Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVD +RW проблем

Featured Replies

Здравейте!

Случи се следното: на DVD камера Сони записах въпросния диск. След края на записа финализирах диска за да може да се гледа на всяко ДВД. Сложих ко на компа, тръгна да се гледа диска и след като го извадих и сложих в друг комп, той спря да се разпознава като диск. След новото поставяне в камерата, тя каза че трябва диска да се изхвърли, не се чета вече никъде. Пробвах с втори, и същия резултат. Дисковете не се разпозават никъде, все едно няма нищо в устройството на компа , а камерата казва да го махна.

Та питането ми е има ли някакав начин тези дискове, ДВД +РВ, да се форматират и да се ползват, или наистина да ги изхвърля.

Благодаря предварително!

Всяка програма за запис на дискове има възможност да изтрива презаписвамете RW дискове. Просто потърси опция Erase Rewriteable CD или нещо подобно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Да де, ама те въобще не разпознават носителя в ДВДто. Все едно няма диск вътре и съответно няма какво да изтрият. И аз първо с това се пробвах, но не стана. С нещо друго ще трябва да се прави.

За какви точно презаписваеми дискове става въпрос (марка)?

Да де, ама те въобще не разпознават носителя в ДВДто. Все едно няма диск вътре и съответно няма какво да изтрият. И аз първо с това се пробвах, но не стана. С нещо друго ще трябва да се прави.

а windows разпознава ли двд-то? Ето как се трие диск с Windows XP

• Автор

HP DVD +RW 8см за видеокамера

HP DVD +RW 8см за видеокамера

Опитай да го изтриеш през Small CD-Writer (руски език, 400 КВ, не се инсталира). Постига добри резултати специално при триенето на дискове.

Бих отбелязал специално функцията за изтриване на презаписваеми дискове, тъй като според мен тя превъзхожда дори тази на Nero! В моята практика често попадам на проблемни CD-RW-та, които ми е невъзможно да изтрия нито чрез Nero, нито директно от Windows. Единствено Small CD-Writer успява да ми помогне в такава ситуация и затова бих препоръчал да стои върху твърдия ви диск, дори и да използвате друго решение.

Източник: computers.bg

• Автор

Благодаря за програмката!!! ;) Страшна е!

Само дето и тя не свърши работа. Или е само за СДта, или е станало нещо, дето не може да се оправи.

Не съм за двата ДВД диска, но ми се ще да разбера как се повредиха.

Чисто нови са , без нито един запис по тях. Записвам ги с камерата. На нея преди финализация, първия диск го записах целия, се гледа и всичко си е нормално. След това го финализирах. Пак на камерата се гледа. Поставям диска в лаптопа и диска тръгва, но накъсано. Слагам го на друг комп, и до там.

После край с диска. Ни предава, ни показва нещо, Все едно няма диск, а камерата дава грешка и казва да се извади диска.

Шашкам се и правя втората проба. Правя запис от 1минута и повтарям всичко по-горе изписано. И паксъщия резултат.

Ако някой има обяснения, поне да ме светне. С друга камера, пак Сони, до сега съм записал доста ДВДта, но само че -RW. Не знам от +RWто ли е проблема.

Ще направя пробата с -RW и на тази камера, пък да видим какво ще излезе.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.