Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със компа

Featured Replies

Здравейте, от скоро време имам един проблем със компютара и той е че напримерно вклучвам компютара да работи стой, стой 1,2 часа вклучен и изведнъж изгасва все едно тока е спрял и ми свети една червена лампичка на кутията ! :speak: Моля ако някой знай как да се оправи това досадно нещо да каже че аз немога да работя със него като ми изгасва така гадно ! :angry::wors:

Здравейте, от скоро време имам един проблем със компютара и той е че напримерно вклучвам компютара да работи стой, стой 1,2 часа вклучен и изведнъж изгасва все едно тока е спрял и ми свети една червена лампичка на кутията ! :speak: Моля ако някой знай как да се оправи това досадно нещо да каже че аз немога да работя със него като ми изгасва така гадно ! :angry::wors:

Тази червена лампичка да не би да е тази на IDE контролера (хард диска)? Вентилаторите въртят ли като угасне? Това изключване при натоварване ли се получава, или дори и в спокоен режим? След като стане така, по съвсем нормален начин ли се включва компютърът или трябва да правиш нещо особено (изключване като котлон от контакта или задържане на бутона Power)?

Знам, че може да ти звучи глупаво, но провери дали не си включил автоматичното изключване на хард дисковете

Даваш с дясно копче-> properties-> Screen Saver-> Power и виж дали не си включил опцията Turn off hard discs, ако си го направи на Never.

Тази червена лампичка да не би да е тази на IDE контролера (хард диска)? Вентилаторите въртят ли като угасне? Това изключване при натоварване ли се получава, или дори и в спокоен режим? След като стане така, по съвсем нормален начин ли се включва компютърът или трябва да правиш нещо особено (изключване като котлон от контакта или задържане на бутона Power)?

Точно същите неща щях да питам и аз...

Знам, че може да ти звучи глупаво, но провери дали не си включил автоматичното изключване на хард дисковете

Даваш с дясно копче-> properties-> Screen Saver-> Power и виж дали не си включил опцията Turn off hard discs, ако си го направи на Never.

Това (включването на тази опция) не би трябвало да има такъв ефект ;) .

• Автор

Ми честно да ти кажа нз какво е IDE контрол защот неразбирам от такива работи на тази лампичка е на кутията на компютара ето виш направих снимка със камерата 2890ri1.jpg тази зелената огасва остава само червената да свети ! Като угасне компа вентилатора не се върти, за натоварване незнам но се получава във спокоен ражим все едно изведнъж спира тока ! След като стане така изчаквам около 10 сек. и го вклучвам по съвсем нормален начин ! Незнам ей сега пак ми изклучи sad.gif , помагайте моля ви ! ;)

Не е от това, проверих ! sad.gif

Редактирано от 23' (преглед на промените)

Едната лампичка показва, че компютърът е включен, другата сигнализира, когато просто казано хард дискът извършва някаква операция (било то четене или писане). Различават се по това, че едната свети постоянно, а другата само когато хард диска прави нещо. Сега ни кажи коя от двете остава, тази която винаги свети или тази, която угасва (или по-точно която понякога светка). Проблемът може да се дължи на захранване, сдаващо (сдало) багажа или дъно с надути кондензатори. Възможно е и графичната карта да прави някакви номера. Това, което можеш да направиш е:

1. Да отвориш компютъра и да огледаш хубаво дъното за надути кондензатои. Те си личат по принцип от далеч.

2. Да си инсталираш Еverest Ultimate Edition, да влезеш в менюто Computer/Sensor и да ни кажеш какви напрежения ти показва по отделните линии, за да видим дали отклоненията са в допустимите стойности.

3. Да вземеш от някой приятел, ако е възможно части и да тестваш една по една по метода на изключването.

Ако тези операции са ти сложни, хващай щайгата и я носи в някой сервиз.

• Автор
Едната лампичка показва, че компютърът е включен, другата сигнализира, когато просто казано хард дискът извършва някаква операция (било то четене или писане). Различават се по това, че едната свети постоянно, а другата само когато хард диска прави нещо. Сега ни кажи коя от двете остава, тази която винаги свети или тази, която угасва (или по-точно която понякога светка). Проблемът може да се дължи на захранване, сдаващо (сдало) багажа или дъно с надути кондензатори. Възможно е и графичната карта да прави някакви номера. Това, което можеш да направиш е:

1. Да отвориш компютъра и да огледаш хубаво дъното за надути кондензатои. Те си личат по принцип от далеч.

2. Да си инсталираш Еverest Ultimate Edition, да влезеш в менюто Computer/Sensor и да ни кажеш какви напрежения ти показва по отделните линии, за да видим дали отклоненията са в допустимите стойности.

3. Да вземеш от някой приятел, ако е възможно части и да тестваш една по една по метода на изключването.

Ако тези операции са ти сложни, хващай щайгата и я носи в някой сервиз

Каде по точно е това Sensor ? Ето pic да видеш че няма Sensor !

7064wt2.jpg

Впрочем разбрах как работи по-дълго като е на хладно или студено ! Като отворя прозореца и му остая задницата със кабелите на прозореца работи безуказно само че замръзвам и няма как трябва да зтворя !

Впрочем разбрах как работи по-дълго като е на хладно или студено ! Като отворя прозореца и му остая задницата със кабелите на прозореца работи безуказно само че замръзвам и няма как трябва да зтворя !

В такъв случай е възможно захранването ти да се е затлачило с прахоляк и да прегрява. Отвори го и го изчисти, най добре го одухай с прахосмукачката (обърната да духа), ако нямаш такава прахосмукачка, го осмучи. Дай все пак скрийншота от менюто Датчик. Иначе няма нужда да отваряш стъклото, може да преместиш хладилника и да завреш компютъра вътре ;)

• Автор
В такъв случай е възможно захранването ти да се е затлачило с прахоляк и да прегрява. Отвори го и го изчисти, най добре го одухай с прахосмукачката (обърната да духа), ако нямаш такава прахосмукачка, го осмучи. Дай все пак скрийншота от менюто Датчик. Иначе няма нужда да отваряш стъклото, може да преместиш хладилника и да завреш компютъра вътре :P

Ето го скрийншота 2740mi1.jpg

В такъв случай е възможно захранването ти да се е затлачило с прахоляк и да прегрява. Отвори го и го изчисти, най добре го одухай с прахосмукачката (обърната да духа), ако нямаш такава прахосмукачка, го осмучи.
Да ти кажа неразбирам от вътрешноста на компютара и ме е страх да не бутна нещо дет нетрябва и да стане проблем ! :speak:
Иначе няма нужда да отваряш стъклото, може да преместиш хладилника и да завреш компютъра вътре  :P

Това е добра идея ! biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.