Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Toni-

Могат ли две звукови карти да работят едновременно?

Препоръчан отговор


Здравейте :P Ето как стоят нещата... значи имам една саунд карта..която е 7.1 канална,обаче имам прекалено много уреди,които искам да ги включа...обаче съм обърнал внимание на това, че сегашната ми карта дава различен сигнал от различният изход... примерно от изхода Front излиза най-добрият звук по мое мнение...в сравнение с Central/Bass, Rear и Side. Те изкарват съвсем различен звук,много по нисък по качество и без почти никакви баси в сравнение с Front...и един от въпросите ми е нормално ли е това? Ако не е нормално ,някой може ли да ми обясни защо е така и дали може да се оправи... Другият ми важен въпрос е : ако си сложа още една звукова карта, ще имам ли проблем. В смисъл ще работят ли и двете едновременно ??

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да имаш подобен проблем, доколкото се ориентирах от написаното има два варианта: единият е аудио системата да не е свързана коректно - т.е провери всички кабели и задължително с описанието на дъното или на звуковата карта ако е външна - на слот, другия вариант, след като са свързани коректно всички кабелаци е да има нещо повредено в звуковата карта, дано не е второто :P Разбира се, че сигнала е различен на различните изходи, нали в това смисъла да се увеличават изходните канали за да се постигне обемно и по-реалистично звучене. Дори и при най-простия случай - подаваш стерео сигнал на входа на картата, тя ще направи вътрешно разделяне и сигнала и той ще излезе честотно и като сила променен на различните изходи. Разбира се, индикатор за това разделяне са коректно свързаните кабели, сама така картата "разбира" дали има стререо коломки или 7.1 уредба след себе си. Да, можеш да имаш едновременно 2 звукови карти, едната ще е по подразбиране изходящо звуково устройство винаги. Но, от личен опит ти препоръчвам да де-активираш едната от хардуерния мениджър (евентуално от БИОС-а) и да се работи само с една карта, едновременно активните две звукови карти ще създадат проблемче, при запис или при работа с професионални приложения за звук/музика.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При повечето 6 и 8 каналните звукови карти има един нискоомен изход(обикновено "front", зелен на цвят) , а другите са с високо изходно съпротивление. Да поясня - към низкоомния могат да се включват слушалки и всякакви други аудиоустройства , към високоомния само устройства с вграден усилвател, ако се вкл. слушалки , има голям пад на сигнала,а и на низките честоти. Уиндоса може да работи с 2 и повече звукови карти , като едната си е по подразбиране , и през нея излизат всички системни звуци , а другите за да ги ползваш , трябва да ги избираш от самата програма (например Winamp , Skype и т.н.)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За да имаш подобен проблем, доколкото се ориентирах от написаното има два варианта: единият е аудио системата да не е свързана коректно - т.е провери всички кабели и задължително с описанието на дъното или на звуковата карта ако е външна - на слот, другия вариант, след като са свързани коректно всички кабелаци е да има нещо повредено в звуковата карта, дано не е второто :P Разбира се, че сигнала е различен на различните изходи, нали в това смисъла да се увеличават изходните канали за да се постигне обемно и по-реалистично звучене. Дори и при най-простия случай - подаваш стерео сигнал на входа на картата, тя ще направи вътрешно разделяне и сигнала и той ще излезе честотно и като сила променен на различните изходи. Разбира се, индикатор за това разделяне са коректно свързаните кабели, сама така картата "разбира" дали има стререо коломки или 7.1 уредба след себе си.

Да, можеш да имаш едновременно 2 звукови карти, едната ще е по подразбиране изходящо звуково устройство винаги. Но, от личен опит ти препоръчвам да де-активираш едната от хардуерния мениджър (евентуално от БИОС-а) и да се работи само с една карта, едновременно активните две звукови карти ще създадат проблемче, при запис или при работа с професионални приложения за звук/музика.

Да разбирам те какво искаш да кажеш и аз така си мислих, че ще дава различен сигнал...то е логично...но исках да го чуя все пак... обаче все пак не ми е много ясно едно..

След като дава различен сигнал от Front, да вземем например Center/Bass изхода, не трябва ли да дава примерно повече баси отколкото високи или средни честоти.. в моя случай го звукът е лишен от баси и с доста гадно качество на звука....

Колкото до това дали саунд картата е свързана правилно...няма такъв вариянт,понеже тя е вградена на дънната платка...

А относно опцията за втората звукова карта...точно там ми е въпроса ще мога ли да ползвам и двете едновременно докато примерно гледам филми или слушам музика... колоните стоят така при мене: 2 на монитора, 4 на уредбата, както и два чифта слушалки, от които едните са включени в предния панел,докато другите са в задният панел... Имам намерения да си купя колонки 5.1, но искам да ползвам всички уреди едновременно... аз съм си измислил вариянт да си сложа разклонителчета на изходите...но ако е така би трябвало да сложа доста такива...което не ми се вижда много добър вариянт...за това си мисля да си купя още една саунд карта.

