Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука

Featured Replies

Здравейте, имам проблем със звука, т. е. няма никакъв звук. Някой може ли да ми помогне, дайте идеи. Ако, проблема е със звуковите драйвери, как мога да проверя това и да ги сваля от някъде.

Благодаря предварително.

Най-вероятно наистина липсват драйвери. Обикновено те се намират на диска към дъното, защото и звуковата карта най-често е вградена. Ако не знаеш каква ти е звуковата карта или дъното, можеш да провериш с EVEREST Ultimate 2006 3.50 (7.2MB). Теглиш, инсталираш и стартираш. Кликаш вляво два пъти върху Компютър и после кликаш Обща информация. Там, в секция Мултимедия ще видиш звуковата си карта (Звуков адаптер). Кликни с десния бутон върху нея и избери Копирай, след което го пейстни тук във форума. Ако имаш повече от един звуков адаптер един ред в секция Мултимедия, копирай всичките. Като имаме тази информация, ще можем да ти дадем точните драйвери, които да си инсталираш.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
Най-вероятно наистина липсват драйвери. Обикновено те се намират на диска към дъното, защото и звуковата карта най-често е вградена. Ако не знаеш каква ти е звуковата карта или дъното, можеш да провериш с EVEREST Ultimate 2006 3.50 (7.2MB). Теглиш, инсталираш и стартираш. Кликаш вляво два пъти върху Компютър и после кликаш Обща информация. Там, в секция Мултимедия ще видиш звуковата си карта (Звуков адаптер). Кликни с десния бутон върху нея и избери Копирай, след което го пейстни тук във форума. Ако имаш повече от един звуков адаптер един ред в секция Мултимедия, копирай всичките. Като имаме тази информация, ще можем да ти дадем точните драйвери, които да си инсталираш.

Field Value

Audio Adapter Analog Devices AD1885 @ Intel 82801BA ICH2X - AC'97 Audio Controller [C-0]

Мисля че това ми е звуковата карта.Благодаря ти много

Опитай този драйвер: Intel Integrated Audio Driver 5.12.1.3713 (21.5MB).

• Автор
Опитай този драйвер: Intel Integrated Audio Driver 5.12.1.3713 (21.5MB).

Благодаря много, но за съжаление няма резултат. Продължава да няма звук. Единствено като говоря близо до микрофона , се чува от колоните.

Досега само за звука от микрофона ли ставаше въпрос? Имаше ли друг звук?

• Автор
Досега само за звука от микрофона ли ставаше въпрос? Имаше ли друг звук?

не, няма никакъв звук, случайно хванах, 4е си чувам гласа на колонките, когато съм близо до микрофона. Иначе няма никакъв звук нито на winamp, нито на wimdows media player, нито на skype

щракни два пъти на иконката с говорител до часовника

виж дали WAVE плъзгача или Мастер-а да не е на нула или на Mute

• Автор
щракни два пъти на иконката с говорител до часовника

виж дали WAVE плъзгача или Мастер-а да не е на нула или на Mute

всички тези неща са проверени многократно, кабелите също. Лошото е че, нямам идея от какво е изчезнал. Днес си работеше идеално и от няколко часа няма никакъв звук

Извежда ли някакви съобщения за грешки? В никоя програма ли няма звук? Winamp започва ли да свири все едно има звук или има... аномалии? В Sounds and Audio Devices в контролния панел изписва ли точната звукова карта?

• Автор
Извежда ли някакви съобщения за грешки? В никоя програма ли няма звук? Winamp започва ли да свири все едно има звук или има... аномалии? В Sounds and Audio Devices в контролния панел изписва ли точната звукова карта?

няма никакви съобщения за грешки. При winampa, плеъра си излиза и зпочва да си работи, както обикновено, само че няма звук. няма никакви съобщения за грешка или каквото и да било. намирам "intel® 82801BA/BAM AC`97 Audio Controller. Не разбирам , но го намерих в хардуеъра в sounds and audio divices.

Сигурно ли е, че кабелите са свързани както трябва и че колоните работят. Тествай с други колони или слушалки ако можеш.

• Автор
Сигурно ли е, че кабелите са свързани както трябва и че колоните работят. Тествай с други колони или слушалки ако можеш.

Да сигурен съм кабелите и колоните са наред.Проверих с други колони няма ефект

Редактирано от alexre (преглед на промените)

Щом си сигурен, че:

- драйверите са инсталирани както трябва;

- колоните са свързани правилно и са в изправност;

- няма конфликти и в Device Manager всичко е наред;

- плеърите започват възпроизвеждане без да извеждат съобщения за грешки;

- всички настройки в звуковия панел са наред - плъзгачите са засилени и няма отметки на Mute;

мога като че ли само да дам идея да се опита с някаква друга карта или да изключиш картата от BIOS-а и да я включиш наново. Просто се изчерпах.

• Автор
Щом си сигурен, че:

- драйверите са инсталирани както трябва;

- колоните са свързани правилно и са в изправност;

- няма конфликти и в Device Manager всичко е наред;

- плеърите започват възпроизвеждане без да извеждат съобщения за грешки;

- всички настройки в звуковия панел са наред - плъзгачите са засилени и няма отметки на Mute;

мога като че ли само да дам идея да се опита с някаква друга карта или да изключиш картата от BIOS-а и да я включиш наново. Просто се изчерпах.

Най-накрая оправих проблема. Не, че съм наясно точно как успях, но мисля че, проблема беше точно с драйвъра. Благодаря много за вниманието и за помощта :)

Night Raven моеже ли да те питам защо като вляза вав някоя игра и играя някаде кам 30мин ми из4езжа звука и трябва да бия рес за да се оправи как мое да го оправя моита саунд карта е саштата като на пича по отфоре ина4е звука изчезва само по време на игра иначе музика сичко си се чува

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Най-накрая оправих проблема. Не, че съм наясно точно как успях, но мисля че беше проблема точно с драйвъра все пак. Благодаря много за вниманието и за поммощта :)

Интересно ми е какво си направил точно, че е станало. :clap:

Night Raven моеже ли да те питам защо като вляза вав някоя игра и играя някаде кам 30мин ми из4езжа звука и трябва да бия рес за да се оправи как мое да го оправя моита саунд карта е саштата като на пича по отфоре ина4е звука изчезва само по време на игра иначе музика сичко си се чува

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Нищо лично, но моля те, старай се малко с писането занапред - пунктуация и граматика малко.

Като за начало опитай с преинсталация на драйвера.

е може ли да ми дадеж някакав линк за да си драпна читави драивари защото мисла че моите на диска сас скапани

Ако картата ти е същата, както твърдиш, вече съм дал драйвери в темата. И, за Бога, наистина си пооправи правописа и пунктуацията. Не е чак толкова трудно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
Интересно ми е какво си направил точно, че е станало. :huh:

не съм много сигурен, но "ъпдейтнах" за пореден път драйвъра и накрая се възстанови. Но, лошото е, че не ми е ясно изобщо откъде дойде проблема. :whist:

Благодаря ти още веднъж, Night_Raven и се извинявам за лошото ми изразяване и боравене с термини, но не разбирам много.

Не съм те и упреквал за това. За термини никога не съм и упреквал, не всеки се занимава с това и затова не всеки ги знае. Няма за какво да се извиняваш. Важното е, че всичко е наред.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.