Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за ъпгрейд

Featured Replies

Значи искам да ъпгрейдна някои части от компютъра ми.

Първо мисля за Motherboard-а

Понеже компютърът ми е на сокет 478 избрах Asrock P4I65G а и той е единствения избор от магазина от който пазарувам (не съм в БГ) и въпросът ми е има ли смисъл да го взимам ? Сегашния ми е Asus P4SD-LA(За сегашния ми motherboard пише че има 4 слота за рам памет само че при мене 2. Другите 2 май са откъртени :line dance: или незнам какво е станало но ги няма). С motherboard-а на Асрок ще мога ли да клокна малко процесора ? Примерно от 3200 Мхз на 3500 или повече (Процесора ми е Prescott ако това има значение)? А също така този охладител ще ми свърши ли работа - GIGABYTE 3D ROCKET II (понеже това е най-скъпото на въздух следователно мисля че ще е и по-добро от другите)?

Захранване. Мисля за един Фортрон BLUESTORM 500 като се има в предвид че искам да закача 5-6 харда - 3 а може би 4 на АТА/100 и 2 на САТА/150 и 3-те PCI слота ще бъдат заети. Също така ще има и две/три оптични устройства.

Видео. Спрял съм се на Magic Prism GF7600GT/ DDR3 за AGP 8x

И искам също така да попитам дали Рам паметта на Buffalo е качествена. Питам за нея защото е CL3. Също така в магазина предлагат Кингстън и OCZ но OCZ се предлага само като кит 2 по 1024 но незнам дали ще имам възможността да ги купя на веднъж. Целта ми е накрая да имам 2048 мб рам. Ако веднъж взема една плочка и след време (1 месец) взема още една от същата марка/модел нали няма да има конфликт ?

Редактирано от rosensss (преглед на промените)

първо чнг

после това към което си се насочил е добра идея

но татка и така ще вземаш ново дъно поне мини на 775

не си заслужава да даваш пари за нешо което е загинало морално

процовете 478 са спрени от производство.

земи си една конро система и си свиркай

• Автор
първо чнг

после това към което си се насочил е добра идея

но татка и така ще вземаш ново дъно поне мини на 775

не си заслужава да даваш пари за нешо което е загинало морално

процовете 478 са спрени от производство.

земи си една конро система и си свиркай

Аз конро ще си взема но по нататък. Сега искам само да ъпгрейдна малко този че не се трае особено като играя, видеото ми е НеВидя 5500 :) а и с 512 рам... а и мястото за филми не стига...

И Честита Нова Година-забравил съм го в първия пост

ЕДИТ: tzavti какъв е тоя хард в подписа ти ? 1600гб oO

благодаря

не мислиш ли че парите които ще спестиш от този фиктивен ъпгреит ще ти помогнат да си вземеш хубава конро система?

проца вобще не е бавен

за видеото съм съгласен но защо да фърляш пари за добро видео за агп слот и после да го захвърлиш след 3-4 месеца?

забележи че аз съм с това видео .без проблеми .това е може би най балансирана като като цена производителност и възможности

на тестовете на всички по известни сайтове е една от средно добрите карти . и при всички тестове дава сходен резултат .това значи че има една и съща производителност при различно натоварване.

сега по темата .

като толкова държиш на този ъпгрейт

за вентил залман цнпс 9500 или9600

захранването е добро но ако се напънеш за енермакс няма да сгешиш

видеото както казах е идеално

единственото е да е с ддр 3

за дъното щом нямаш избор няма да коментирам но мисля че един асус п4п800 няма никак да е зле

рам на бъфало не съм и чувал

щом е цл3 не е зле може и повече за ддр400 цл2 да кажем която е вероятно тази на оцз.

едит: това са 6 диска по около средно 300гб

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

ЧНГ и от мен. Щом искаш да играеш игри смени само видеокартата(например с Х1300ХТ или GF 7300GT) и вземи още 512MB RAM, и събирай за цялостен ъпгрейт.

• Автор
за вентил залман цнпс 9500 или9600

захранването е добро но ако се напънеш за енермакс няма да сгешиш

видеото както казах е идеално

единственото е да е с ддр 3

за дъното щом нямаш избор няма да коментирам но мисля че един асус п4п800 няма никак да е зле

рам на бъфало не съм и чувал

щом е цл3 не е зле може и повече за ддр400 цл2 да кажем която е вероятно тази на оцз.

