с успех в Испания. Сега след разтрогването на договора на Владо Манчев остана само ти. На какво се дължи този факт?

- Не знам. Не се съмнявам в качествата на Манчев. Но там в неговия клуб се случиха някои неща и може би беше добре да си тръгне по-рано. И не е той виновният за тази ситуация. Сигурен съм в това, защото го познавам много добре. За мен испанското първенство е едно от най-силните в света и е много трудно да се играе тук. Има много добри футболисти, които са подготвени не само физически, но и технически. Надявам се скоро да се пречупи тази негативна тенденция и още български футболисти да дойдат в Примера дивисион.

- В твое отсъствие в националния отбор се случи, вероятно най-тъжното събитие за тази година. Капитанът Стилиян Петров обяви решението си да напусне. Какво е твоето мнение за този случай?

- Не мога да имам някакво мнение, защото това са си неща лично на Стилиян и на треньора. Наистина неприятно ми стана, на другия ден се чух със Стилиян. Но той е взел засега твърдо това решение. Моите мечти за новата година са да се оправя колкото може по-бързо и Стилиян да се върне в националния отбор. Защото той е от изключително важно значение за нашия отбор. За никого не е тайна, че не разполагаме с много добри и равностойни играчи. Като например Холандия, Германия, Италия. Когато един или двама човека отсъстват от отбора си личи. Така че, надявам се и си пожелавам да размисли. Говорил съм не малко пъти със Стилиян. Засега е твърдо решен да не се връща.

Martin_Petrov_-_goal_1.jpg

- В България се разрази скандал около прословутия мач с Хърватия през 2005 година, когато загубихме с 1:3...

- Аз не съм го продал, със сигурност (смее се)..

- Все пак твоето мнение за този случай?

- Според мен се наду прекалено много тази история. Това вече е минало и не трябва да се връщаме на тези работи. Това са нещо от кухнята и много ме дразнят, когато започва да се спекулира с някои неща, които трябва да си останат само в кухнята на отбора. Не смятам, че това трябва да се разисква по преса и по телевизиите. А и не смятам, че е имало такова нещо, затова не искам да коментирам повече.

- Според теб възможно ли е да има човек, който да не играе на 100 процента, когато облече националния екип на България?

- Аз лично, ако разбера, че има такъв човек, ще отида и ще му се изплюя в лицето. Мога съвсем отговорно да го заявя. Смятам, че това е едно от най-големите престъпления, които могат да се извършат срещу България. Аз не мога да си представя този човек как ще направи тази работа. Не мога и да си го помисля даже. Но пак казвам – ако разбера, че има такъв човек, с доказателства, лично ще отида и ще го заплюя.

- Според мнението на обществеността ти най-много заслужаваш да станеш Футболист №1 на България за 2006 година, което ще бъде за първи път в кариерата ти. Как би приел това отличие?

- Бих се зарадвал много, защото ще се наредя до толкова именити играчи в историята на българския футбол. Ще бъде голямо признание за мен. Мога само да си го пожелая и ще бъда много радостен, ако стане.

- В последните дни голямата новина за футбола в България е закупуването на ЦСКА от индийския бизнесмен Митал. Като бивш футболист на “червените” как преценяваш тази сделка от Испания?

- Не съм запознат с подробности. Научих новината от вестниците. Надявам се да е за добро. Това е клубът на сърцето ми, от него съм тръгнал. ЦСКА ми даде поле за изява на международна сцена и от там стана първият ми трансфер в чужбина. Така, че този клуб винаги ще остане на сърцето ми. Надявам се тази продажба да е за добро, нищо друго не мога да кажа.

Martin_Petrov_1.jpg

- През тази година Левски стана първият български клуб, който влезе в Шампионската лига, но там допусна шест загуби. Какъв е твоят коментар за този пробив на Левски?

