Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Програма за проверка на правопис за Office 2007

Featured Replies

Някой да е подкарал или знае някоя програма за проверка на правопис на български език. Да спомена FlexWord и Itaest не работят (поне при мен). Благодаря предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Някой да е подкарал или знае някоя програма за проверка на правопис на български език. Да спомена FlexWord и Itaest не работят (поне при мен). Благодаря предварително.

АКТ Софт Кирила - безплатна за домашно ползване. Работи без проблем на 2003. Не съм я пробвал на 2007. Ето и линк: cyrilla.act-soft.com
  • Автор

Ами благодаря на двама ви за помощта, но аз проявих малко майсторство и се оправих сам. Сега ще поясня за всички, който имат този проблем. Значи принципно Microsoft Office Proofing Tools 2007 няма ( поне аз не намерих никъде) има за офис 2003, но той не иска да се инсталира на офис 2007. За това правим следното инсталираме си офис 2007 после слагаме диска на офис 2003 и избираме custom инсталация. Маркираме за инсталация единствено полето Microsoft Office Proofing Tools (от него аз избрах само испански език) и инсталираме. След успешна инсталация си свалете от накадя Microsoft Proofing Tools 2003 [bG only - ripped] и инсталирате и нея. Отваряте си офис 2007 и вече имате работеща проверка за правопис на български език. Успех на всички желаещи.

• 8 месеца по-късно...

Може да ползвате АКТ Софт Кирила Корект 2003+(безплатна е). Инсталирате я, след което стартирате Word 2007. Прозореца на Word би трябвало да е такъв

Публикувано изображение

Натискате върху бутона Options(където е курсура на мишката) и ще ви се отвори подобен прозорец:

[Публикувано изображение

Маркирате както е посочено на картинката, натискате ОК и вече имате проверка на правописните и граматичните правила в Word 2007.

За незапозатите с начиа на работа на Кирила Корект 2003 да поясня някой неща. Пишете си текста и понякога някой думи ще са ви подчертани с червена вълнообразна линия(защото са написани неправилно), а на други места подчертаването ще е съе зелена линия(защото има граматични грешки). На този етап аз личо не поправям никакви грешки. След като сте набрали целия текст натискате F7 или избирате Review-Spelling & Grammar и започва проверката на грешките. Първо ще се проверят правописните грешки а след това и пунктоационните и граматичните. Въпросната програма, както и други подобни на нея, не могат да поправят правилно написани, но сгрешени спрямо контекста на изречението думи, например ако сте написали "които" вместо "който" това няма да ви се отчете като грешка. Публикувано изображение

Може да ползвате АКТ Софт Кирила Корект 2003+(безплатна е). Инсталирате я, след което стартирате Word 2007.

Нещо не съм сигурен че е безплатна!!!

http://www.cyrilla.bg/CyrillaCorrect2007_History.htm

Нещо не съм сигурен че е безплатна!!!

http://www.cyrilla.bg/CyrillaCorrect2007_History.htm

Ти си посочил Кирила Корект 2007, а тя не е безплатна. Всеки,който иска, може да си я изтегли, да я инсталира и да види на какво е способна тази версия на Кирила Корект. След 30 дни обаче ще трябва или да я закупи или да я деинсталира, защото става неизползваема. Кирила Корект 2003 обаче, е напълно безплатна за лично ползване. Тази версия, която съм качил в bgshare.com съм си я свалил преди повече от година от сайта на АКТ Софт и там си пишеше, че програмата си е безплатна. Ако я свалиш и я инсталираш ще видиш, че не изисква нито сериен номер, нито има крак или пач, нито програмата е краквана или пачвана. Мислех да дам линк са сваляне от сайта на АКТ Софт, обаче там вече я няма. Може само да се види историята на предишните версии - тук, и да се свали Кирила Корект 2007.

Ще им напиша едно писмо и ще сложа отговора тук(стига да ми отговорят), и ако вече не е безплатна ще махна линка от поста си. :)

• 2 години по-късно...

http://piratko.wordpress.com/2010/03/30/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B0-microsoft-word-2007/

Редактирано от icespeed (преглед на промените)

Не съм сигурен, но мисля, че офис 2007 си поддържа българските изисквания и без добавки. Поне моят пакет е такъв. Инсталирал съм го както си е по подразбиране и той съвсем коректно си ме уведомява като се натъкне на грешки, подчертава ми в червено и т.н.

• 3 месеца по-късно...

Не съм сигурен, но мисля, че офис 2007 си поддържа българските изисквания и без добавки. Поне моят пакет е такъв. Инсталирал съм го както си е по подразбиране и той съвсем коректно си ме уведомява като се натъкне на грешки, подчертава ми в червено и т.н.

Ако си я инсталирал преди 2 год. може и да си позабравил какво си инсталирал и активирал. :) Аз лично след инсталацията на БГ пакета извърших същата процедура.

Не съм сигурен, но мисля, че офис 2007 си поддържа българските изисквания и без добавки....

Точно..., ако си инсталирал българския езиков пакет, проверката на правописа в "Word", си работи на шест.

Промяна: Лллелее, чак сега видях, темата откога е?!

Редактирано от BaiHoi (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте.

От известно време ми се появи проблем при използването на Кирила Корект 10. Той се изразява в следното:

При отваряне на вече написан документ на MS Word (проблема се появява само при някои документи, не при всички) Кирила изважда следното съобщение Публикувано изображение замъгленото поле е част от текста в документа. Последният път ми показа и още едно съобщение Публикувано изображение. Някой сблъсквал ли се е със същия проблем? Знаете ли точно коя опция за проверка на граматиката трябва да се изключи, за да спре да се появява тази грешка?

Поздрави!

Въпреки, че темата е стара изявявам желание да драсна следващите изречения. Преди време бях свалил Microsoft Office Proofing Tools Kit 2007, Image файла е с големина 663MB и поддържа проверка на много езици, вкл. български. Ползвам го вече от 1 година и нямам ядове. Достатъчно е по тракерите в лентата за търсене да напишете "proofing tool" и ще го намерите.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Яз използвам MS Word 2010. Той поддържа правописна проверка на български език, но не може да проверява за граматични грешки - запетаи, с/със, в/във, пълен/непълен член и т.н. Знаете ли може ли да се добави граматична проверка в Word без да се използва допълнителен софтуир като "Кирила Корект"?

бе има една програма, "Cerebrum" и са вика, ама адски малко хора я имат а пък не се продава....... жалко че тази метафора ще остане неразбрана...... :(

Хехе, прав си. :D но когато пишеш много текст на веднъж (говорим с часове) едно че започваш да натискаш грешните копчета по клавиатурата, та дори и за запетаи и точки блокираш. А когато доклада е представителен една точка или една запетая развалят облика му.

почивки, почивки и апк почивки днеска ме избива на мъдрост та ето още една: "Rome wasn't build for a day"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.