Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Game конфигурация ,какво може да се подобри във нея !

Featured Replies

Intel Dual Core E6600 2.4 1066 MHz

ASUS P5B Delux

RAM DDR2 Super Talent 1 GB 800 MHz CL-4

Tagan TG800 - U25 800W dual engine

CM Staker ATX/BTX Dual Engine

DVD Plextor Dual layer PX

HDD WD 150 GB SATA II 10 k 16 MB

HDD Hitachi 500GB ATA 7200 8 MB

Video GeForce 8800 TX 768 DDR3 TDS

Sound Card Creativ X-FI Fatality FPS

Някакви идеи какво може да се подобри във конфигурацията.

Парите не са от значение.

Също така ще помоля за идея за някакъв монитор който да отговаря на конфигурацията.

Мерси много предварително

Тук има много по-разбиращи хора от мен, но относно монитор бих ти препоръчал да ограничиш избора си в 3 марки - iiyama, EIZO, NEC, като за последната имам малки резерви. Кутия - на мен пом ми харесва един друг модел на CM, но как да е... Обаче, щом парите наистина не са проблем :-) , много бих се замислил за безвентилаторно захранване (струват доста парички), както и за някакво безвентилаторно охлаждане на процесора и видеото. Аз лично, даже бих пожертвал производителност, но системата да ми е абсолютно безшумна. В същия ред на мисли, четем за едни флаш хардове или от сорта нещо... И м/у другото, 1 Gb RAM за мощна с-ма каквато искаш, според мен е малко.

:wow: Право дума djagi, малко му е на този дзвер 1GB - двойно или нищо! За сметка на това спокойно можеш да икономисаш и да вземеш звукова карта Creative X-FI Platinum (е, ти си знаеш, де)... Единственото друго нещо е да поизчакаш евентуално малко да излезе RV6X0 на ATi, за да не се биеш после по главата що си взел това "слабо" ;) 8800...

За монитор - може би най-добре LG L204WT... А ако парите наистина не са проблем - скачай направо на EIZO - например FlexScan S2111W (ех, да можеше мен да ме огрее един такъв :help: )...

За Е6600 направо едно такова дъно - Asus Commando , или Asus P5W DH Deluxe /945X/775 . И категорично 2 ГБ Рам. И се чудя защо - HDD Hitachi 500GB ATA 7200 8 MB , а не Seagate 7200.10 / 750 MB SATA2 - и без това дъната имат само един IDE слот , ще се чудите как да навържете писачки и т.н. - а Сата слотове - много . cool.gif (Иначе Raptor-a за ОС е суупер ).

Що се отнася да чакането на R 600 - то по тая логика непрекъснато предстои нещо да излиза ,така че ако чакате може и да си сложите някоя FX 6200 докато чакате и да си останете с нея.

Щом парата не е проблем, дъното определено трябва да замине и да се сложи примерно ASUS STRIKER с nForce 680i SLI чипсет, перфектна изработка, ще стане за бъдещите процесори (1333 FSB) и предлага идеална SLI поддръжка, като спокойно можеш да туриш още една 8800 GTX, като така ще си осигуриш чудовищна видеопроизводителност без значение какво ще изкарат от ATi :)

Трябва да се добави и още една идентична платка рам за двуканален режим 2x1Gb и още един хард Raptor, като двата се свържат в Raid 0 масив за убийствена бързина cool.gif

Записвачката е супер, само не си казал точният й модел.

За монитора е по-сложно, защото разнообразието е голямо, пък и трябва да ги оглеждаш на място, ето един хубав сайт с всякакви модели и инфо за тях цък

На мен ми хвана окото този - 30 инча, S-PVA матрица, 2560 x 1600 разделителна способност laugh.gif

И процесорът ако не те кефи, сложи един Core 2 Extreme QX6700, Quad-core, 2.66GHz :)

Редактирано от myd (преглед на промените)

последния асус дето си посочил е с 2 иде контролера

и аз съм за 2 гига рам и да почакаш ати то

като идея може да си вземеш един раптор за операционната система и една сата 2 на сигейт за инфото

ако имаш желание за кросфайър може да си вземеш 2 атита с p5wdh deluxe (потдържа кросфайър)

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Едно уточнение да хвърля - Asus Commando и Asus P5W DH Deluxe /945X/775

съм ги препоръчал не защото са по-скъпи :) Командото е подобрена версия на Делукс и цената му не е много по-висока . Asus P5W DH Deluxe е много добро дъно и то в по-горния клас -все пак е с чипсет 975Х и е подходящо за процесор Е6600 ,тъй като дъното не може да прави толкова високи шини при клок както чипсета 965 , но пък по-високия множител на процесора компенсира честотата при клок.

Striker Extreme е 100 + $ по-скъпо от Asus P5W DH Deluxe .

• Автор

Явно при писането сма припуснал да спомена ,че памета е X 2 ,тоест 2 GB.

За дъното ще се позамисля върху предложенията който ми предоставихте .

А относно видеото ,ако трябва да чакам да излезне ATI RV6X0 ,колко ли време ще ми отнеме това ?

По принцип не живея във България и тука при мене доста трудно ми намериха GF 8800 ,а ако трябв да чакам за ATI RV6X0 ( колко ли време ще ми отнеме незнам ).

За хардовете се оказа ,че такива няма да могат да ми доставят каквито аз исках.

Затова ще помоля за още малко помощ при тях.

Звуковата карта наистина излиза скъпичко ,но няма как ще я поръчам.

А за охлаждането и кутията не държа толкова да бъдат безшумни.

Важното е да работи добре системата и във близките 2-3 годни да не мисля да правя подобрения по нея.

Защото ми омръзна да купувам глупости и след половин или една година да трябва да ги подобрявам със нещо по-ново за да достигна по-добра производителност.

Ако ще е гарга да е рошава ,както има една приказка.

Затова точно исках да се измисли нещо.Продължавам да очаквам предложения.

Може и на цялостна конфигурация със компоненти който ще излязат във близките 1-2 месеца.

Толкова сам чакал ,че ще почакам още малко !!! :nono:

1. Аз би си взел LG Flatron L1970HR 19 Zoll TFT. Според http://prad.de/, мониторът е един от най-добрите и подходящи за игри в момента. Виждъл съм го как работи на живо и останах доста впечатлен

2. За дъното бих избрал Asus Commando. Може да хвърлиш един поглед на възможностите му ето тук: http://overclockers.ru/lab/24658.shtml. Ако ти се дават доста повече пари може да всемеш и ASUS Striker Extreme. За него и възможностите му, може да прочетеш следната статия: http://overclockers.ru/lab/24684.shtml

3. Щом си решил да хвърляш пари, тогава може да се ориентираш и към някоя друга памет, например: 2048MB DDR2RAM Corsair Dominator или 2048MB DDR2RAM OCZ Platinum. А щом си решил да изчакаш още, може да се ориентираш направо към 4GB RAM Kits. OCZ вече представи новите модули, които съвсем скоро ще излязат на пазара.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.