Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изтрия Linux

Featured Replies

Имам приятел който си купи компиутър.Но е с ЛИНУКС!Въпросът ми е как да изтрия ЛИНУК-са и да сложа XP SP2?Ако изтрия всичко в C/ ще стане ли?

Значи най-безопасно може да изтриеш линукса ако буутнеш сидито на съответния windows който ще слагаш и като стигнеш до партишъните на твоя хард диск да форматираш дяла на който е инсталиран линукса ако е в С форнатираш го и инсталираш windowsa там лесно е успех.

• 2 седмици по-късно...

Пробвах по начина описан в сайта на Майкрософт, но явно нещо бъркам и не става. Когато трябва да въведа командата "W" ми излиза и промените, които съм направил не ги запазва. По лесния начин, с пъхане на CD с WinXP също не става. В момента в който трябва да тръгне инсталацията излиза съобщение, че не намира драйвери за харда и оттам ми дава само една възможност F3 - за рестарт. Ако има някой, който е махал Линукс и инсталирал WinXP, и желае да сподели опита си ще му бъда благодарен.

Значи най-безопасно може да изтриеш линукса ако буутнеш сидито на съответния windows който ще слагаш и като стигнеш до партишъните на твоя хард диск да форматираш дяла на който е инсталиран линукса ако е в С форнатираш го и инсталираш windowsa там лесно е успех.

Линукс нямя как да е в С:, просто защото не именува дяловете като Уина :rolleyes:

Иначе по темата... Просто от БИОСа му дай да буут-ва от СиДи, сложи инсталационен диск с Уин и като стигне до избор на дял, изтрий всички Линукски дялове, били те ext3 или ReiserFS и си направи примерно два нови NTFS, след което сетъп-а ще ти предложи формат на С: и си готов.

Нищо по-просто... Инсталационния диск на Уина ти стига за тая цел и отнема минутка.

Успех!

Редактирано от Victorche (преглед на промените)

Пробвах по начина описан в сайта на Майкрософт, но явно нещо бъркам и не става. Когато трябва да въведа командата "W" ми излиза и промените, които съм направил не ги запазва. По лесния начин, с пъхане на CD с WinXP също не става. В момента в който трябва да тръгне инсталацията излиза съобщение, че не намира драйвери за харда и оттам ми дава само една възможност F3 - за рестарт. Ако има някой, който е махал Линукс и инсталирал WinXP, и желае да сподели опита си ще му бъда благодарен.

Аз се оправих по следния начин:

1. Разделих диска

2. Под DOS дадох другия диск за 1st boot device

3. Инсталирах си Windows

4. В Disk management под Win изтрих Linux-a

5. С Partition magic можеш да правиш каквото си поискаш( използвай WINE , за да стартираш Win приложения под LInux, от там нататък предполагам занаеш какво да правиш)

Здрасти,

под Windows (т.е. с боот диска) се съмнявам да стане ако не е указан предварително активния дял.

Аз бих ти предложил да си запишеш Hiren`s boot cd с който диск да стартираш Partition Magic с който да изтриеш съществуващите дялове, да създадеш нови Ц и Д и от адванс опциите да зададеш диска Ц да ти е активен.

Другото което мога да ти предложа е нещо подобно и лесно се борави с него (с мишката) Публикувано изображение

http://visopsys.org/files/visopsys/visopsys-0.65-iso.zip

записваш ISO файла на диск и бутваш от него после имаш диск менаджер с който си оправяш диска и не забравяй да зададеш активен дял (например Ц) Иначе няма да мойе да стартираш от хард диска.

Повече за втората програмка можеш да намериш тук: http://visopsys.org/

Ако все още не можеш да се оправиш пиши. :)

Успех.

Значи, според мен твоят проблем да не става с инсталационния диск на WinXP е, че хард диска ти е SATA и трябва да имаш дискета с драйвери за него. В момента когато ти поиска драйверите слагаш дискетата и то си ги намира от там. А още от начало за форматирането на диска с Linux никой не спомена за SWAP дяла! Аз процедирам по следния начин:

1) Буутвам от диска на WinXP

2) Като дойде момента когато да изберем какво да правим аз избирам да изтрия двата(мисля че беше D за истриване) дяла

3) След като ги изтрия и двата ми дава неформатиран дял, който го форматирам в NTFS, и си инсталилрам Windowsa на чисто!

• 5 години по-късно...

Здравейте имам следния проблем . Купих си нов лаптоп HP с линукс и се опитах да изтрия линукс и да си инсталирам XP , но когато буутна сидито с xp ми дава няква грешка на син екран и до там . Някаква представа защо може да се получава ?

Здравейте имам следния проблем . Купих си нов лаптоп HP с линукс и се опитах да изтрия линукс и да си инсталирам XP , но когато буутна сидито с xp ми дава няква грешка на син екран и до там . Някаква представа защо може да се получава ?

Може СД-то да не е в ред пробвай с друго,както и с друга версия.

Може СД-то да не е в ред пробвай с друго,както и с друга версия.

Пробвах с друго със същата версия и пак същото , после ще опитам с различна версия и отново друго CD

Май всички сте пропуснали нещо важно?! Никой не се е сетил, че харда му е Sata и ХР-то нама как да му го открие ако не е с вградени Sata драйвери или (за предпочитане е да се ползва чист оригинален уиндоус) в биос да смени SATA (AHCI) режима на IDE (Compatibility) и тогава пробвай да инсталираш ХР, но ти препоръчвам да е с SP3 или поне след инсталацияна на ХР с SP2 да инсталираш SP3 ;)

Май всички сте пропуснали нещо важно?! Никой не се е сетил, че харда му е Sata и ХР-то нама как да му го открие ако не е с вградени Sata драйвери или (за предпочитане е да се ползва чист оригинален уиндоус) в биос да смени SATA (AHCI) режима на IDE (Compatibility) и тогава пробвай да инсталираш ХР, но ти препоръчвам да е с SP3 или поне след инсталацияна на ХР с SP2 да инсталираш SP3 ;)

Това "специалистите" във форума да го прочетат поне 3 пъти ... ;)

Редактирано от zitronade (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.