Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със захранването...

Featured Replies

Значи... вие май сте единствените към които мога да се обърна без да ми искат пари за анализ. От около 2 месеца Компчо съска и пука (чува се през колонките). Като си доближи човек ухото до него и се чува как захранването пука съвсем тихичко. Бая време се опитвах да установя проблема. То не бяха кабели, удължители, хардуерна преконфигурация (в смисъл че го отвинтвах).

Забелязах чак наскоро че при зареждане изписва 'overclocking failed' и гледах тей 0о. Влезнах там в БИОС, кадето вече бях влизал доста пъти по случая, но чаааааак сега изписа че нещо не ми достига волтаж... Значи... аз не разбирам ни най-малко от БИОС и няма да направя и най-малката промяна защото не знам последиците. Та, на едно място изписва 5V като срещу него изписва в червено 4.***. Ясно е че там не достига волтаж. Точно под него има 12V а срещу него 10.***

Та какво трябва да се промени в скромната ми конфигурация за да спре да гасне и да забива компа. А и не искам да се случи най-лошото :/

• Автор
Проблема ти ще се реши с купуването и монтирането на едно такова захранване на мястото на старото .

Ами за съжаление името е същото, но модела се разминава. Толкова ли е зле 300PNF?

Ами за съжаление името е същото, но модела се разминава. Толкова ли е зле 300PNF?

На практика моделите са еднакви , но явно твоето захранване по неизвестни причини нещо не е в ред ( щом като дъното показва такъв дроп на напрежението ) . Друга идея - щом казваш ,че и в момента си с Фортрон -да не би да е още в гаранция ? Ако е така -носи компа в сервиза да го погледнат и да сменят захранването .

• Автор
На практика моделите са еднакви , но явно твоето захранване по неизвестни причини нещо не е в ред ( щом като дъното показва такъв дроп на напрежението ) . Друга идея - щом казваш ,че и в момента си с Фортрон -да не би да е още в гаранция ? Ако е така -носи компа в сервиза да го погледнат и да сменят захранването .

Всичко е купено по отделно и си нямам представа за жалост от каде взех захранването. Мислиш ли че може да се получи ако към контакта са включени твърде много неща? Или ако кабела е повреден?

Всичко е купено по отделно и си нямам представа за жалост от каде взех захранването. Мислиш ли че може да се получи ако към контакта са включени твърде много неща? Или ако кабела е повреден?

Препоръчително е в контакта(разклонитела) на компютъра да няма включени други неща, особено такива с висока консумация на ел. енергия - хладилник, печка или нещо подобно. Само компютър, монитор, колонки и т.н. периферия. Още нещо - напрежението се мери с уред. Купи си ако нямаш един мултимер, па макар и китайски за 10лв и тогава мери. А и не си казал каква ти е машината - дъно, процесор, видеокарта и т.н. Да не се окаже че просто са много мощни и 300W не стигат?

не ми се верва да е от това

аз съм със Fortron bluestorm 500w и към контакта имам два усилвателя

единият е 2x200w/8 oma

другият е 2x700w/8oma като единият канал тука е без колона /имам само една басова в момента/'

и дори скоро на коледа и нова година два яки купона всичко се тресе а е включено в един контакт

проблема не е ли в дъното нали то командва всичките модули и напрежения ????или съм в грешка

понеже аз не съм в час много но като влезна в биос на дъното показва напреженията ама не мога май да ги променям

нито пък да променям оборотитена вентилаторите.

или тези настройки са в много дълбоки места /много требва да се ровя в биоса/

И аз доскоро вярвах безрезервно на Фортрон, не бях виждал дефектирал, но и това се случи. Така че няма гаранция, че не е станало така. Най-добре намери от приятел захранване за проба дори Noname да е, но да работи и прецени дали е проблема там.

не ми се верва да е от това

аз съм със Fortron bluestorm 500w и към контакта имам два усилвателя

единият е 2x200w/8 oma

другият е 2x700w/8oma като единият канал тука е без колона /имам само една басова в момента/'

и дори скоро на коледа и нова година два яки купона всичко се тресе а е включено в един контакт

и да ти се вярва или не е така... както Lyudmil каза в контакта, където е включен компютъра може да бъдат включени най-елементарни периферни устройства. Тези с висока консумация на енергия не са желателни.

Виж дали самия контакт е заземен (желателно е). Връзките в контакта трябва да са здрави и за тази цел проводниците трябва да влизат между двете метални пластини и от тях да се претискат, а не само с главата на болта. Захранването е доста чувствително към такива неизправности и понякога наистина довежда до рестарт. Това е поне, което се сещам в момента. :)

• Автор

Ами аз си използвам тоз контакт от както се помня (и се помня отдавна :р), до сега проблем не съм видял от него. Както и да е, смених го с един друг (удължител) и проблема е все още на лице. Оставих само монитора и компютъра към тоз контакт и волтажа е все още значително намален. За всеки случай ето ги по-изявените части на конфигурацията.

AMD Athlon 64 3200+ (Noname cooler, слабичък е но ми държи ~35)

ASUS A8R-MVP ATI Crossfire

768DDR

ATI Radeon 1600x GDDR3

Excelstor J880

Чудя се още да не би да не съм затегнал болчетата както трябва (на дъното) когат си го оправях? Знам че може да даде късо от там и все пак питам.

Мерси на всички за коментарите и съветите. :]

Чудя се още да не би да не съм затегнал болчетата както трябва (на дъното) когат си го оправях? Знам че може да даде късо от там и все пак питам.
Хм, ако даде късо ..... :)

Направи както препоръча qip , вземи каквото и да е захранване (стига да работи ) и пробвай с него .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.