Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор 19" до 500-550лв

Featured Replies

Реших след толкова реме да сменя моя верен другар Philips 150C5 с нещо по-ново и по-голямо. Бах се навил за Samsung 931BF, но в последствие този монитор някак си се "изгуби" от пазара. Сега съм насочил погледа си към любимата ми марка за техника LG и по-точно към модела LG L1952 (L1952HQ или L1952S). Бих искал да знам мнението ви за монитора, а ако някой го има може да даде и отзиви. Интересува ме също как седи въпроса с гаранцията, защото не можах да намеря информация. Притеснява ме малко, че някои модели на LG имат проблем с честото горене на пиксели и ме интересува на колко иргорели пиксела се подменя този модел. Благодаря на отзовалите се.

П.П. ето и линк към официалния сайт на LG където има спецификациите и друга информация.

http://www.lge.com/products/model/detail/l1952s_1_6.jhtml

Редактирано от PoweR_of_DarK (преглед на промените)

В момента наи-добро съотношение цена/качество предлага http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...NLCD19PH190C7FS . За TN матрица е доста добре :) Колкото до 931BF и този които си посочил - няма защо да съжеляваш че е изчезнал от пазара - поставени един до друг LG-то вади много по-контрастна и ярка картина :wors: Избора ти не е лош .... а колкото до wide screen-овете просто е безсмислено да се закупуват такива под 22" - ако ги видиш на живо ще разбереш какво имам впредвид. Освен това за работа не е особенно удобно.

Аз в момента сам сас Prestigio P1710 много сам доволен от него а и не е скЪп

:)

Мod. Edit:

Моля те, оправи си малко правописа и вкарай буквата "ъ" в употреба!

iovi

Редактирано от 0wNt (преглед на промените)

:off topic:

а колкото до wide screen-овете просто е безсмислено да се закупуват такива под 22" - ако ги видиш на живо ще разбереш какво имам впредвид. Освен това за работа не е особенно удобно.

Не съм много съгласен с това мнение. Ползвам Samsung SM205BW от 4 месеца и мога да кажа, че вече на "нормален" 4:3 монитор трудно се приспособявам. Ползвам го и за работа, и за игри, и е адски удобен. На "нейтив" резолюция 1650х1080. Wide има едно предимство пред 4:3, а то е, че човешкото око има отлично развито периферно зрение, което при нормалните монитори се губи (т.е. в статично положение окото вижда по-добре настрани отколкото нагоре и надолу).

A по темата Виж това: и за 40лева отгоре Това

• Автор

Благодаря, но не съм привърженик на Wide Screen-овете, даже и за телевизор не ми харесва, но това е друг въпрос.

Иначе peschka на мен LG-to много ми хареса, но това с горенето на пикселите ме притеснява, така, че ако имате някакъв опит с такива монитори кажете, а ако някой знае този модел (1952) на колко изгорели пиксела го сменят, направо няма да мога да се отблагодаря :P

По-добре е да се купи 17-ка за същите пари, но да е от по-висок клас.. Така аз вместо B-серия 19-ки на Philips си взех най-добрата им 17-ка, от P-серията.

Ти избираш.. Иначе и аз съм против wide-screen, реже ти всичко с изкл. на някои филми.. Не, мерси.. това е LCD, не ТВ..

:beer:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

• Автор

PcMan ти добре говориш за 17-ки, но дай някой малко по-конкретен пример и какво му е предимството пред 1952 например.

Благодаря, но не съм привърженик на Wide Screen-овете, даже и за телевизор не ми харесва, но това е друг въпрос.

Иначе peschka на мен LG-to много ми хареса, но това с горенето на пикселите ме притеснява, така, че ако имате някакъв опит с такива монитори кажете, а ако някой знае този модел (1952) на колко изгорели пиксела го сменят, направо няма да мога да се отблагодаря :beer:

Ами аз съм с L1900J и когато го купих излишно попитах за гаранцията - казаха ми че за всички монитори на ЛГ гаранцията е 3 години и трябва да ти изгорят над 4 пиксела за тези 3 години за да ти го подменят. Да ти кажа често при по-новите монитори проблеми с пикселите не съм имал както на ЛГ-то така и на Samsunga ми ;) Не вярвам и да имам - взимаи и не се чуди ;)

Аз лично без да се замислям бих си взел тва:

http://www.consumer.philips.com/consumer/c...iveTab=features

Philips 19" TFT, 190X7FB, Black 2ms 800:1 300cd/m2 DVI Speakers TCO03, Гаранция 36 месеца за 0 дефектни ПИКСЕЛА... ;)

ЦИТАТ: ivo23

Гаранциите за LCD монитори не се дава от нашите фирми, а от фирмите производители. Има едни особености по стандрта на ISO които трябва да се четат преди да се вземе конретният монитор. Те също са разделени на класове и там е описано от кой клас при колко изгорели пиксела се заменя стоката. Philips имат серия монитори с технологията PerfectPanel™ за които фирмата заменя монитора дори при един изгорял пиксел - както в случая....

