Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за около 450$

Featured Replies

Та заначи следната конфигурация е предназначена за приятелката ми като ПЦ-то ще се ползва общо взето всичко що годе нормално(без някакви невероятно натоварващи процеси) като не се нагляга на игри, та конфигурацията е следната

Asrock 775I945GZ/ 945GZ/ 775

P4 641/ 3.2G / 2M/ BOX/ LGA 775

2x 512MB DDR II 800 super t CL5

160GB SEAGATE SATA2 / 7200 / 8MB

FOXCONN 3GTLA-001/ 350W PFC

LG GSA-H12N DVD RW/18X BLACK

та проблема е че дъното нещо не ми харесва, предпочитам да може да поддържа conroe, защото не се знае кво ще реши догодина а в същото време и да не кой знае по скъпо(мислех си за това но предпочитам да чуя съвета и на някой по компетентен от мене) защто така или иначе трябвав да се вместим в 450$ или молко повече, в най-най крайния вариант 500. За видео картата нищо не съм споменавал защото смятам че вградената на дъното видео карта ще и върши засега работа.

Искам да питам още и за INTEL PENTIUM D 915, заслужава ли си 20$ отгоре според вас

П.С. Моля модераторите да не трият темата, въпреки че знам че е пълно с подобен сорт но е важно за мен а и имам конкретни въпроси

Прав си да не ти харесва дъното cool.gif То и второто е същата "стока" .Дъно,което върши работа е това или това ( обаче пък Асус-а няма вградено видео,та ще трябва и външна видеокарта :wors: ). И понеже бюджета се "надува" ми идва наум едно малко по-радикално решение: купуваш сега свястно дъно ( да речем едно ) + и временно (докато падне цената на напр.) бучваш един . Когато падне цената на Conroe си взимаш един двуядрен и .... :wors:

• Автор

чесно казано радикалното решение ми допанда проблема е че скача на 553$ sad.gif , иначе това ми беше идеята като цяло, като му паднат цените на Е4300 да се вземе един такъв, иначе дъното което предложи мн ми допадна :wors: , няма ли нещо от тоя вид но с вградена видео карта, така тъкмо ще влезе в парите.

А другото е, че освен ASUS P5B-E /P965/LGA775 което е 160$, другите дъна поддържат до 667Mhz честота на паметта, и в такъв случей е безмислено рама да е на 800Mhz, нали?

Редактирано от slasher66 (преглед на промените)

Аз ще предложа нещо по-различно и по-евтино:

Дъно - ASUS M2NPV-VM - 93$

Разполага с вградена GF 6150, която предлага по-приемлива производителност от дървото GMA 950 :wors:

Процесор - ATHLON64 X2 3600+ - 113$

Двуядрено процесорче с добра производителност, силно се съмнявам, да се наложи да го сменяте в скоро време.

Също така прави P4 641 смешен, да не говорим ако срещу него има някой лош Celeron biggrin.gif

Рам - 2x512MB DDR II 667 SUPER T - 75$

Заедно с другите посочени компоненти излиза към 430$ cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Тоя Celeron не е толкова зле :clap: (далече съм от мисълта да го сравнявам с П4 641 ,Е4300 или Атлон-а-но пък за посочените "дейности",за които ще се ползва компа ще върши добра работа ).

Първото дъно ,дето съм ти го показал - GigaByte S3/945G е с вградено видео , обаче дъната с вградено видео се клокват трудно , почти невъзможно -което пък ще ти е интересно с Core2Duo.

Разбира се ,АМД система (както е посочил myd ) също е решение .

А можеш пък да намалиш първоначалната цена като вземеш само една платка Рам с тенденция за добавяне впоследствие . ...... Изобщо не мисля ,че дъното е нещото ,с което да се правят компромиси.

• Автор

Значи както споменах компютара ще се ползва от приятелката ми, в краен случай може и от баща и за Аутокад и Солидворкс, та и в двата случая оверклока е мисия невъзможна така че клока не е фактор:), алтернативата на myd ми допадна, но ще трябва да ги обедя, най вече баща и защото някой някога им е казал че Intel е по добър и някак си са останали с впечатлението(то да бяха само те), че АМД изобщо в никакъв случай не е конкурентноспособен.

