Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на конфигурация

Featured Replies

Здравейте вички.Първо поздравление за форума - едва от скоро го посещавам и съм адски очарован.Така...сега и моя въпрос: Живея в САЩ и съм твърдо решил да си сглобя сам една машинка.Срял съм се на процесор Core 2 Duo E6400, също така рамта ще е 2х1гб...но тътся съвет за дъно, видео карта, захранване - не исакам да сглупя и да купя нещо нещо несъвместимо.Хубаво ще е дъното да поддържа core 2 quad за някогашен ъпгрейд :) Отделил съм около 800 долара. Също така ако някой даде линк към статия която ще ми помогне за сглобяването ще съм му много благодарен.

Около 800 долара за всичко ли (включително процесор и памет, монитор евентуално) :) ?

Решил ли си откъде ще го взимаш? Ако да, дай насам линк за цените :yanim: ...

Иначе може би Core 2 Duo 6300, Gigabyte DQ6, 2GB Corsair biggrin.gif ...

• Автор

Ами от www.newegg.com нарочно не го написах в горния пост за да не се приеме като реклама :rolleyes: Иначе в сумата не включвам монитора.

Малко е трудно да влезем в бюджета ,но все пак -

E6400 ( ако го смениш с Е6300 или E4300 ще спестиш доста ,но ще се ориентираш на място дали да минеш на по-малък процесор )

Дъно ( по принцип дъното не ми харесва особено ..но ,бюджета ! За мене дъното от страницата е Asus P5B Deluxe )

Харддиск

Рам памет

Видеокарта

Захранване

Кутия ще си избереш някаква по-евтина (каквато и да е ) .

Сумата надвишава твоите 800 $ ,но след rebate ще влезеш в бюджета .

Успех в пазаруването !

Като съвет бих ти предложил мъничко да изчакаш с новото PC /освен ако не ти е наложително да го вземеш сега/ докато напускат още DX 10 карти от малко по-нисък клас, и след това си го вземи директно с такава.

• Автор

Благодаря на всички за помощта.Вероятно ще поизчакам още малко, което ще ми вдигне малко бюджата и вземе това дъно: Asus P5B Deluxe. Тъкмо до тогава ще наблегна теоритично на сглобяването :wors:

Благодаря на всички за помощта.Вероятно ще поизчакам още малко, което ще ми вдигне малко бюджата и вземе това дъно: Asus P5B Deluxe. Тъкмо до тогава ще наблегна теоритично на сглобяването :wors:

Що се отнася до сглобяването на всяка книжка на съответното дъно е обяснено подробно как се извършва сглобяването , а на диска с драйвери към дъното пък си има филмче ,в което всичко е показано как се прави.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Предложете и някакво добро охлаждане - предполагам, че боксовото няма да е достатъчно за клок.

Здравейте.

Моля ви дайте мнение за избраната от мен конфигурация.Ще ползвам компа в къщи така че разбирайте за всичко.Ще съм благодарен да ми кажете дъното което съм избрал двуканално ли е или не и ако не е да го сменя ли с двуканално.Ако трябва да го сменя моля дайте ми предложение ,но да е ASUS.

P-D 925 /DUAL 3.0G/LGA775/BOX

ASUS P5VD2-X /VIA PT890/775

1 GB DDR|| 533 KINGSTON

160GB HITACHI T7K250/SATA2/8M

1.44 MB NEC/BLACK

LG GSA-H12N DVD RW/18X BLACK

MP 7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE

FOXCONN 3GTH061/FSP 400W PFC

PCI 10/100 REALTEK

Благодаря предварително.

Здравейте.

Моля ви дайте мнение за избраната от мен конфигурация.Ще ползвам компа в къщи така че разбирайте за всичко.Ще съм благодарен да ми кажете дъното което съм избрал двуканално ли е или не и ако не е да го сменя ли с двуканално.Ако трябва да го сменя моля дайте ми предложение ,но да е ASUS.

ASUS P5VD2-X /VIA PT890/775

1 GB DDR|| 533 KINGSTON

1.44 MB NEC/BLACK

MP 7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE

PCI 10/100 REALTEK

Благодаря предварително.

Справка - Single-Channel DDR2 533 т.е. едноканално. Следващото най-близко по цена е ASUS P5ND2 SE /NF570 /775 с двоен канал, написах този модел, защото предположих от твоята конфигурация, че бюджетът е ограничен. Същото финансово ограничение навярно се е получило и за паметта, само с 3 долара по-скъпа е тази и ти я препоръчвам: 1GB DDR II 800 A-DATA

За паметта съм съгласен с kmvasilev, зимаш примерно 1GB DDR II 800 A-DATA и след време още една такава

за двуканален режим.

Относно дъното, щом искаш Asus, според мен минимумът е ASUS P5LD2/C, като доде време за ъпгрейд, можеш да земеш

Core 2 процесор, че и един приличен клок да му направиш и пак не взимай 533MHz памет, минимум 667.