Прочети тази тема и съм сигурен, че стане по ясно: :beer:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=23657

Успех oтносно избора cool.gif

Редактирано от Yuksel (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Е след 6 месеца, аз пак съм без монитор (поради ред причини) и понеже тогава не можах да си избера ще се пробвам сега. Този път става на въпрос за LG L1970HR, който според мен е много як, но пак се стига до въпроса с гаранциите на LG(който така и не ми беше обяснен дори и в магазина :P ).

Колкото до Перфект Панел и гаранцията на Самсунг за 0 изгорели пиксела какво мога да кажа. Ами на Филипс Перфектните са ми много скъпи", на Самсунг са прекално некачествени (като видах на живо 931BF щях да падна от смях, той моя Филипс дето е на 4 години, ако не и повече, има по-реални цветове и по голям ъгъл и по добър контраст (на живо), абе ужас :) ).

HP 1965 - MVA матрица, отлични цветове и ъгли. Ако държиш да е 4:3 и да е 19" - това е монитора. Mожеш да разгледаш и моделите на Dell, но все пак преди да купиш каквото и да е виж го в действие и прецени на място.

Ако искаш монитор лг от висок клас и 19 инча вземи този http://computermax.org/index.php?content=p...%E8%F2%EE%F0%E8

Аз съм много доволен но има една особеност- няма бутони на панела- мониторът се настройва с програма която е на сд.

Не горят пиксели.

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

• Автор

uberalles Може да прозвучи грубо, но ти погледна ли монитора, който съм отбелязал горе (1979HR), защото този, който си ми дал е от "Фъшън" серията, които наистина са убийци, но реално като характеристики и като модел е по-стар и по-скъп. Иначе аз съм го виждал в Технополис твоя монитор и наистина е много як, но на мен ми трябва нещо по-нормално, не искам моден аксесоар, а нещо със що годе добра матрица и семпъл изчистен дизайн :shake_puter:

Lyudmil Нещо HP-то не ми допада. За моите нужди (игри, офис приложения и филми) една TN матрица си ме устройва идеално, просто няма смисъл да пилея пари, за нещо, което няма да мога да използвам. Мерси все пак.

Lyudmil Нещо HP-то не ми допада. За моите нужди (игри, офис приложения и филми) една TN матрица си ме устройва идеално, просто няма смисъл да пилея пари, за нещо, което няма да мога да използвам. Мерси все пак.

В такъв случай за 520лв можеш да си вземеш LG L226WTQ -aз съм с такъв от 2 седмици и честно казано съм очарован от него(да видиш как изглежда Tiberium Wars на 1680x1050 :speak: ), макар и в началото да бях скептично настроен към подобен род монитори. Като за TN матрица показва супер качество и по нищо не отстъпва на прословутите Samsung 226BW и даже е със 100лв. по-евтин.

Хмм странно, но този модел (1953TR) или не е с MVA матрица, или не е с 2ms време на реакция - няма 2милисекундна MVA матрица, а ако има монитора ще е поне 1000лв. Т.е. Мост за пореден път са объркали "без да искат" характеристиките на продукта.

Едит:

Мдаааа - с TN си е монитора.

• Автор

Lyudmil забелязах, че този монитор е много разпространен и мнохо хора се хвалят от него => е хубав. Но аз търся "НЕ широкоекранен монитор". Затова съм се спрял на LG L1970HR за 480, който като гледам е почти същия като твоя широкоекранен "приятел" с разликата, че е 19 инча и дизайна разбирасе. Между другото, ако не ставам нахален от къде го купи твоя и казаха ли ти каква му е гаранцията, защото ми е интересно и яко search-вам с Гоогле-то и прерових няколко пъти официалния сайт и пише, че е в зависимост от региона и дилъра (а както знаем от големите фирми за монитори само Филипс имат БГ сайт оффициален :sobbing: )

uberalles Може да прозвучи грубо, но ти погледна ли монитора, който съм отбелязал горе (1979HR), защото този, който си ми дал е от "Фъшън" серията, които наистина са убийци, но реално като характеристики и като модел е по-стар и по-скъп. Иначе аз съм го виждал в Технополис твоя монитор и наистина е много як, но на мен ми трябва нещо по-нормално, не искам моден аксесоар, а нещо със що годе добра матрица и семпъл изчистен дизайн :P

Явно съм те разбрал погрешно. АКО искаш монитор лг от висок клас, с гаранция от изгорели пиксели ти посочвам това. Лично на мен ми върши работа и не смятам лсд-то си за "моден аксесоар" . Щом искаш нещо по-обикновено виж това http://www.komplex2000.com/index.php?targe...product_id=9172

Мисла че не е с TN матрица, но лично на мен много ми харесва. :angry:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.