Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да копирам USB ключ?

Featured Replies

Закупихме в офиса една програма ,но тя е за едно работно място .Нищо ново да но ми се налага понякога да работя и в къщи .Програмата е защитена с УСБ ключ който не мога да го вземам винаги когато ми се наложи .Идеята ми е дали има програма с която мога да го копирам на флаш без да го прецакам и да пробвам да пусна продукта в дома си . Чисто не комерсялно ,тъи като не си струва за времето което го ползваме на две места да се плащам втори път ? :wors:

За електронен подпис ли говориш?

Закупихме в офиса една програма ,но тя е за едно работно място .Нищо ново да но ми се налага понякога да работя и в къщи .Програмата е защитена с УСБ ключ който не мога да го вземам винаги когато ми се наложи .Идеята ми е дали има програма с която мога да го копирам на флаш без да го прецакам и да пробвам да пусна продукта в дома си . Чисто не комерсялно ,тъи като не си струва за времето което го ползваме на две места да се плащам втори път ? :wors:

Това и на мен ми е било интересно как може да стане, нямал съм тази възможност да разполагам за малко или много време с този ключ да се поровичка човек от чисто любопитство и постижение.

Инженерна програма беше в моя случай, но познатия човек който работеше с програмата каза, че уж не можело... знам ли.

Не е електронен подпис dragozow!

Лека вечер на всички, дано някой сподели опит!

• Автор

Програмата е "xxxxx" специализирана за разкроика на листове материал. От приемане на заявка до изработване на фаил за CNC .ключа се поставя в USB и се инсталира драйвер за разпознаването му . Програмата следи за наличието му непрекъснато.

Редактирано от bigor (преглед на промените)

Сега ми хрумна една идея, дали ще стане незнам. Следващия път когато вземеш този ключ ня USB-то когато е вкарано в буксата направи имидж на на този дял в Моя компютър. После този имидж се опитай да го възтоновиш на твоя USB памет.

• Автор
Сега ми хрумна една идея, дали ще стане незнам. Следващия път когато вземеш този ключ ня USB-то когато е вкарано в буксата направи имидж на на този дял в Моя компютър. После този имидж се опитай да го възтоновиш на твоя USB памет.

Проблема е ,че не го разпознава като флаш и търси драивер различен от флаш. А като му инсталираш неговият излиза като ключ и не можеш да го копнеш.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Чух ,че това може да ми свърши работа "KEYPRO Emulator" някои може ли да ми каже нещо повече, как може да стане и за ХП ?

• 2 седмици по-късно...

Досега хардуерне ключ някой да копира било то на LPT, COM (RS232) или USB не съм чувал някой да е успял да разбие.

1-во трябва да знаеш съдържанието на самият чип

2-ро 100% SDK и спецификации от техният развоен отдел да речем ?!?!?!?

3-то търпение и силна храна.

Съжалявам, но практиката показва, че хардуерните ключове са най-добрата защита.

Досега хардуерне ключ някой да копира било то на LPT, COM (RS232) или USB не съм чувал някой да е успял да разбие.

1-во трябва да знаеш съдържанието на самият чип

2-ро 100% SDK и спецификации от техният развоен отдел да речем ?!?!?!?

3-то търпение и силна храна.

Съжалявам, но практиката показва, че хардуерните ключове са най-добрата защита.

Хм съжалявам...но тези твърдения не са съвсем верни.... при положение че имаш оригиналната "ТАПА" и малко познания... става и то много лесно. Принципа е следния: ЗАЩИТЕНИЯ ПРОДУКТ изпраща заявка към "ТАПАТА" а тя "отговаря" с една програмка се прихващат отговорите на "тапата" (прави се DUMP на response) после с една друга се зарежда dump-a и воала ЗАЩИТЕНИЯ ПРОДУК получава това което търси!

Няма неразбиванми неща! Човек го е създал и човек ще го разбие!

А иначе има сумати програмки за разкрой които неискат "ТАПИ"...

Закупихме в офиса една програма ,но тя е за едно работно място .Нищо ново да но ми се налага понякога да работя и в къщи .Програмата е защитена с УСБ ключ който не мога да го вземам винаги когато ми се наложи .Идеята ми е дали има програма с която мога да го копирам на флаш без да го прецакам и да пробвам да пусна продукта в дома си . Чисто не комерсялно ,тъи като не си струва за времето което го ползваме на две места да се плащам втори път ? :yanim:

Да разбира човек, че желаеш да създадеш емулатор за програмата? Какво представлява всъщност емулатора - USB драйвър, който се инсталира като устройство в операционната система и който разчита информацията за Dongle-а от системния регистър, но там нещата са "дебели". За да се изкопчи въпросната информация за dongle-а са необходими известни познания. Самият емулатор е нещо стандартно и той предоставя уникалната възможност за разпространяването на програмата на неограничен брой работни станции...Уникалното в случая, това което се изисква, за да работи, е информацията от твоя Dongle, да бъде изведена във файл, който в последствие, в зависимост от стандартния Dongle-emulator, да бъде обърнат във формат, който емулатора да разчита (registry file например, който се импортира в системния регистър). В този форум не се допускат залитания точно в тази насока...Има специализириани форуми за тази цел, които предлагат набор от помощни програми и статии на тази тема. За повече информация, потърси в РУ-Боард (там е възможно да бъдат открити линкове, към различни помощни програми) или във сайта на Артийм !

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

@ Dark2 - донякъде си прав

1-во ЗАЩИТЕНАТА МАШИНА условно да я наречем, ако е правена някъде където НЕ използват криптиране на информацията между нея (машината) и PC с "тапата" може и да стане ако решиш да си загубиш минимум 1-2 месеца в изследване, но лично съм виждал "тапи"с криптиран трансфер между PC и машината.

2-ро "dump" може да направиш, но ако не знаеш как комуникират помежду си за какво ти е прихванатият поток?!?!?

3-то Наистина ще ти трябва доста ама доста време за да разбереш начина на работа на "тапата", отделно вече новите ги правят по USB и не по LPT или COM (RS232)

4-то Да си видял някъде в интернет да предлагат "крака", "ръце" и други крайници и/или "dump" на някоя "тапа" освен зачвки за направата на такива?!??!

Дано не съм объркал някой с писанията си просто бързам в последствие ще чекирам и ще напиша по смислен коментар, сега няма време за безмислени спорове.

3-то Наистина ще ти трябва доста ама доста време за да разбереш начина на работа на "тапата", отделно вече новите ги правят по USB и не по LPT или COM (RS232)

4-то Да си видял някъде в интернет да предлагат "крака", "ръце" и други крайници и/или "dump" на някоя "тапа" освен зачвки за направата на такива?!??!

По 2-ра точка - съм съгласен ДА - НО не е невъзможно!

По 4-та точка - ДА не само че съм виждал ами съм ги теглил и си ползвам!

Малко по-странично: "Популярния" БГ продукт BULTRA също използва тапа за защита! - Както може би знаеш само един LOADER решава проблема :)

И най-накрая неизключвай рабиването на кода на самия софтуер така че да не се търси DONLGE или винаги да си я "намира" cool.gif

Както казах преди невъзможни неща няма!

Поздрави :eek:

Редактирано от Dark2 (преглед на промените)

• Автор

По принцип търся този емулатор защото го видях как работи на по старата версия и уин98.

Проблема ми не е уина тъи като ще го инсталирам , претиснявам се да не би да са хванали тоз бъг и да са поставели опция за изстриване на оргинала ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.