Видеото също не ми аресва, много близко като цена, даже май по-евтино е 7600GS GDDR3, което определено е по-бързо,

ти не гледай, че е със 128Mb памет, а твоят избор с 256 :nono:

Това с бавната памет е само с 4$ по-евтино от предложеното от мен, а моделът с GDDR3 ще е и по-скъп, така че няма особен смисъл от него, тези 256Mb памет не му дават нищо, само му помпят цената в случая :)

За другите компоненти нямам особени забележки, освен да дойде зимляка и да оплюе DVD записвачката ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Здравейте вички.Първо поздравление за форума - едва от скоро го посещавам и съм адски очарован.Така...сега и моя въпрос: Живея в САЩ и съм твърдо решил да си сглобя сам една машинка.Срял съм се на процесор Core 2 Duo E6400, също така рамта ще е 2х1гб...но тътся съвет за дъно, видео карта, захранване - не исакам да сглупя и да купя нещо нещо несъвместимо.Хубаво ще е дъното да поддържа core 2 quad за някогашен ъпгрейд :nono: Отделил съм около 800 долара. Също така ако някой даде линк към статия която ще ми помогне за сглобяването ще съм му много благодарен.

За видео карта, ще ти препоръчам някой на ASUS, аз съм от близо 2г. с Ati Radeon 9550GE(256mb) и съм много доволен, а щом ще си вземаш дъно на ASUS - какво повече от добра комбинация? Относно охлаждането, гледам че вече са плъзна ли някакви адски можни охладители от порядъка на 1000/2000W... за цената и идея си нямам :) HDD-то се взема според това какъв капацитет искаш да е, по принцим колкото е по-голямо толкова по-добре(стандартите на Hitachi са много добри). Еми от мен толкова...

Относно охлаждането, гледам че вече са плъзна ли някакви адски можни охладители от порядъка на 1000/2000W... за цената и идея си нямам

Това го чувам за първи път :nono: И не само за цената , ами изобщо идея си нямам какво означава ohmy.gif

Благодаря на всички за мненията.След като ги прегледах едно по едно реших да променя нещо и да го направя в този варинт:

ASUS P5LD2/C /LGA775/945P/DDR2

1 GB DDR|| 800 A-DATA

1.44 MB NEC/BLACK

SAPPHIRE R9550/256M/128B/TVOUT

PCI 10/100 REALTEK

Моля ви ако някои види нещо смущаващо в тази конфигурация да го каже.

Благодаря. :nono:

Може би най-големия ми казус е за видеото.Искам хем да бъде 256MB хем да е бързо и да не надвишава 100$ с ДДС :wors:

Еми погледни предния ми пост, дет съм предложил точно за 100$, за нисък-среден клас видеокарти 128Mb видеопамет са предостатъчни на този етап.

А тази 9550 е доста смущаващо там, тя е за AGP слот, а на теб ти трябва PCI-E видеокарта, пък и е доста по-бавна от 7600GS, която в момента е най-добрият избор в средния клас :clap:

Абе и аз така предположих за този слот ама не бях сигурен.

И все пак държа да е 256 МБ.И по възможност или ASUS или SAPHHIRE.

Ако можете да ми предложите решение.

Ем ето 2 дърва - цък и цък :clap:

И 512Мb памет да им сложат, пак ще са по-бавни от 7600GS 128 GDDR3.

Ето тази е по-смислен избор, но е към 110$.

Малко е трудно да влезем в бюджета ,но все пак -

E6400 ( ако го смениш с Е6300 или E4300 ще спестиш доста ,но ще се ориентираш на място дали да минеш на по-малък процесор )

Дъно ( по принцип дъното не ми харесва особено ..но ,бюджета ! За мене дъното от страницата е Asus P5B Deluxe )

Харддиск

Рам памет

Видеокарта

Захранване

Кутия ще си избереш някаква по-евтина (каквато и да е ) .

Сумата надвишава твоите 800 $ ,но след rebate ще влезеш в бюджета .

Успех в пазаруването !

С какво предложената карта BFG 7600GT е по-добра от EVGA 7800GT

Благодаря за съветите.

Ще се спра на твоя избор MP 7600GS 128/DDR3/HDTV PCIE,но незнам защо ми я препоръчваш пред MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE(тази не е ли по добра)

И последно смяташ ли че тази RAM памет е подходяща.

Редактирано от rusikiriazov (преглед на промените)

Благодаря за съветите.

Ще се спра на твоя избор MP 7600GS 128/DDR3/HDTV PCIE,но незнам защо ми я препоръчваш пред MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE(тази не е ли по добра)

И последно смяташ ли че тази RAM памет е подходяща.

Рамта е добре така, 533MHz щеше да ти ограничи сериозно клока :baby:

За видеото - бачка на същите честоти, има 4 пикселни конвейера повече, следователно ще обработва по-бързо информацията, а 256Mb видеопамет трудно се оползотворяват от по-слаби карти, особено ако не се играе на супер тежки настройки за качество, на които те и без това ще издъхнат.

И накрая съотношението цена-бързодействие е по-добро, определено е по-изгодна покупка :rolleyes:

Редактирано от myd (преглед на промените)

На мен пък изобщо не ми харесва P-D 925. Е4300 е само с около 70лв. по-скъп, а е доооста по-производителен, по-хладен(което ще доведе и до по-тиха машина), а и се клоква доста по-добре. Ако пък не стигат парите за хубави Intel дъно и процесор, не е лош вариант да вземеш едноядрен АМ2. Ще ти излезе дооста по-евтино и така ще можеш да си вземеш по-добра видеокарта ако мислиш да наблягаш на игрите.

Последно кое от двете..

MP 7600GS 128/DDR3/HDTV PCIE

MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE

Извинявай,че съм толкова досаден,ама от 3 години не съм се интересувал от компоненти и знанията ми са направо никакви.

И ти благодаря за търпението и обясненията.

Редактирано от rusikiriazov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.