Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искане на парола и име при Ubuntu 6.10 Live CD Boot

Featured Replies

Здравейте!

Надявам се да не ми се смеете на невежеството но наистина съм пълен нууб с Линукс дистрибуциите... Попаднах на едно Линукс Убунту Live CD и опитах да го подкарам. След като избрах опцията Install/Run Linux, ми се появи прозорец в който да напиша username and password. Също така казваше, че ако не избера, то автоматично ще зареди username ubuntu след 10 секунди. Изчаках но след 10 секунди просто се появи същият прозорец и така постоянно... не ме допуска просто. Опитах с разни други имена и пароли които открих в нета но отново без успех, казваше ми че името или паролата са грешни. Моля Ви за съдействие!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Обикновено на Линукс дистрибуциите, които са LiveCD, паролите и потребителските имена по подразбиране са както следва:

username: user username: root

password: user password: root

Пробвай с тези, няма начин да не стане :rolleyes:

След като избрах опцията Install/Run Linux, ми се появи прозорец в който да напиша username and password. Също така казваше, че ако не избера, то автоматично ще зареди username ubuntu след 10 секунди.

Ubuntu стартира gdm, настроен още с пускането си автоматично да те логне като юзер ubuntu. Причината да ти даде диалог за име/парола е че първия път не е успял да влезе. Най-често това се дължи на лош носител или на не добре четящо го устройство. Също възможно (макар и малко вероятно за описания проблем) е причината да е в неправилно разпознаване на хардуер или неправилна работа на драйвери или скриптове.

Пробвай като начало дали диска тръгва на друга машина и дали друг диск ще тръгне на тази.

Обикновено на Линукс дистрибуциите, които са LiveCD, паролите и потребителските имена по подразбиране са както следва:

username: user username: root

password: user password: root

Пробвай с тези, няма начин да не стане :rolleyes:

Гарантирано няма да стане. В Ubuntu за root е даден "X" вместо хеш на парола в shadow, така че директно влизане като root не е възможно. Вместо това на групата на администраторите, в която е юзера по подразбиране ubuntu е разрешено да пуска която и да е програма като root със sudo.

Редактирано от asa (преглед на промените)

И аз имах същия проблем... Моля някой, ако знае потребителското име и парола да я каже!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.