Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дефектен ли е хардиска ми...

Featured Replies

Здравейте на всички в тоя успешен сайт...

Винаги съм ползвал съветите тук и се надявам да ми помогнете и тоя път.Ето и проблемът ми:

И аз като всички запалени ентусиасти в ъпгредването реших да си вдигна паметта на компа.И от тук започна всичко..Имам конфигурация Р4/3гц, рам2/256,

хард/преди 80/ а сега 160 гб Seagate sata2 8m, дъно Albatron865sata/lan/agp, видеокартаAsus9550 256mb-128b ,общо взето това е.

Пет пъти го нося в фирмата която "се опитва " да го накара да тръгне-в началото забиваше и ми извеждаше грешки в ..немога да обясня,но си мисля че става въпрос за драверна...предложиха ми преинсталирване на ундоуса аз се съгласих,след това почна да не може да копира и прехвърля от дял С към друг...извежда грешка с файловата система...направиха я всеки дял еднна и съща/без Fat32/ помислих ме че всичко е наред и ето днес пак заби изведе дълго обяснение за грешка...и вече не може да се стартира и уиндолса...помогнете с съвет защото тия в фирмата която ми го ъпдетва явно могат само да исталирват драйвери и уиндоус...възможно ли нещо да се греши/а то несъмнено е така/ с промяната на харда...все таки всичко си започна от там

1/ето част от показваната инфо за грешка:A problem has been datected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

A process or thread crucial to system operation has unexpeetedly exited or been terminated.

If this is the first time you've seen this stop error screen,restart your computer.If this screen appears

again,follow these steps:

Check to make sure any new hardwere or software is properli installed.If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updetes you might need.

If problems continue,disable or remove any newli installed hardware or...и сега изписва само това-Error loading operating sistem_

Това ,което си го написал като грешка е само част от информацията - по-нататък на синия екран има нещо от рода на Stop 0x0000000.... и т.н. -това ще бъде по-полезна информация за определяне на грешката .

Друго -това дъно като го гледам ( уф,само кофти спомени от дъна Албатрон ) трябва да поддържа Сата само - не Сата 2 . Я погледни на задния панел на харда дали има поставено малко джъмперче или няма такова (по принцип при тебе трябва да има джъмпер ).

Та,така - кажи какво пише на тоя Stop и погледни за джъмпера на харддиска .

• Автор
Това ,което си го написал като грешка е само част от информацията - по-нататък на синия екран има нещо от рода на Stop 0x0000000.... и т.н. -това ще бъде по-полезна информация за определяне на грешката .

Друго -това дъно като го гледам ( уф,само кофти спомени от дъна Албатрон ) трябва да поддържа Сата само - не Сата 2 . Я погледни на задния панел на харда дали има поставено малко джъмперче или няма такова (по принцип при тебе трябва да има джъмпер ).

Та,така - кажи какво пише на тоя Stop и погледни за джъмпера на харддиска .

Благодаря ти ....да така е имаше такава инфо на екрана Stop===тн , но не съумях да я снема...а за дъното-възможно ли е да не е съвместимо с SATA2 /то е

SATA/...отзаде нищо не виждам и всъщност какво е това джъмперче...и много съм ти задължен...ако се светна още утре ще ги лудна тия от фирмата..

Дъното ти поддържа Сата дискове .Новия , който си поставил ,казваш е Сата2 . Seagate пристигат с поставен отзад на панела джъмпер ,който ги ограничава да работят в режим Сата ( което на тебе ти върши работа ).Ако някой е махнал отзад джъмпера -диска минава в режим Сата2 и е възможно да има конфликти с дъното .Като свалиш страничния капак на компютъра и погледнеш задния панел на харддиска , от близката към тебе страна ще видиш място за джъмпер ( т.е. ще видиш едни мънички пинове ).

Ако джъмпера е поставен и компютъра не иска да запали ,както казваш , то тогава го носи направо да ти сменят харда с нов .

Що се отнася до драйвери - на дъно с чипсет Интел 865 не му трябват драйвери за Сата диск ( то и няма,де ).

Този проблем го имах преди 2 месеца.Не са нужни драйвери за сата диск,какъвто ида е той.Не разбрах откъде се залепи този вирус на моия хард.Презарежда се със боот сектора като се прехвърлия във паметта,а отам обратно във него.Отнеми малко време да го премахна.Не помагат антивирусните програми.Напишете подобри вируси та мрежата да остане без компове.

cool.gifcool.gifcool.gif

Редактирано от DeckelDE (преглед на промените)

• Автор
Дъното ти поддържа Сата дискове .Новия , който си поставил ,казваш е Сата2 . Seagate пристигат с поставен отзад на панела джъмпер ,който ги ограничава да работят в режим Сата ( което на тебе ти върши работа ).Ако някой е махнал отзад джъмпера -диска минава в режим Сата2 и е възможно да има конфликти с дъното .Като свалиш страничния капак на компютъра и погледнеш задния панел на харддиска , от близката към тебе страна ще видиш място за джъмпер ( т.е. ще видиш едни мънички пинове ).

Ако джъмпера е поставен и компютъра не иска да запали ,както казваш , то тогава го носи направо да ти сменят харда с нов .

Що се отнася до драйвери - на дъно с чипсет Интел 865 не му трябват драйвери за Сата диск ( то и няма,де ).

Тенкс "kokomil"...ще продължа утре с новини..

• Автор

Значи правилно се указа, че харда ми е прецакан им казах да го подменят с хитачи -sata-160gb...правилно ли съм постъпил..?

....казах да го подменят с хитачи -sata-160gb...правилно ли съм постъпил..?

С риск да те разочаровам ,ще ти кажа - не . Първо ,Хитачи напоследък твърде много дефектират ( партида .... :blink: ) Второ, при Хитачи няма джъмпер за промяна на режима от Сата2 в Сата -при тях това става софтуерно .По закона на Мърфи пък ,за разлика от Сийгейт ,Хитачи идват включени в режим Сата2 и изобщо не можеш да го пуснеш на твоето дъно , т.е. трябва да търсиш приятел ,който има дъно поддържащо Сата2 , да закачите там харда и с помощта на програмката да го пуснете в Сата - едва тогава ще можеш да го закачиш на твоето дъно !

Съжалявам за начина ,по който ти охлаждам ентусиазма sad.gif .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.