Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Overclock на Asus K8N

Featured Replies

Проблема е следния... Имам едно куцо дъно на Asus K8N и когато се опитам да дигна системната шина дори с един MHz системата не може да потегли включвам и чрен екран sad.gif а за функцията ACPI S3 и дума не може да се говори ... Ако може някой да помогне защтото се дразня мн sad.gif процесора е семпрон 2800 64B

Чети темата от подписа ми и изпълнявай стъпка по стъпка. Lyudmil е писал специално за 64 битовите Semproni. Ако това с повишаването на референтния такт (само с 1 МHz) е вярно, а не е пресилено, значи имаш хардуерен проблем.

• Автор

Проблема ми е повече с това че когато вдигна честата дъното изощо не пали sad.gif ъпдейтвах Biosa но проблема си остана не мога да разбера от какво е няма логика да не пали освен ако няма проблем който не мога да открия sad.gif

• Автор

Ами как да я заключа AGP шината? не видях такава функция в Biosa !! и защо да намалям паметта като се опитвам да клокна и да ми работи корекно. Да ми работи функцията S3 и да се включва нормално а не да ресетвам BIosa sad.gif моля помогнете ....

Ти си мислиш, че ей така става. По добре първо почети в нета и също си прочети книжката на дъното и тогава се захващай. Един познат така си прейба компа. Стария компютър го клоквах със същото дъно беше и един семпрон. Първо локни шината и намали рамта за да няма проблеми с нея. После ще я качваш!! Послушай поне хората тук и мен, малко повече разбираме.

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

В момента мога да ти покажа само как ми е на епокса. Ако не можеш да се оправиш до утре ще ти кажа къде е за K8N-a. То и да си малумен пак ще го направиш. Влиза в биоса и търсиш AGP Clock. Слагаш го на 67MHz.

img0702ti4.jpg

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

Ето ти направо настройките на готово за клок на 300шина(2400МHz)

Мeню Advanced, първо отиваш в Jumper Free Configuration и правиш следните настройки:

AI overclock Tuner - Manual

CPU FSB Frequency - 300

AGP Overclock in MHz - 67 - забележи 67, а не 66

DDR RAM Voltage - Auto

AGP Voltage - 1,5

След това отиваш в CPU Configuration:

GART Error - Disable

HT Ratio - 3

И накрая в Chipset:

MemClock Mode - Manual

MemClock Value - 266MHz

Таймингите ги оставяш на Auto

Save&Exit и ако си уцелил добра бройка процесор той ще тръгне на 2400MHz. Ако не намали CPU FSB Frequency на 250, HT Ratio на 4 и MemClock Value на 333МHz. До 250MHz FSB, HT трябва да е 4, а MemClock 333, за над 250FSB HT Ratio на 3, а MemClock na 266МHz.

• Автор

Момчета радвам се че се отзовахте :) интересуваше ме само как се заключва AGP-to но вече рабрах благодарение на вас ;) останалото 6те го оправа по мои вкус :) за6тото обичам малко по агресини настройки на DDR ;) защото от там идва производителността :P.... Ще продалжавам да го измачвам това PC сажелявам само че не мога да ползвам DDR-a на Dual Chanel sad.gif но какво да се прави s754 Благодаря още веднъж

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.