- За мен това влизане в Лигата беше добре за българския футбол. Видя се, че на всички мачове в София, а и в чужбина, бяха пълни стадионите. Независимо, че Левски за пръв път участва и не беше чак толкова познато име. Това говори добре за българския футбол. Дано всяка година имаме такъв отбор, който да влиза в Шампионската лига. Независимо кой ще е – Левски, Литекс, ЦСКА. Наистина Левски не се представиха добре, но все пак са за първа година, а и попаднаха в убийствена група. Видя се разликата. Това, мисля, че и момчетата от Левски го казаха. Разликата в момента е от земята до небето, да си го кажем. Нито една точка, головата разлика е минус 16. Но пак казвам – може да се придобие нужният опит само, ако всяка година участваш в този турнир. И се вижда, че отборите, които имат успех в Купата на УЕФА и Шампионската лига, не правят това от първи път. Това се трупа с опит през годините.

- България в последните дни се радва на успеха на волейболистите в Япония. Ти гледа ли техните мачове?

- Искам да им кажа едно голямо благодаря, за това, което направиха. Аз всяка сутрин ставах да ги гледам. Чувството, което изпитах беше невероятно. Радвам се много за тях. Надявам се всяка година България да има такива поводи за радост. Надявам се и ние да доставим подобна радост като се класираме за Европейското първенство.

Martin_Petrov_2.jpg

- В последно време Христо Стоичков е разпъван на кръст от медиите, често се чуват гласове срещу него.Според теб националният отбор върви ли нагоре в сравнение с миналите квалификации, когато не успяхме да се класираме за Мондиал 2006?

- Наистина играта в националния отбор не върви. От всички се вижда, че не играем на нужното ниво. Видя се в последната контролна среща със Словакия, видя се и в тези квалификации, които минаха. Наистина мачовете не ги изиграхме по най-добрия начин. Но пък точковият актив ни позволява да сме оптимисти. Румъния и Холандия все още не са играли директния си двубой, имаме едно голямо предимство. Аз бих предпочел едно “грозно” класиране с такава неубедителна игра, пред това да играем хубаво, но да не участваме на Евро 2008. Какви щяха да са коментарите, ако бяхме играли силно и вкараме два или три гола на Холандия, а те ни вкарат четири? И тогава кой печели от тази хубава игра, след която не се класираме на Европейско? Никой. Критиките ще бъдат едни и същи. Но не ме разбирайте неправилно. И за мен ще бъде хубаво да играем силно, да радваме публиката. Но ето в мача с Румъния, когато завършихме 2:2. Да бяхме играли хубаво и пак да завършим 2:2, според мен щяха да са същите отзиви като сега. Не играхме хубаво, играхме наистина трагично, но ето завършихме наравно. Не мога да кажа дали отборът върви, този въпрос трябва да го зададете на селекционера. Но наистина има много неща в играта, които трябва да се подобрят.

- Предстоят празници. Какво е твоето пожелание към феновете в България, които доказаха, че те обичат теб и останалите момчета в националния отбор?

- Първо искам да им благодаря за тази атмосфера, която създават на нашите мачове не само в София, но и в чужбина. Винаги съм го казвал. В Румъния това, което изпитах при втория гол, когато изравних резултата, бе нещо неописуемо. Не може да се опише с думи. Не се съмнявам, че ще продължат по същия начин да ни подкрепят. Пожелавам им да са живи и здрави, всичко най-хубаво през новата година. Надявам се, че ще ги зарадваме така, както направиха волейболистите.

Интервю на Веселин Мишев, агенция "Фокус"

Ами и аз се надявам да ни зарадват!Първият ни мач е на 28 март и Мартин няма да може да вземе участие.Без Мартин играта ни не е същата.А и вече без Стилиян...Но на първо време трябва да бием Албания с поне 2,3 на 0,!

• Автор
Ами и аз се надявам да ни зарадват!Първият ни мач е на 28 март и Мартин няма да може да вземе участие.Без Мартин играта ни не е същата.А и вече без Стилиян...Но на първо време трябва да бием Албания с поне 2,3 на 0,!

Тцтццтцт ... само като се замисля ... най - добрите ни футболисти няма да играят ! Според мен шансовете ни да се класираме на Евро2008 са много малки сега sad.gif

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

След като напусна аз Стилиян вече го нямам за играя, а за предател!Има кой да го замести :whist:

• Автор
След като напусна аз Стилиян вече го нямам за играя, а за предател!Има кой да го замести :P

Напротив , не виждам кой може да го замести ... Чавдар Янков или Караджинов , моля тисе , не са на неговото ниво .