Та ако можеш да ми кажеш дали това което искам може да стане ... ще ти бъда благодарен ;)

При повечето 6 и 8 каналните звукови карти има един нискоомен изход(обикновено "front", зелен на цвят) , а другите са с високо изходно съпротивление.

Да поясня - към низкоомния могат да се включват слушалки и всякакви други аудиоустройства , към високоомния само устройства с вграден усилвател, ако се вкл. слушалки , има голям пад на сигнала,а и на низките честоти.

Уиндоса може да работи с 2 и повече звукови карти , като едната си е по подразбиране , и през нея излизат всички системни звуци , а другите за да ги ползваш , трябва да ги избираш от самата програма (например Winamp , Skype и т.н.)

Благодаря ти, мисля,че получих отговора на въпроса си !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За каква звукова карта става въпрос? Каква точно апаратура си свързал към изходите? По принцип е нормално към другите изходи да се подава различен сигнал. Това е и идеята. Примерно изхода за задни (surround) няма да подава пълната гама честоти, а само нужния сигнал, който трябва да отива към задните. Напълно нормално. Това е при съответната многоканална настройка. Доста звукови карти имат възможността да клонират звуковия сигнал, който подават към front, и към останалите изходи. High Definition Audio-то например засича включване на жак и пита какво е включено. Използването на втора звукова карта е възможно ако дъното го позволява. Повечето дъна имат само 2 опции в BIOS-a: Disabled и Auto. При първата вградената звукова се изключва. При втората дъното засича ако има външна карта и вече оставя или изключва вградената. Какво точно ще направи от двете - зависи от дъното. Някои дъна изключват вградената. Ако твоето е такова, няма начин да ползваш вградената и някаква външна едновременно и ще трябват 2 отделни. Има и дъна, които имат и трета опция - Enabled. Тя държи вграденото винаги включено. За жалост такива дъна са малко.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Става въпрос за това дъно ... картата е Realtek ALC888 7.1channel....

Апаратурата,която съм свързал е малко трудно за описване... става въпрос за две уредби с по две тонколони всяка със отделен усилвател и два вида слушалки, едните са безжични, а другите са обикновенни...Като цяло техниката е доста добра..

Не ми е ясно все пак едно....ти ми казваш, че всеки изход ще ми вади различен сигнал.... и аз така си мислих, но при мене явно не е така защото звука на Center/Bass, Rear и Back е абсолютно един и същ....разбира се Front e различен... но нещо тука се обърквам аз и то доста проблем във карта ли имам или нещо не съм ви разбрал какво искате да ми кажете...?!?!

Можеш ли да ми кажеш дали моето дъно има такава възможност, за която говориш ти ??

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж в настройките на Sounds and Audio Devices в контролния панел как са зададени - колко канален е звука, провери и контролния панел на вградената ти карта в какъв режим работи. Има настройки за jack sensing. Това е да усеща, когато включваш някаква апаратура към някои от жаковете. Там можеш да зададеш към останалите изходи да се подава сигнал, идентичен с този, който се подава към front out. За жалост нямам точно такава карта и не мога да ти кажа точното местоположение на опциите.

За всеки случай да кажа да си инсталираш най-новите драйвери за звуковата карта:

Realtek High Definition Audio Codec R1.54 (24.7MB)

Realtek High Definition Audio Codec R1.54 (24.7MB)

Realtek High Definition Audio Codec R1.54 (24.7MB)

Еднакви са, тегли от най-бързия мирър.

Според ръководството към дъното (изтеглено от сайта на ASRock) дъното ти има и трите опции: Disabled, Auto и Enabled.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мда разбирам те...само че при мене проблема е че съм с Виста....и имам най-новите драйвери..но там няма такива настройки с които да мога да задам на даден изход да бъде с друга функция като например Front....спомням си, че такава опция имаха C-Media картите, но не и моята за съжаление....опцията за jack detecting ми е активна разбира се

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте имам същия проблем като на тони- как мога да направя двете ми аудио карти ( нямам вградена) да свирят едновременно имам много уреди и няма каде да ги закачам вече за това взех втора аудио карта и там сега като пъхна кабела и нищо не са чува . и двете ми карти са с един и същ драйф C-media. има ли програма някаква да направи че и двете карти да бачкат едновременно?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте имам същия проблем като на тони- как мога да направя двете ми аудио карти ( нямам вградена) да свирят едновременно имам много уреди и няма каде да ги закачам вече за това взех втора аудио карта и там сега като пъхна кабела и нищо не са чува . и двете ми карти са с един и същ драйф C-media. има ли програма някаква да направи че и двете карти да бачкат едновременно?

Такова чудо няма.По-добре да бяхте купили една,ама по-качествена.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как да няма все ще има някакъв начин

Може би ако пренапишеш драйверите ! ? ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

търсих и го направих с една програма казва се Virtual DJ studio обаче се чува само и единствено като слушаш от плеяра ( като се пусне от друг плеяр или от интернет музика чува се само от едната аудио карта) WINAMP дали няма някой плъгин за точно тая цел?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване