Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на LAN-карта 3com etherlink xl 10/100 PCI X NIC

Featured Replies

Имам си аз една лан карта която си работеше едно време добре-след това си взех нов комп с вградена и каратата си стоеше в кшафа .. Но наскоро ми протрябва 2ра лана карта и исложиг моята 3 com etherlink xl 10/100 PCI X NIC (3c905b)

имам проблем с намирането и инсталирането на драйвери( драйвери намерих на 3com.com) но инсталацията е друго нещо -много по трудно.... ако някой се е зблъсквал с подобен проблем и може да ми помогне много ще съм благодарен

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Предполагам че Kokomil е прав.Аз имам 2 лан карти и 2-та винаги си иска драйвърите.Отгоре на това ми се губеше нета и се принудих номера на 2-та карта да го направя като номера на 1-та и проблемитес нета се решиха.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

• Автор

Аз още не съм сложил нито Сп 1 нито СП 2 ( нова инсталация на форамтиран хард ) благодаря за помощта ще си сложа СП 2 и ако не стане пак ще попитам :rolleyes:

При мен също възникна проблем.Изчезна ми иконата на оригиналната лан карта и в Device Manager ми я показва 876_953.PNG

по този начин.Как мога да оправя проблема?

Оригиналната какво ще рече ? Ако е вградената на дъното - преинсталирай драйвера ,който се намира в диска с драйвери към дъното.

За вградената карта става въпрос.Проверих в биоса,но там всичко си е наред.Сложих драйверите наново ,но не се получава.

За вградената карта става въпрос.Проверих в биоса,но там всичко си е наред.Сложих драйверите наново ,но не се получава.

Я деинсталирай всичко ,което е останало от тоя драйвер ,чисти регистрите и после опитай с Update Driver през Device Manager-a като му посочиш диска с драйверите на дъното.

Я деинсталирай всичко ,което е останало от тоя драйвер ,чисти регистрите и после опитай с Update Driver през Device Manager-a като му посочиш диска с драйверите на дъното.

Направих както каза и пак нищо не става.

Проблема все още си стои и не мога да се справя.Други мнения няма ли?

Проблема все още си стои и не мога да се справя.Други мнения няма ли?

Тази,вградената Лан карта използваш ли я в момента и ако я използваш работи ли ,или отказва ?

В момента не я ползвам.Като поискам да я включа не тръгва.В по-горният пост съм пуснал какво показва.Изтрих я,почистих регистрите,сложих драйверите наново,но пак не стана.Преди последното преинсталиране на компютъра си работеше.

Преди последното преинсталиране на компютъра си работеше.
Това означава ли ,че откакто си инсталирал нов Уин картата не работи (от самото начало) . Или е работила, а впоследствие е спряла ? Всъщност,опитвам се да разбера дали картата ти е била включена към мрежа,когато е спряла да работи , или не си я ползвал и случайно си видял,че не работи .

@mihtar, пробва ли на друг слот да сложиш картата? Ако да и пак не помага рестартирай компа и влез в Safe Mode. След това отвори Device Manager и оттам премахни всички описани мрежови карти. Рестартираш обратно и слагай драйвери на чисто. Ако пак не става пиши, ще мислим.

Това означава ли ,че откакто си инсталирал нов Уин картата не работи (от самото начало) . Или е работила, а впоследствие е спряла ? Всъщност,опитвам се да разбера дали картата ти е била включена към мрежа,когато е спряла да работи , или не си я ползвал и случайно си видял,че не работи .

Не я ползвах.Случайно видях че не работи.

@mihtar, пробва ли на друг слот да сложиш картата? Ако да и пак не помага рестартирай компа и влез в Safe Mode. След това отвори Device Manager и оттам премахни всички описани мрежови карти. Рестартираш обратно и слагай драйвери на чисто. Ако пак не става пиши, ще мислим.

Картата си е на дъното.Не съм я местил,мисля че не е моя работа .Влезнах под Safe Mode изтрих всичко,сложих наново драйверите и пак не става.

Намирисва ми на изгоряло... дано не съм прав...

Кажи модел на дъно, за да проучим по-подробно.

1953_507.PNG това върши ли ти работа? Картата която ми прави проблеми е:ULi PCI Fast Ethernet Controller.

При мен също възникна проблем.Изчезна ми иконата на оригиналната лан карта и в Device Manager ми я показва 876_953.PNG

по този начин.Как мога да оправя проблема?

Пробвай следното: Деинсталирай изцяло драйверите, които служат за разпознаване на дъното, чипсета и пр. Това би трябвало да стане наведнъж от Add Remove Programs, не по отделно. Рестартирай компютъра (НЕ в Safe Mode) и почисти регистрите със всички възможни програми, с които разполагаш. Отново рестартирай и пробвай с ето този драйвер: ASUS - Uli - ver.2.0952

Пробвай следното: Деинсталирай изцяло драйверите, които служат за разпознаване на дъното, чипсета и пр. Това би трябвало да стане наведнъж от Add Remove Programs, не по отделно. Рестартирай компютъра (НЕ в Safe Mode) и почисти регистрите със всички възможни програми, с които разполагаш. Отново рестартирай и пробвай с ето този драйвер: ASUS - Uli - ver.2.0952

Не стана.Изкара ми син екран.Наложи се да преинсталирам.Грешката ще я пусна утре сутрин.Грешката е следната:

STOP:0x0000007B(0xf79f7528,0xc0000034,0x00000000,0x00000000)

Не стана.Изкара ми син екран.Наложи се да преинсталирам.Грешката ще я пусна утре сутрин.Грешката е следната:

STOP:0x0000007B(0xf79f7528,0xc0000034,0x00000000,0x00000000)

Грешката означава това - явно са се омазали съвсем нещата без драйверите. След като си преинсталирал слагай всички драйвери и ако пак Лан картата е с чуденка ..... :yanim: (наистина прилича на повредена).

Грешката означава това - явно са се омазали съвсем нещата без драйверите. След като си преинсталирал слагай всички драйвери и ако пак Лан картата е с чуденка ..... :yanim: (наистина прилича на повредена).

Пак я дава така.Явно е повредена.Има и друг проблем.След като сложа драйверите на 2-та лан карта трябва да и сменям номера,да го направя като на старата и това трябва да го правя всеки път.Има ли начин да запомни този номер и да не го въвеждам всеки път.

mihtar, що не пробваш с някой ЛайвСД Линукс, примерно Slax, да видиш дали там няма да ти проработи вградената карта. Ако и там не проработи значи ЛАН-ката наистина е заминала.

А за смяната на номера (ако става дума за МАС) - Mac MakeUp.

mihtar, що не пробваш с някой ЛайвСД Линукс, примерно Slax, да видиш дали там няма да ти проработи вградената карта. Ако и там не проработи значи ЛАН-ката наистина е заминала.

А за смяната на номера (ако става дума за МАС) - Mac MakeUp.

Тази програма използвам и аз.Проблема е че ако се наложи да преинсталирам трябва наново да и сменям номера.Не може ли де се запомни по някакъв начин и да се избегне това въвеждане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.