Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с разпознаване на хард диск и оптично устройство

Featured Replies

Когато закача хддто и сдто на един кабел не ги зачита както трябва

примерно в биоса ми ги изкарва като някакви точки и запитаики или не ги зачита изобщо.

Имам съмнения ,че проблемат ми е в дъното ,но не сум сигорен.

машината ми е доста стара

-

интел целерон 633/903

хдд 40гб макстор

Ако някои има идея от какво може да е плс. да пише :yanim:

Сложил ли си като хората джъмперите?

Сложи харда на мастер, а CD-то на slave и би трябвало да тръгне.

Флаш на биос-а би решил проблема (ако има достатъчно нов биос за това дъно)

• Автор

Джъмпарите на хддто са сложени на мастар а на сдто не зная как да ги подредя заштото няма никаква схема на него

Редактирано от Gad_Man (преглед на промените)

• Автор
Slave е посредата.

хддто ми е на мастар сдто ми е на слаив и си ги зачита така,но когато са на един кабел (ата100) ми зачита едното от двете устроиства като някакви точки и запитаики в биоса а под уиндоус хич го няма.В момента сум си закачил хдд и сд на различни кабели и всичко си е ОК.

хддто ми е MAXTOR 6E04L0

сдто е FX810T4

А колкото до флаш на биоса аз не зная как става точно. sad.gif

В момента сум си закачил хдд и сд на различни кабели и всичко си е ОК.

Щом така всичко е ОК,значи не си подредил джъмперите правилно,за да работят на един кабел .

BTW - По-добре е да си оставиш оптичното устройство и харда на различни IDE слотове.

• Автор
Щом так всичко е ОК,значи не си подредил джъмперите правилно,за да работят на един кабел .

BTW - По-добре е да си оставиш оптичното устройство и харда на различни IDE слотове.

Сега махнах всичките джъмпари на сдто и си ги зачете без проблем и на един и сусхт кабел.

Благодаря ви че ми помогнахте :speak:

Здравейте, сори че пиша в тази тема, но видях проблем за Maxtor. Проблемът ми е следният: Разпечатах си от опаковката нов Maxtor 300 GB, сложих си го на дъното, тръгнах да му инсталирам Windows XP и когато стигна до рестарт на компютъра след копиране на файловете при първоначалната инсталация (Синия екран), компютъра заби. И сега всеки път като го пусна стига до екрана с информацията от биос-а и вместо да продължи с инсталацията на Windows, всичко забива, и се появява черен екран, а и клавиатурата и СD-то, които са най-нужни в тоя момент ги няма никакви. Предполагам, че проблемът е при форматирането на харда, ама му направих едно съвсем нормално форматиране през първоначалната инсталацият на Windows XP. Пък и го форматирах с Partition Magic. Пак Не става. После му изтрих формата пак с Partition Magic, за да си започне на чисто, пак не става. Забива отвсякъде. Като му дам да стартира от СD-то за нова преинсталация, ми показва "checking for a hardware.... Please wait" и дотам. вместо да започне да проверява за всякакви дравери, се появява черен екран и всичко забива. Май вече не знам какво да направя. Ако не ми помогнете, може да си го изхвърля тоя диск или поне да го подменя като некачествено продадена стока, ама едва ли вече ще го приемат. Не знам. Моля ви дайте ми някаква идея. :ph34r:

имах подобен проблем с моя макстор като нещо се беше преебало и забиваше точно както твоя. в крайна сметка го оправих с един low level format, така че пробвай то от опит глава не боли, а и не мисля, че ще ти откажат гаранционно обслужване в тоя случай :ph34r:

Здравейте, сори че пиша в тази тема, но видях проблем за Maxtor. Проблемът ми е следният: Разпечатах си от опаковката нов Maxtor 300 GB, сложих си го на дъното, тръгнах да му инсталирам Windows XP и когато стигна до рестарт на компютъра след копиране на файловете при първоначалната инсталация (Синия екран), компютъра заби. И сега всеки път като го пусна стига до екрана с информацията от биос-а и вместо да продължи с инсталацията на Windows, всичко забива, и се появява черен екран, а и клавиатурата и СD-то, които са най-нужни в тоя момент ги няма никакви. Предполагам, че проблемът е при форматирането на харда, ама му направих едно съвсем нормално форматиране през първоначалната инсталацият на Windows XP. Пък и го форматирах с Partition Magic. Пак Не става. После му изтрих формата пак с Partition Magic, за да си започне на чисто, пак не става. Забива отвсякъде. Като му дам да стартира от СD-то за нова преинсталация, ми показва "checking for a hardware.... Please wait" и дотам. вместо да започне да проверява за всякакви дравери, се появява черен екран и всичко забива. Май вече не знам какво да направя. Ако не ми помогнете, може да си го изхвърля тоя диск или поне да го подменя като некачествено продадена стока, ама едва ли вече ще го приемат. Не знам. Моля ви дайте ми някаква идея. :offtopic_s:

Връщай харддиска да ти го сменят .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.