А доколкото това , че той бил предател ... и Зизу напусна за кратко време националния отбор по футбол на Франция , това прави ли го предател ... Недвед също обяви , че напуска националния тим по футбол на Чехия , но после се завърна :beat:

Стоичков също е напускал националния отбор,но се е връщал!А този разправя че няма да се върне и на европейското щял да гледа мачовете със семейството си и да стиска палци! :wors: Вярно че е най-добрия за поста си,но може да го замести Мариан Христов например :wors:

• 4 седмици по-късно...

НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ СТИЛИАН В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР.Няна кои да движи играта в центара, а сега и без Мртин сме направо Европейско.

НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ СТИЛИАН В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР.Няна кои да движи играта в центара, а сега и без Мртин сме направо Европейско.

Ох, горкичкият ти! Да те съжалява човек!! biggrin.gif

Да не се заблуждаваме че Стилян може да бъде заместен поне на този етап . Ние не сме Бразилия и нямаме по пет равностойни играчи на пост . Дано се върне възможно най бързо .

боже господи, тея манекени да ни зарадват?! спрях да ги гледам преди 3-4 години. просто не ми заслужават вниманието тея рапони футболистите. волейболът е друго нещо, момчетата ме накараха да се чувствам така както 94 година, да се радвам като малко дете и... абе просто чувствата бяха неописуеми и заслужавахме да идем на финал :whist:

бате Боре ще го замести идеално!

а пък Мъри Стоилов ще замести идеално г-н Стоичков :rolleyes:

Повярвай ми: Няма незаменими хора! Просто няма такива, в която и да е професия, в която и да е страна.

Е нали от няколко дена сме европейци biggrin.gif сега може съдиите да не свирят срещу нас (да са малко по неутрални) biggrin.gif

Смех-смех... Шанс винаги имаме. Ако някой си спомня 92 и 93, какви простотии говореха (че сме нямали никакви шансове да се класираме) пък стигнахме напред... Шанс винаги има.

А ако футболитстите ни направят наполовина това, което направиха волейболистите българия ще е на крака. (Жалко, че не зачитаме успехите на другите спортове, така както зачитаме успехите във футбула)

• Автор
бате Боре ще го замести идеално!

а пък Мъри Стоилов ще замести идеално г-н Стоичков :question:

Е това ако стане , те черпа две каси бира biggrin.gifbiggrin.gif;)

Класирането ми се вижда толкова реално, колкото бе и кандидатурата ни за зимните олиймпийски игри. Много бих искал да греша обаче.

След като напусна аз Стилиян вече го нямам за играя, а за предател!Има кой да го замести :)

Защо е предател? Щото не му се търпят и слушат турбо-простите обиди на Стойчков ли?

Редактирано от lpa (преглед на промените)

• Автор
След като напусна аз Стилиян вече го нямам за играя, а за предател!Има кой да го замести ;)

Точно тва е бе човек , че няма кой да го замести ... ако имаше някой нямаше да бъде такъв проблем и да се дискутира толкова !

Доколкото това , че е предател ... той не е предател , а човек , който си отстоява мнението и човек , който не търпи да го тъпчат -ако бях на неговото място и аз бих постъпил като него ! :)

• 2 седмици по-късно...
Ох, горкичкият ти! Да те съжалява човек!! biggrin.gif

Ако ми посочиш кой точно ще го замести и аз ще те черпя бира. :):wors:

Стилиян е незаменим.Лошото е че си тръгна в най-неподходящия момент.Време някой да се опълчи на Стоичков ,защото от БФС-то не смеят.

Редактирано от martinchako (преглед на промените)

Стилиян е незаменим.Лошото е че си тръгна в най-неподходящия момент.Време някой да се опълчи на Стоичков ,защото от БФС-то не смеят.

Време е да се опълчат на БФС заштото всичко идва от тях.

Няма заштото всички са като тях.А от това страда наи много ДЮШ.Там е надеждата на българския футбол.В детско зношеските школи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.