Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Firewall - да ползвам ли и хардуерен и софтуерен?

Featured Replies

Наскоро си купих рутер и си направих малка домашна LAN с два компютъра, които си споделят интернета. В магазина ми казаха, че рутера е с вградена Firewall, но ми препоръчаха да си инсталирам такава и на самите компютри за по сигурно. Въпроса ми е има ли нужда от стена и на компютрите.

Ако има значение рутера ми е D-link DIR-100.

Наскоро си купих рутер и си направих малка домашна LAN с два компютъра, които си споделят интернета. В магазина ми казаха, че рутера е с вградена Firewall, но ми препоръчаха да си инсталирам такава и на самите компютри за по сигурно. Въпроса ми е има ли нужда от стена и на компютрите.

Активирай си Уйндоуската защитна стена, ако разбира се си с Уйндоус ХР, слагаш си някоя лека анти-вирусна програма като Нод 32, но задължително да е закупен легално, ако нямаш финанси за нея, тогава ти препоръчвам да си инсталираш на машината Аваст! Пиши, ако имаш нужда от съвет и помощ, насреща сме! ;):)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Когато става въпрос за сериозна сигурност специdлистите препоръчват да имаш работещ и функционален рутер с хардуерен firewall и инсталиран софтуерен firewall на компютъра. Нямам си и идея за какво е софтуерния firewall, когато имаш по-добрия вариянт(хардуерен). Но иначе MELL е прав/права за останалите неща. Успех.

аз бих ти предложил да не се занимаваш с глупости и да си губиш времето да слагаш защитни стени и антивирусни, защото постоянно ще имаш разни проблеми заради тях. знам, че сега направо ще почнат да ме замерват с камъни, но ти препоръчвам единия компютър да го оставиш без никаква допълнителна защита и да видиш дали ще има проблем.

аз бих ти предложил да не се занимаваш с глупости и да си губиш времето да слагаш защитни стени и антивирусни, защото постоянно ще имаш разни проблеми заради тях. знам, че сега направо ще почнат да ме замерват с камъни, но ти препоръчвам единия компютър да го оставиш без никаква допълнителна защита и да видиш дали ще има проблем.

Няма да те замерям с камъни , но се надявам , че ще помогнеш на човека при предстоящата неминуемо според твоя съвет преинсталация !!!!!!!!!!!! Рано или малко по-късно ! angry.gifangry.gifangry.gif

И аз няма да те замерям с камъни, но всеки който се интересува малко от сигурност би препоръчал на всеки някаква антивирусна, някакъв firewall и някаква anti-spyware програмка. Мога да дам пример за такива. Всички са безплатни.

Антивирусна: Avast, AntivirPE

Firewall: Вградения firewall на Windows XP SP2, ZoneAlarm Free

Anti-Spyware: Ad-Aware Personal Edition, Spybot Search & Destroy

Това са основните защитни порграми за един компютър. Тези програмки няма да свършат работа като някои платени продукти, но все пак ще си защитен от най-известните и най-нови заплахи в интернет. Успех.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за съветите.

Аз и сега съм си с Avast, Windows Firewall и AdAware, но ми се щеше да знам дали не мога да махна някои от тях за да облекча ПЦ-то и да разчитам само на хардуерния Firewall.

Не знам дали има значение, но съм с БТК ADSL. Някои мои познати казват, че този ADSL-а бил много по-сигурен от кварталните LAN-ове. Аз обаче не съм сигурен и затова реших да се допитам повече хора.

Няма да те замерям с камъни , но се надявам , че ще помогнеш на човека при предстоящата неминуемо според твоя съвет преинсталация !!!!!!!!!!!! Рано или малко по-късно ! angry.gifangry.gifangry.gif

Ти рано или късно не преинсталираш ли

AdAware можеш да го махнеш, защото той не е задължетелен за всекидневна употреба, но другото си го задръж не е кой знае какво като защита, но е повече от нищо. Съгласен съм, че всеки има право на мнение, но аз лично смятам, че трябва да има защита. Въпреки, че има много мераклии да ти помогнат при преинстала мисля, че никой от тях няма да ти се притече на помощ нито по-рано нито по-късно тази вечер когато РС-то ти неминуемо се омаже при сърфирането в интернет.

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Ако искаш да защитиш компютъра си от злонамерени прониквания идващи от локалната мрежа (тази зад рутера) - слагай или просто пусни вграденя, който имаш. Иначе на повечето "хардуерни" решения, софтуер работещ на тяхната платформа играе роля на защитна стена. Уж са оразмерени за трафика и няма пробойни, но не дръж информация с гарифа "строго секретно" зад подобни популярни и ефтини решения :-)

успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.