Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при лампичката за зареждане на ПС-то

Featured Replies

Добър ден.Проблема ми е следният.Днеска реших да изчистя малко ПС-то така че почнах да разглобявам.Изчистих централното охлаждане и вентилаторите.Имах един в наличност та реших и него да сложа. Бях чел една статия , че е подщи задължително да се сложи един вентилатор за да охлажда HD.Та намерих му мястото аз обаче за да го поставя трябваше да махна цялата предница.Там кадето се намират джаджите за стартиране на ПС-то , лампичката за зареждане и бутона за рестартиране. Обаче за да махна предницата трябваше да махна кабелчетата коита са свързани към дъното.Обаче те се оказаха доста и сега немога да им намеря местата на половината. Оспях да намеря за включването и изключването обаче сега не ми свети лампичката за зареждане.Малко тъпо се полъчи обаче незнам как да го оправя, ако някой знае смисъл може да ми каже точното разположение или поне някаква схема ще съм му много благодарен.Псто ми e Pentium 4 Intel® Celeron® CPU 2.66GHz 768 of RAM

Редактирано от neck (преглед на промените)

HDD LED и Power LED би трябвало да пише някъде по дъното. Те са около Power и Reset, които си намерил.

Какъв модел ти е дъното?

Между другото и при мен не свети зелената лампичка отпред, откакто ми сложиха новото дъно, играх си с тия кабелчета, но не светна :yanim:

Не че ми е проблем, но ще ми е интересно да видя инфо по въпроса :P

Кажете си моделите на дъната бе :P

Има вариант и самата лампичка да не баца, ако всичко е вързано...

• Автор

platkaoe6.th.jpg

Ето това е всичко за дъното.Надявам се да ми кажете горе долу как трябва да ги наместя.

Трудно да намеря някаква снимка на дъното ти

Настройките за всяко дъно са различни. Обикновено тия неща се намират долу в дясно на дъното. Пише Front Panel, FP1 или нещо от сорта. На доста дъна са записани и HDD Led, Power Led, PWSW (power switch), Reset надписите.

За LED-овете е важно да се види къде е плюс и къде е минус. Абе за к'во толкова са ви тумнали лампичките? Само си усложнявате живота!

За LED-овете е важно да се види къде е плюс и къде е минус. Абе за к'во толкова са ви тумнали лампичките? Само си усложнявате живота!

Да и без това не я виждам biggrin.gif

То и моето дъно е AsRock, но верно има вероятност и лапмата да е заминала, защото нито от фирмата са я подкарали, нито аз успях, като си играх с кабелите :P

http://www.hardwarezone.com/img/data/artic...-fp_hdd_led.jpg

Ей така изглеждат джъмперите. Просто трябва да се нацелят. Ако намерите къде точно са не се страхувайте да експериментирате. Нищо не може да се случи на машината. Най-много да размените reset и power бутоните biggrin.gif

В книжките на дъната и на двамата има точна схема и е показано как се закачат кабелчетата. На самите кабелчетата,както и на пиновете по дъната също е отбелязано кое за какво е (както каза Fifa ) .Така че,отваряйте книжките и с тях в ръка гледайте кое кабелче къде се закача.

В книжките на дъната и на двамата има точна схема и е показано как се закачат кабелчетата. На самите кабелчетата,както и на пиновете по дъната също е отбелязано кое за какво е (както каза Fifa ) .Така че,отваряйте книжките и с тях в ръка гледайте кое кабелче къде се закача.

Абе не на всички ги има написани.

Ако се загледате ще видите една стрелкичка до тия пинове. Тя отбелязва къде е първи пин. На него винаги седи плюса (цветното кабелче) на HDD LED. Над / под него е Power Led, до HDD LED от дясно/ляво е Reset, а до Power LED-а е Power Switch.

Имаше и някакви странни дъна, на които джъмперите се нареждаха в редичка, ама до колкото помня Асроците не бяха от тях. biggrin.gif

Аз отворих кутията, изпоизкарах всичките му кабелчета, които се мяркаха, даже и тези на предния USB панел изкарах biggrin.gif и започнах да ги нареждам на ново :P

Стигнах до Power LED-а и там се появи проблемецът, който е попречил и на тия от фирмата. Конекторът е троен, като по средата няма кабелец, а на самото дъното двата кабела трябва да се ръгат един до друг - съответно + и -

Та теглих му една, фанах едни малки клещи, строших го през средата на две части и ръгнах кабелчетата по отделно и говедото захапа, сега свети зелената лампичка, голям празник :beer:

Аз отворих кутията, изпоизкарах всичките му кабелчета, които се мяркаха, даже и тези на предния USB панел изкарах biggrin.gif и започнах да ги нареждам на ново :P

Стигнах до Power LED-а и там се появи проблемецът, който е попречил и на тия от фирмата. Конекторът е троен, като по средата няма кабелец, а на самото дъното двата кабела трябва да се ръгат един до друг - съответно + и -

Та теглих му една, фанах едни малки клещи, строших го през средата на две части и ръгнах кабелчетата по отделно и говедото захапа, сега свети зелената лампичка, голям празник :beer:

По-лесно е да се извади едната жичка и да се бутне в средната дупка, но и тъй става. Импровизация му е майката.

С USB-тата внимавайте, че може да гръмне дъното ако не са вързани като хората

По-лесно е да се извади едната жичка и да се бутне в средната дупка, но и тъй става. Импровизация му е майката.

С USB-тата внимавайте, че може да гръмне дъното ако не са вързани като хората

Пробвах да я извадя, дърпах, дърпах, но не мърдаше и затова с клещите храс :beer:

USB-тата пробвах и двата порта бачкат, значи съм ги вързал добре. При мен почват с червен плюс в посока от задната страна на кутията към предницата, като се ръгат 4 кабелчета на ред.

neck, успех с лампите и благодаря на Fifa и kokomil за отговорите cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.