За дъното съм абсолютно съгласен че не трябва да се правят компромиси, та ще обсъдя с нея двата варянта(се пак парите са си нейни), дали ще се съгласи да даде 100$ отгоре или да се насочи към Атлона, btw. Атлон 3600 Х2 толкова по добре ли е от П4 641(Ясно че е 2-ядрен, но кеша му е 2 пъти по малък), и има ли някде тестове с производителноста на конкретните 2 процесора

А можеш пък да намалиш първоначалната цена като вземеш само една платка Рам с тенденция за добавяне впоследствие . ...... Изобщо не мисля ,че дъното е нещото ,с което да се правят компромиси.

Ами и аз си го мислех това, но след като видеокартата е вградена и точи и тя от рама няма ли да клекне машината при едно малко по голямо натоварване с една платка от 512... освен, тая алтернатива която ти предложи с Celerona, тя е с видеокарта и спокойно може да се спести за момента 60$

Редактирано от slasher66 (преглед на промените)

Autocad и Solidworks с 512 МБ памет..... е,не е невъзможно,но е трудно . Атлона не е чак толкова по-добър от П4 641 (особено в посочените приложения,пък и изобщо - все пак работи на 3.2 ГХц при 800 МХц шина и е с 2 МБ кеш ). Cеleron-a е с 512 Кб кеш и също ще се справи с тия приложения без проблем (пък и си работи на 3.46 ГХц все пак).

Autocad и Solidworks с 512 МБ памет..... е,не е невъзможно,но е трудно . Атлона не е чак толкова по-добър от П4 641 (особено в посочените приложения,пък и изобщо). Cеleron-a е с 512 Кб кеш и също ще се справи с тия приложения без проблем (пък и си работи на 3.46 ГХц все пак).

всъщност Autocad и Solidworks биха работили добре при 1 GB - 2 GB RAM памет. 512 MB ще са достатъчни при 2D drawing :ph34r:

Ето и тестовете - цък, от падащото меню "Choose benchmark" се сменят, резултатите на двата процесора са в червено, на места разликата е доста грозна, на други пък са по-близки.

Не знам и двата варианта стават, но все пак и отношението цена-производителност играе и при AMD системата е всякаш

по-добро.

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Последно се спрях на:

ASUS P5B-MX/WIFI-AP/946GZ/775 - 95$

C2 DUO E4300/1.8G/800/2M BOX - 190$

2x512MB DDR II 667 SUPER T - 78$

160GB SEAGATE SATA2 /7200/8MB - 67,5$

LG GSA-H12N DVD RW/18X BLACK - 35,49$

FOXCONN 3GTLA-570A/350W PFC-44.50$

Всичко на всичко 505,49$, малко надхвърлих лимита, но според мен си заслужава, дъното не е кой знае какво но при положение че няма да има овърклок и видеокартата що годе ще свърши работа

GB 945G-S3, което предложи kokomil е по-добро от Азис-а. Има 4 слота за памет, ATX размер за разлика от mATX при ASUS (съотв. 3 x PCI-E x1, 3 x PCI слота срещу 1 x PCI-E x1, 2 x PCI, ) и е само с 5$ по-скъпо. Единственото предимство на ASUS е вградения видеоконтролер, който е новият Intel GMA 3000, за разлика от Intel GMA 950 при GB, но това едва ли те бърка особено. :headphones:

Oще нещо- LiteOn LH-18A1P са страхотни писачки.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор
GB 945G-S3, което предложи kokomil е по-добро от Азис-а. Има 4 слота за памет, ATX размер за разлика от mATX при ASUS (съотв. 3 x PCI-E x1, 3 x PCI слота срещу 1 x PCI-E x1, 2 x PCI, ) и е само с 5$ по-скъпо. Единственото предимство на ASUS е вградения видеоконтролер, който е новият Intel GMA 3000, за разлика от Intel GMA 950 при GB, но това едва ли те бърка особено. :beer:

Oще нещо- LiteOn LH-18A1P са страхотни писачки.

Ами там е работата, че гледах да спестя от вградената карта, като не земем външна такава, но с ГМА 950 имам съмнения че Вистата ще се измъчи , другия варянт е докато му напраят добра поддръжка на Вистата да се задели някой лев и да се земе една наистина добра видео карта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.