Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя видеокарта ще ми препоръчате - GF или MP?

Featured Replies

Каква видеокарта да си взема

MP 7600GS 128 DDR3/HDTV PCIE-100$ или

GF 7600GS 256M/DDR3/HDTV PCI-E-121$

Един приятел ме съветва да взема на Chaintech GAE76GS 256M APOGEE ама аз не я намирам в саита на MOST.Моля ви дайте ми съвет и ако може да ми кажете MP и GF на кои производители са.

:ph34r:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

GF е съкращение от GeForce и най-вероятно производител на картата е Axle или някой гаражен "предприемач", така че е по-добре да се откажеш от нея. Най-добрият вариант е 7600 с 256МВ DDR3, но и 128 ще свърши работа ако не стигат парите за 256. Чайнтек-а е точно с 256MB DDR3 - линк и ще е най-добре от трите варианта. 223лв. в Jarcomputers. Предполагам че може да се намери и на по-ниска цена(без ДДС :ph34r: ) ако пообиколиш фирмите. Или пък може да намериш някоя на друг производител. Мисля че Стилтех и Аргус предлагат модели на Inno 3d също с DDR3.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

В Мост GF 7600GS 256M/DDR3/HDTV PCI-E е точно Axle , така че ,както ти препоръча Lyudmil , стой далече от нея .

MP GF 7600GS 128 DDR3/HDTV PCIE-100$ e картата,която ти трябва , но гледай да е с 256 МБ памет .

Иначе и аз смятам,че най-добре от трите е Chaintech GAE76GS 256M APOGEE .

• Автор

А някоя която може да се намери в МOST.

Понеже не съм от София и ми казаха,че в MOST е най-тънко.Ако греша кажете ми каде.

А някоя която може да се намери в МOST.

Понеже не съм от София и ми казаха,че в MOST е най-тънко.Ако греша кажете ми каде.

Цялата серия на Magic Prism ( МР ) се продава в Мост . Не зная дали в Мост е най-тънко , но със сигурност Мост има офис наблизо край тебе ( независимо къде се намираш ). cool.gif

Я да добавя - те и JAR имат доста офиси.

Най-тънко е ако си дилър. За клиенти на дребно изобщо не е тънко, а като си я поръчаш по телефона може и ДДС да ти сложат. Виж Стилтех, Стантек, Computer Office(дилъри на Most). А и не гледай да е най-тънко, а къде са свестни търговците.

• Автор

Кат гледам май ще взема MP 7600GS 128 DDR3/HDTV PCIE.

Какво ще кажете.Предполагам,че 256 MB е по-добре въпреки че незнам кои точно приложения използват по-голяма памет на видеокартите.

Какво ще кажете.Предполагам,че 256 MB е по-добре въпреки че незнам кои точно приложения използват по-голяма памет на видеокартите.

128Mb памет са ти достатъчни на този етап за видеокарта от среден клас :ph34r:

Картата е добра (среден клас) вземи я обезателно с 256 мб. Повечето памет се използва при игрите 8-) ( то като цяло видеото ти се ползва предимного там иначе не виждам смисъл да купуваш такава или подобна видео карта ) зареждат се повече текстури във видео паметта и се подобравя усещането при играене защото системата се задъхва по малко.

Картата е добра (среден клас) вземи я обезателно с 256 мб. Повечето памет се използва при игрите 8-) ( то като цяло видеото ти се ползва предимного там иначе не виждам смисъл да купуваш такава или подобна видео карта ) зареждат се повече текстури във видео паметта и се подобравя усещането при играене защото системата се задъхва по малко.

В този случай ма съмнява да се подобри видимо усещането, ако дадеш тестове, показващи видимо подобрение от тази допълнителна памет, ще се съглася :sobbing:

Иначе за бъдещи игри може да се застрахова с 256Mb, но за тях и без това ще се наложи по някое време и карта с хардуерна DX10 поддръжка ;)

за карта от този клас 256 мб е просто препорачително за да можеш да играеш всички нови игри :rolleyes:

за карта от този клас 256 мб е просто препорачително за да можеш да играеш всички нови игри :wors:

Забелязал съм, че по-видима разлика в кадровата производителност между еднакви модели с различен обем памет има само при тежки игрови режими, тръгващи от 1280x1024 с 4xAA и 16xAF + настройки на MAX.

Ако пуснем някоя по-тежка игра на такъв режим и тръгнем да разцъкваме с 7600GS 128Mb или 256Mb версията, каква ще е разликата - 2 кадъра ли, 5 ли ? Първо, че тия предполагаеми 5 кадъра отгоре няма да ги усетя, второ и в двата случая няма да ми върви комфортно игрицата, та за какво да давам незнам си колко лева отгоре за повечето памет ?

Мисля, че поне на този етап видеокартите от нисък и среден клас не могат да оползотворят добре повече от 128Mb видеопамет, оглеждам се за специални тестове по този въпрос, но явно рядко или почти никога не се правят подобни сравнения. Попадам на такива само при картите от най-висок клас, като там е 256Mb vs 512Mb и пак разликата не е много впечатляваща.

Така че ако някой може да предостави такъв материал за карти от по-ниските класове, ще е интересно и ще може да се изясни този въпрос, защото сега я караме само на теория и предположения :wors:

Редактирано от myd (преглед на промените)

@myd разликата трудно ще достигне 5 FPS. И двете карти са с 128 битова шина така че не виждам смисъл да се дават допълнителни пари за 256МБ вариянт. Има много случаи в които 256МБ карти задминават 512МБ и то не с малко (като се има предвид че са от един ценови клас). Освен това както вече споменахте картата е от средния клас и не ми се вярва игрите които се пускат на нея да са със всички филтрации (АА и АФ). А точно те гълтат от паметта :rolleyes:

Освен това както вече споменахте картата е от средния клас и не ми се вярва игрите които се пускат на нея да са със всички филтрации (АА и АФ). А точно те гълтат от паметта :)

Даже 7600 е по-скоро карта от нисък-среден клас. Средният клас са 7900GS/X1950PRO и при тях вече 256МВ са силно препоръчителни(то и няма вариант със 128МВ де). Та причината да се вземе модела с 256МВ е че е много вероятно да е с малко по-бързи(съотв. по-добре клокващи се) памети. Нещо от рода на 1,4ns(1400МHz) при 128МВ вариант с/у 1,2ns(1600MHz) при 256МВ вариант. Това нещо обаче може да се види само на място и то ако няма синкове в/у паметта. И все пак ако става въпрос за 7600 DDR3 бих предпочел да се застраховам с малко повечко памет. :)

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.