едит: това са 6 диска по около средно 300гб

1 - Няма го в този магазин, другата събота ще погледна в един друг но там едва ли ще има вентилатори

2 - Ако е по трудно откриваемо... едвали (това го планирам за месец май :) сега само за дъното питам а за да не отварям нови теми след време питам за всичко на едно)

3 - За видеото добре

4 - Абе то и аз не я бях чувал тая марка но от 1-2 месеца се появи в прайс листа на този магазин и за това питам, иначе тази на OCZ e с тайминги 3-4-4-8 - OCZ4002048V3DC-K

5 - Те може и да не са шест първоначално ще са два като единия до година-година и половина ще го пенсионирам :clap: , но по нататък мисля да добавям още и тази машинка после да ми служи като сървърче за филми и песни.

А може и да не е само за 3-4 месеца... може и да е за повече, нищо не се знае

----

Lyudmil ако взема още 512 не знам дали ще се сработи с моят самсунг... За това искам да взема 2 еднакви...

А също така да попитам захранването Be Quiet BQT Straight Power E5-500W струва ли ? Че така като го гледам струва 80 евро...

Защо ти е толкоз мощно захранване 400-450W ще ти свърши идеална работа, дори с оглед на бъдещ ъпгрейт. А за сегашната ти система и 350 вата са напълно достатъчни. Be Quiet са хубави захранвания. Кажи все пак сайта на който гледаш компонентите, та да видиме какво предлагат.

• Автор

Ми гледам по мощно защото не искам като закача повече дискове се рестарира компютъра при натоварване а може би при качествените не е така ? Магазина се казва AppInformatica. Ето това е сайта. На испански е ;( За захранване отиваш на Torres и след това на Fuentes

Едит: Те добре са и достатъчни 350 вата само че тя е с 250 вата...

не се притесняваи 500 вата са достатъчни

аз съм с 460 и имам 2 двд устроиства флопи и 6 диска проц дето дърпа кочти колкото твоя и прилично видео

ако са реални 500 вата няма да имаш проблеми и с 8 харда

като гледаш захранванто най-лесно да определиш дали е качествено е по теглото

колкото е по тежко толкова по добре

има тема за захранванията в форума прочети я

но с фортрона добре си се насочил

енермакса дето аз ти казах е по добро

на другото пц имам енермах 550 вата направо е змей

това е един примерен енермах сайта е на ит предполагам че ще разбереш близко е до исп.

това е спецификацията и снимки на енермах 500 вата от офицялния саит инфото е на английски

а това е последния звяр от фамилията на енермах 1000вата

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Здравей и ЧНГ :help wanted: В момента няма смисъл да се купува остаряла система със сокет 478- вече са спряни от произдовство s478 процесорите . Също така няма смисъл да даваш много пари за видео карта, която е AGP 8x. Всички Интел базирани системи са със сокет 775 и PCI-E графичен слот. Според няма смисъл да се занимаваш с клокване на Prescott. Мой съвет- карай с тази си конфигурация, с която си колкото можеш и след това си купи дъно, поддържащо Intel Core 2 Duo (Conroe, Allendale). Ако си любител на овърклока вземи си Е4300 (доста евтин) и със стабилно захранване (Fortron 400-450 W) ще имаш доста добра система. cool.gif

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Дъното,което си си избрал - Asrock P4I65G - е много добро ,НО не става за клок . И понеже съсвсем се обезсмисля ъпгрейда (като няма и дъно ) - наистина ,изчакай още някое време и смени целия компютър ,както те и посъветваха.А през това време (докато чакаш) си добави още 512 Рам -после Рам паметта лесно се продава и си държи цената .

Честита Нова Година ! happy_new_year_balloons.gif

• Автор

Благодаря за съветите, но Kingston или Buffalo ? За да мога утре да ида и да си я поръчам. А с това дъно с което съм сега (Asus P4SD - La) ще мога ли да клокна малко компютъра ? И също така да питам нормално ли е напрежението/волтажа на процесора да е 1.136 v ?

Дъната на Асус се разбират с Kingston ( не че Buffalo са лоши памети ) - като взимаш гледай да държи по-ниски тайминги -пр. СL 2 , 2.5 . Клоквай го - то (Асус ) е по-добро за клок от Асрок . Напрежението на процесора (Prescott ) не е 1.136 v ( ако беше Core2Duo да ) - показанията не са верни -но това пък няма какво да те притеснява.

Това дъно май се прави за HP и му е доста орязан BIOS-a. Ще се наложи да клокваш със софтуер през Windows.

• Автор
...Ще се наложи да клокваш със софтуер през Windows...

А как става това ? :yanim:

ClockGen, но прочети внимателно дали е подходяща за това дъно.

Едит:

Ето нещо интересно за четене - колк с P4SD-LA.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.