Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за конфигурация

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам за една конфигурация :

1. Дали е горе-долу добра?

2. Може ли да и се добави по голяма RAM и по мощна Video Card?

Дънна платка:

Тип централен процесор AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+

Дънна платка MSI RS480M2/RS482M2/RX480M2/RX482M2 (MS-7093) / MS-7184

Чипсет на дънната платка ATI Radeon Xpress 200, AMD Hammer

Системна памет 448 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип BIOS Award (10/21/05)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей:

Видеокарта ATI RADEON XPRESS 200 Series (256 MB)

Видеокарта ATI RADEON XPRESS 200 Series (256 MB)

3D-ускорител ATI Radeon Xpress 200 (RS480)

Монитор Plug and Play Monitor [NoDB] (HMEL201970)

Благодаря ви предварително!

Да, определено може да се добави още една платка 512Mb DDR 400 памет и външна видеокарта, защото в момента караш с вградената в чипсета на дъното, която е дръвце, леко по-слаба и от GF 6100 :clap:

Кажи горе-долу с какви средства разполагаш :clap:

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
Да, определено може да се добави още една платка 512Mb DDR 400 памет и външна видеокарта, защото в момента караш с вградената в чипсета на дъното, която е дръвце, леко по-слаба и от GF 6100 :yanim:

Кажи горе-долу с какви средства разполагаш ;)

Ами попринцип, не съм тръгнал веднага да сменям, защото го взех преди около половин година. Ми може би ще разполагам с около 150 лв. до месец. Но искам ако сменявам нещо, така да стане, че да може да подкарам и "Vista", така, че не бързам. Последния път когато избързах, си взех това ПС. И ако мога само да попитам, нещо прочетох за видео картата, тя 256 не е ли горе долу добра, всмисъл, аз не играя много, много игри, но има някой дето немога ги подкарам, и мисля, че е от RAM паметта. Извинявам се, че те занимавам с това, но леко не съм много на "ТИ" с компютрите, ще съм ти благодарен ако ме насочиш какво с какво да сменя и горе долу на каква цена ще ми излезе. Благодаря предварително и пак се извинявам!
Ами попринцип, не съм тръгнал веднага да сменям, защото го взех преди около половин година. Ми може би ще разполагам с около 150 лв. до месец. Но искам ако сменявам нещо, така да стане, че да може да подкарам и "Vista", така, че не бързам. Последния път когато избързах, си взех това ПС. И ако мога само да попитам, нещо прочетох за видео картата, тя 256 не е ли горе долу добра, всмисъл, аз не играя много, много игри, но има някой дето немога ги подкарам, и мисля, че е от RAM паметта. Извинявам се, че те занимавам с това, но леко не съм много на "ТИ" с компютрите, ще съм ти благодарен ако ме насочиш какво с какво да сменя и горе долу на каква цена ще ми излезе. Благодаря предварително и пак се извинявам!

Първо за видеокартата - тя няма собствена видео памет, тези 256Mb се взимат при нужда от твоята рам памет.

За игри почти не става, само за по-старички, но е достатъчна за графичния интерфейс на Windows Vista.

Значи на първо време, за да върви добре Vista, задължително ще ти трябва още една платка 512Mb DDR 400.

Препоръчително да е същата като твоята, те от фирмата ти ще съобразят най-вероятно, за да можеш да ги подкараш в двуканален режим, което ще се отрази добре на вграденото видео :lol6:

Та една такава платка е между 60-80 лева в зависимост от марката и спецификацийте.

Ако ти се играят игри, можеш да си вземеш нещо като тази за около 100 лева или тази - отива към 130 лв.

А с най-добро съотношение цена-производителност според мен е тази - 150лв.

Ако смяната на видео картата не ти е спешна, можеш да изчакаш и да събереш повечко пари за бъдеща карта с хардуерна поддръжка на DirectX 10, с който ще са новите игри и чувам, че ще е по-оптимизиран и бързодействието при игрите слабо ще зависи от процесора, така че може и да не се наложи да го сменяш скоро :lol6:

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
Първо за видеокартата - тя няма собствена видео памет, тези 256Mb се взимат при нужда от твоята рам памет.

За игри почти не става, само за по-старички, но е достатъчна за графичния интерфейс на Windows Vista.

Значи на първо време, за да върви добре Vista, задължително ще ти трябва още една платка 512Mb DDR 400.

Препоръчително да е същата като твоята, те от фирмата ти ще съобразят най-вероятно, за да можеш да ги подкараш в двуканален режим, което ще се отрази добре на вграденото видео :)

Та една такава платка е между 60-80 лева в зависимост от марката и спецификацийте.

Ако ти се играят игри, можеш да си вземеш нещо като тази за около 100 лева или тази - отива към 130 лв.

А с най-добро съотношение цена-производителност според мен е тази - 150лв.

Ако смяната на видео картата не ти е спешна, можеш да изчакаш и да събереш повечко пари за бъдеща карта с хардуерна поддръжка на DirectX 10, с който ще са новите игри и чувам, че ще е по-оптимизиран и бързодействието при игрите слабо ще зависи от процесора, така че може и да не се наложи да го сменяш скоро :)

Благодаря много за информацията! :wors::wors::wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.