Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за PCI- Express

Featured Replies

Какво означава това (x4 bandwidth) " PCI Express x 16 slot (x4 bandwidth)" означава ли че работи на х4 а не на х16.

Ами обикновено точно това означава :baby: - най-често това е допълнителен PCI-Express слот, в който можеш да си сложиш х16 карта (видеокарта), но тя ще работи в режим х4 :speak: .

• Автор

Това означава че яко съм се прецакал с дъното си, защото има само един PCI Express слот. Старото ми дъно беше AGPx8 angry.gif

И аз мисля че си се прецакал яко.И аз съм с същтото дано и сега ниама как да сложа никви ехтри.Целером Д 3.6 1024рам 512 видео 500г ХД и сега ниама как да слойа нищто повече защтото даното било старо.

Съчуствам ти :yanim:

• Автор

Аз се подлъгах като видях PCI Expressx16 и си викам то ше работи на х16 , пък и тоя от магазина нищо не каза :yanim:

иначе дъното ми е GIGABYTE GA-8I945GZME-RH .

Да попитам поне дали това PCI Express x 16 slot (x4 bandwidth) е по добро от AGP x8

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Аз се подлъгах като видях PCI Expressx16 и си викам то ше работи на х16 , пък и тоя от магазина нищо не каза :yanim:

иначе дъното ми е GIGABYTE GA-8I945GZME-RH .

Да попитам поне дали това PCI Express x 16 slot (x4 bandwidth) е по добро от AGP x8

Пусни си CPU-Z ,там в третата графа Mainboard погледни най-отдолу какво пише в Grafic Interface .Там ще ти покаже как работи видеото.

или пък PC Wizard ... малко по-подробна от CPUZ :baby:

Бърза теоритична справка:

AGP x8 -> 2.1GB/s честотна лента на интерфейса;

PCIe x4 -> 2GB/s честотна лента (4 нишки х 500МB/s максимален дуплексен трансфер на нишка).

С две думи на теория си се набутал с 100МВ/s, което е нищо и е силно заличимо от качествата на графичното ядро, което си избрал.

• Автор

Точното нещо което ми пише е: PCI Express x16 (note)

(note) The GA-8I945GZME-RH supports up to PCIe x4 mode.

Което незнам кво точно означава и ако сложа добра карта дали ше е по добре от AGPx8 ,ако чак толко лошо това х4 ше сменя дъното ако трябва с някое х16.

• Автор
Това къде го пише -къде го прочете?

ами в книжката на дъното го пише това.

ами в книжката на дъното го пише това.

Пусни си CPU-Z ,там в третата графа Mainboard погледни най-отдолу какво пише в Grafic Interface .Там ще ти покаже как работи видеото.
-това го казвам за втори път.
  • Автор
-това го казвам за втори път.

добре ама има една подробност оште нямам видео карта с вградена сам и затова питам за тоя слот дали ако зема някоя добра карта от сорта

GF 7600 GT ше вади производителност на това PCIex4 (ако означава това че работи на х4).

добре ама има една подробност оште нямам видео карта с вградена сам и затова питам за тоя слот дали ако зема някоя добра карта от сорта

GF 7600 GT ше вади производителност на това PCIex4 (ако означава това че работи на х4).

От направената справка с книжката на дъното ти - там където пише какви видеокарти поддържа -става ясно ,че слота е пълноценен PCI-E x 16 (дъното поддържа и GF 7900 GTX ) -така че като си вземеш картата ,тя ще си работи както трябва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.