Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със спам в ipb2.20 форум.

Featured Replies

Здравейте, от седмица-две се сблъсквам с проблем - спам във форума ми (еротични сайтове, обяви и блог-ове).

Като спамърите си правят регистрации, влизат и пишат теми като луди, вчера изтрих над 20 такива.

Можете ли да ми предложите някакво решение на този въпрос?

1 вото е Анти бот проверка - за да я вклучиш отиваш в Admin CP => Tools & Settings => System Setting => Security and Privacy там Enable Script/Bot Flood Control му го слагаш на Normal

После другото нещо е да ги банваш по IP - така те не могат да се регистрират от същото IP със друг акаунт и да трябва да триеш 10 профила на 1 човек

За бан по IP отиваш във Admin CP - Menagment и там търсиш Word & Ban filters там във Manage Ban Filters там има поле за писане - Сега ако искаш да го баннеш по IP от падащото меню избираш IP Adrress и в полето за писане му пишеш IP то

Ако искаш да го баннеш по име във падащото меню избираш name и му пишеш името а ако искаш да го баннеш по e-mail от падащото меню email address и в полето пишеш имеила му

Хайде дано да съм помогнал

Я като стана въпрос за ботове кажете как да се справя с такива ама на PhpBB2.Засега съм ги баннал по поща mail.ru защото всички от там идват,има и активиране на потребител от администратор.

• Автор
1 вото е Анти бот проверка - за да я вклучиш отиваш в Admin CP => Tools & Settings => System Setting => Security and Privacy там Enable Script/Bot Flood Control му го слагаш на Normal

Хайде дано да съм помогнал

Точно това, че нямам такова поле въобще :rolleyes: има flood control, но той е за времето от последното написано мнение/тема, до следващото.

Сложих валидация на регистрациите, която да се прави от мен ... всяка вечер ще трябва да валидирам по над 80 профила sad.gif

Иначе по IP си ги банвам, но ето тази сутрин пак имаше една камара за триене sad.gif

Точно това, че нямам такова поле въобще :speak: има flood control, но той е за времето от последното написано мнение/тема, до следващото.

Сложих валидация на регистрациите, която да се прави от мен ... всяка вечер ще трябва да валидирам по над 80 профила sad.gif

Иначе по IP си ги банвам, но ето тази сутрин пак имаше една камара за триене sad.gif

По точно - Admin CP ==> Tools & Settings ==> View All General Settings и от там сваляш надоле докато стигнеш до буквичката "S". И от там вече... :offtopic_s:

• Администратор

Напротив - Normal ще я мине всеки полуграмотен бот

Трябва да е Advanced, макар че някои ботове и нея я минават, но са рядкост

Ако станат масово явление то просто се подменя модула за генериране на картинка с KCAPTCHA :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.