Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статичен IP с HTTP File Server?

Featured Replies

Здравей те.

Искам да разбера как мога да си настроя програмата HTTP File Server че да не ми се налага да качвам едни и същи файлове всеки път.Тъй като имам динамично IP не мога да я настроя качените файлове да са на един адрес.Ако някой знае как мога да си я настроя ще му бъда много благодарен.

httlfilewy7.jpg

Редактирано от AleksofT (преглед на промените)

Нещо не разбрах... Къде ги качваш тия файлове??? Нали са на твоя комп.?!

Доколкото разбирам искаш да дадеш един адрес на познатите си, на който винаги да са достъпни файловете, а не да им даваш различни заради динамичния си адрес.

Лично не съм го правил, защото съм със статичен IP адрес, но трябва да може да се направи. За целта ще трябва да си регистрираш безплатен акаунт в www.no-ip.com. В случай, че не си запознат, това е безплатна услуга за пренасочване. След регистрация си създаваш адресите, които искаш да водят към твоя компютър, които са във вид <твоя-текст>.<домейн>. Например abrakadabra.no-ip.org. Има падащо меню да избереш различен домейн ако no-ip.org не ти харесва. Можеш да си въведеш доста препратки към твоя компютър. Изписването на някоя от тях в браузър ще препраща потребителя към твоя компютър, защото когато си създаваш препратките, задаваш и към кое IP да се препраща. При всяка смяна на IP-то ти можеш да го редактираш в акаунта ти в no-ip. Така другите потребители ще знаят само 1 адрес (примерно abrakadabra.no-ip.org), а ти ще го пренасочваш към твоето IP. Дотук добре, но е малко неудобно. Хубавото на HFS е, че може да оновява автоматично този IP адрес и да ти спеси труда. За целта: Menu -> Dynamic DNS updates -> No-IP Wizard..., в първото поле пишеш името на акаунта си, във второто - паролата и в третото желаната препратка, която искаш да се обновява (abrakadabra.no-ip.org). Така HFS ще се логне в сайта и ще пренасочи дадената препратка към новия ти IP адрес. И за да сме сигурни, че всичко е наред, слагаме отметка на Menu -> IP address -> Constantly search for better address, за да проверява HFS постоянно за промени по твоето IP.

• Автор

Много ти благодаря за информацията.Направих всичко както трябва,но след като сложа отметка на "aleksoft.no-ip.org" то автоматично си отива на IP адреса ми.И ми изписва "6:11:47 PM DNS update requested for 84.54.147.23: error: invalid username".В първото поле нали трябва да напиша името на акаунта който съм направил в "No-IP.com"?

10861074108510901100107pu9.jpg

П.П.Впрочем няма значение къде ще бъде отметката дали на "http://aleksoft.no-ip.org:8080/" или на IP "http://84.54.147.23:8080/" адреса ми,папките си стоят,но когато изключа програмата и след това пак я включа ми се губят папките и настройки те на програмата.От какво може да се получава това?

В първото поле нали трябва да напиша името на акаунта който съм направил в "No-IP.com"?

Всъщност май за име се ползваше email, опитай с него.

• Автор
Всъщност май за име се ползваше email, опитай с него.

Да e-mailа се пише.Но имам друг проблем настройки не ми запазват,както и качените файлове след като изключа програмата и след това пак я включа. :speak:

Да e-mailа се пише.Но имам друг проблем настройки не ми запазват,както и качените файлове след като изключа програмата и след това пак я включа. :speak:

Menu -> Start/Exit -> Auto-save VFS on exit

Menu -> Start/Exit -> Reload on startup VFS file previously open

:)

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
Menu -> Start/Exit -> Auto-save VFS on exit

Menu -> Start/Exit -> Reload on startup VFS file previously open

10x

А тука трябвали да има отметка?

10861090110010741078109kw8.jpg

Ако искаш да има максимум 1 работещо копие на програмата, нека има отметка. Ако няма отметка, ще можеш да си пуснеш повече от 1 HFS. :wors:

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Извинете че се връщам към тази тема,но няма смисъл да пиша нова.

Искам да знам как мога да наглася програмата че да теглят от мене с максимална скорост?

Ако в Menu -> Limits -> Speed limit е зададено Disabled (както е и по подразбиране), то няма какво повече да направиш. Нещата зависят от доставчиците на двама ви.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.