Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Светеща подложка?

Featured Replies

Уж раздела се казва "Овърклок и РС модинг" пък виждам само овърклок. Единствената идея за модинг е бутилка от Балантайнс направена на комп. (оригинална идея). Преди години бях чел една статия (мисля че вестника се казваше Бъг БГ; така и не устиска тоя вестник на пазара, а имаше един единствен конкурент...) как да си направим светеща подложка, всичко си беше обяснено подробно с доста подробен снимков материал, какви части се използуват, къде могат да се намерят и колко пари струват. Някой да ме ориентира към нещо подобно, но подробно описано на БЪЛГАРСКИ? Всъшност приемам всякакви ориентири към статии написани на български, обяснени подробно и със снимков материал за модинг тип "Домашен майстор за леко напреднали леваци". За вундеркинди не искам. Имам някакви познания по електроника, но не виждам нищо забавно в това да се занимавам с нещо повече от запойването на някой светодиод и съпротивление.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

• Автор

Данке, Данке :P Първия линк ме изкефи, но не пише нито какви са частите, нито как са вързани...

Втория линк... интересни идеи, предполагам са и прости за изпълнения, но няма обяснения. Всъшност като гледам, за визуалните модове (светещите) май ми трябва едно единствено - точно какви светодиоди трябват, какви резистори, как се връзват, от какво зависи колко захранване ще ми трябва и от къде да го взема (USB-то или самото захранване на комп-а) и т.н. ;)

Ще ти дам една много мръсна идея, от която ще имаш и функционална полза - Направи си подложка за мишока от дъното на тефлонов тиган. Режеш ( ако намериш лазер, ако не по някакъв начин на ръка) дъното, слагаш му един гумен кант и ръката ти все едно лети. Не съм го пробвал, но доколкото успях да размърдам моята мишка в тигана, резултата е доста сполучлив.

тва е много добра тема само някой да даде инфо че и аз съм навит малко модификации да си направя тип Home Made :clap:

Примерно как се връзват тия захранвания и такива.Малко шотчета няма да са излишни :wors:

Редактирано от M1st3r_X (преглед на промените)

Също ако някой има идеа примерно ако ми е затворена кутията и искам една ефектна дупкада си направя отстрани както е показано на един от линковете.С какво да реща таз ламарина после за стъкло какво да сложа?? Малко идей няма да са ми в излишък ohmy.gifohmy.gif

• Автор

Ламарината можеш да режеш със зеге, но по-удобно и прецизно е с една машинка като зъболекарска, BOSCH им вика "прави шлифовъчни машини", но мисля че си имаше някакво друго наименование. Става и за рязане и за пилене и за шлайфане; със съответните накрайници. Има такива машинки на BOSCH, но не са ефтини. Син BOSCH модел GGS 27 C - 12000-27000 об/мин., 319 лв.; GGS 7 C - 3100-7000 об/мин., 559 лв. Има и ефтини варианти. Far Tools имат едно такова за 104 лв. комплект с купчина дискове, полир гъби, шкурки и т.н., вдига 33000 оборота, има си стойка за маса и така ти държиш само накрайника, а не цялата машина. Сигурно има и по-ефтини варианти, но аз не съм издирвал от тия дето са 16 в 1 за 20 лв. и едва им прочиташ азиатско звучащото име.

Въпросната дупка можеш да си я изрежеш с лазер, дремел със съответната приставка и пр. Най-евтино мисля ще ти излезе като отстраниш по-голямата част от отвора с близко един до друг отвори направени с дрелка. После с една малка пиличка правиш довършителните работи ( на ръка трудно се получават добри форми, но като сложиш някакъв кант по ръба ще прикриеш несъвършенствата) Ако си от голям град няма начин да не намериш някъде лазер. До колкото знам не струва скъпа, а и отворът е идеален. Няма смисъл специално за целта да си купуваш скъпи машинарии, ако няма да ги използваш редовно след това.

За "стъкло" по принцип се използва едно нещо наречено плексиглас. Продава се в рекламни ателиета и др. В Практикер и Бриколаж 100% също го имат.

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.