Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се ограничават входящите обаждания при Globul?

Featured Replies

Някои знае ли кода за ограничаване на входящите обаждания при Globul.....ако някои се сеща моля кажете...предварително благодаря.....

Редактирано от kal (преглед на промените)

Не съм чувал за такава функция предлагана от мобилните оператори.

Тлефона ти най-вероятно,може да огрничи обаждания от непознати номера(разрови се из менютата)

Това е функция на мобилния ти телефон - Забрана на всички входящи повиквания!

По-умните телефони могат и да забраняват на определен номер,група(предварително създадена от теб) да ти звъни.Всички телефони имат тия забрани.Резултата е че като ти звънне този на който си забранил му дава заето,а ти виждаш че ти е звънял на дисплея без да ти е звъняло.Има и други начини.

Някои знае ли кода за ограничаване на входящите обаждания при Globul.....ако някои се сеща моля кажете...предварително благодаря.....

Кажи какъв ти е телефона? По ппринцип услугата се намира в настройки на разговорите - забрана на разговори и от там избираш входящи разговори, даваш активирай за парола въвеждаш четири нули (0000) и си готов. Но това забранява всичките ти входящи разговори, тоест никой няма да може да те търси.

И аз използвам Globul, като оператор.

Преди време имах един "ухажор", който незнам от къде ми беше намерил телефона. Всеки ден ми се обаждаше по три четери пъти за да ме кати на кафе.

Понеже беше много досаден реших да му огранича достъпа до моя номер. Обадих се на оператора и най- учтиво го попитах как да го направя. И те най- любезно ми обясниха, че не мога да огранича само един номер, или всички или нищо. Доста се разправяхме и накрая пак стигнахме до същия извод. Дори и за клиент като мен, който от три години, че и повече е абонат пак не може да се направи нищо.

Дали и другите мобилни оператори са на същия принцип или само Globul имат такава политика? :rolleyes:

И аз използвам Globul, като оператор.

Преди време имах един "ухажор", който незнам от къде ми беше намерил телефона. Всеки ден ми се обаждаше по три четери пъти за да ме кати на кафе.

Понеже беше много досаден реших да му огранича достъпа до моя номер. Обадих се на оператора и най- учтиво го попитах как да го направя. И те най- любезно ми обясниха, че не мога да огранича само един номер, или всички или нищо. Доста се разправяхме и накрая пак стигнахме до същия извод. Дори и за клиент като мен, който от три години, че и повече е абонат пак не може да се направи нищо.

Дали и другите мобилни оператори са на същия принцип или само Globul имат такава политика? ;)

Всички оператори са на един и същи принцип. Ако телефонът ти е "по-умен" то в менюто му има опция за блокиране само на определени номера (или само 1 номер), но това го имат само някои телефони и симбианските, като им се качи допълнителна програма.

Всички оператори са на един и същи принцип. Ако телефонът ти е "по-умен" то в менюто му има опция за блокиране само на определени номера (или само 1 номер), но това го имат само някои телефони и симбианските, като им се качи допълнителна програма.

Не само симбианските, но основно те в днешно време са способни на това. Някои по-стари телефони имат също такива възможности - примерно моя втори Alcatel 511 може да забранява входящите обаждания от всички номера, освен от тези в тел. указател или да позволи входящи само от дадена група, която отделно се настройва с кои номера да е. Когато даден телефон има подобна възможност и тя бъде съответно активирана спрямо някой номер, когато този номер опитва свързване оператора му казва "разговорът не може да бъде осъществен"-т.е. същото, което и казва когато провеждате разговор и изведнъж на човека отсреща му падне батерията или излезе от обхват.

Входящите смс-и не могат да бъдат ограничени от спец. номера, както и при изключен телефон когато дадения злонамереник се обажда ще се включва съответно кой ме търси, гласова поща, или просто оепратора ще казва че телефона е изкл./в момента недостъпен(извън обхват).

При обръщане към полицията при сериозни нежелани обаждания са длъжни да задължат дадения оператор да даде необходимата информация за съответния номер защото собственика му извършва престъпление. По-лошото е, че без проблем някой може да си крие номера когато звъни и тогава става по-сложно откриването, защото трябва да се прави детайлна справка във сървърите на оператора за входящите обаждания и т.н.. Сериозна работа накратко..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.