Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да махна стрелкичките на Shortcut-иконките от десктопа

Featured Replies

Здравейте! Кажете ми как да махна стрелкичките за директен акцес от иконите на програмите на десктопа? Благодаря

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

start->run->regedit.exe

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex] и триеш ключа с Is Shortcut.Може ако искаш да му направиш back up първо.

• Автор
start->run->regedit.exe

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex] и триеш ключа с Is Shortcut.Може ако искаш да му направиш back up първо.

Здравей! Благодаря ти за отговора, но аз нямам Inkfile, имам Inffile и Inifile, възможно ли е това?

Здравейте! Кажете ми как да махна стрелкичките за директен акцес от иконите на програмите на десктопа? Благодаря

При XP с TweakUI

Здравей! Благодаря ти за отговора, но аз нямам Inkfile, имам Inffile и Inifile, възможно ли е това?

С каква операционна система си?И при "lnkfile" буквата е английско "l" (л) малко,а не "I".Казвам го за всеки случай.

TuneUp има такава опция.

• Автор
С каква операционна система си?И при "lnkfile" буквата е английско "l" (л) малко,а не "I".Казвам го за всеки случай.

Windows XP Home Edicion

start->run->regedit.exe

значи аз мислех, че започва с и, с ел /л/ го намерих, но там имам на shellex - ContextMenuHandlers, после един ред с цифри, posle Offline Files, Drop Handler, Icon Handler, къде е това шоркът

Windows XP Home Edicion

значи аз мислех, че започва с и, с ел /л/ го намерих, но там имам на shellex - ContextMenuHandlers, после един ред с цифри, posle Offline Files, Drop Handler, Icon Handler, къде е това шоркът

А на HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile ? Там трябва да има стойност Is Shortcut.Просто я триеш и се логваш наново в Windows.

Removing the Shortcut Icon Arrows

To remove those annoying Shortcut Arrows:

1.Open RegEdit

2.Open the Key HKEY_CLASSES_ROOT

3.Open the Key LNKFILE

4.Delete the value IsShortcut

5.Open the next Key PIFFILE

6.Delete the value IsShortcut

7.Restart the Windows

ПП: Пред ключовете не трябва да има никакъв символ/.,*/ виж по-надолу в списъка.

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

отварям регистъра, намирам LNKFILE, после отдолу shellex и под shellex имам 1 папка с плюсче ContextMenuHandler, като натисна плюсчето ми се отварят две подпапки - (00021401-000-.....) и offline files, след това папки без плюсчета - DropHandler и IconHandler и после друга папка с плюсче PropertySheetHandler с подпапка - Shimlayer Property Page, това е което имам, ако ми кажете как да вмъкна снимка, ще го снимам и ще ви го покажа

Дали няма да е по-лесно да се кликне с десния бутон върху този .reg файл, да се избере Save target as..., да се запази някъде и да се стартира, като се кликне Yes и после OK. Ако не се опресни веднага екрана, на следващото влизане в акаунта промените ще влязат в сила.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
Дали няма да е по-лесно да се кликне с десния бутон върху този .reg файл, да се избере Save target as..., да се запази някъде и да се стартира, като се кликне Yes и после OK. Ако не се опресни веднага екрана, на следващото влизане в акаунта промените ще влязат в сила.

здравей каква е тази папка, ката натисна ми дава да инсталирам, да го инсталирам ли? Искам да попитам нещо на десктопа иконите ми са излезли като прозрачни как мога да ги направя отново нормални т.е. плътни благодаря

здравей каква е тази папка, ката натисна ми дава да инсталирам, да го инсталирам ли? Искам да попитам нещо на десктопа иконите ми са излезли като прозрачни как мога да ги направя отново нормални т.е. плътни благодаря

Да, "инсталирай" го. Аз неслучайно написах:

да се стартира, като се кликне Yes и после OK.

ама май няма кой да чете. :ph34r:

За иконите, кликни с десния бутон върху My Computer -> Advanced -> първия бутон Settings и в прозореца с отметките махаш тази пред Use drop shadows for icon labels on the desktop.

• Автор
Да, "инсталирай" го. Аз неслучайно написах:

ама май няма кой да чете. :ph34r:

За иконите, кликни с десния бутон върху My Computer -> Advanced -> първия бутон Settings и в прозореца с отметките махаш тази пред Use drop shadows for icon labels on the desktop.

здравей, направих всичко което си написал, но това име в регистъра не ми се появи дори и след рестарт накомпютъра, като махнах тази отметка от му комп ми се появиха сини фонове зад иконите, аз искам да махна стрелкичките щото ме дразнят

здравей, направих всичко което си написал, но това име в регистъра не ми се появи дори и след рестарт накомпютъра,

Този файл трябваше да премахне самите стрелкички директно.

като махнах тази отметка от му комп ми се появиха сини фонове зад иконите, аз искам да махна стрелкичките щото ме дразнят

Е, ти сама написа следното:

Искам да попитам нещо на десктопа иконите ми са излезли като прозрачни как мога да ги направя отново нормални т.е. плътни
  • Автор
Този файл трябваше да премахне самите стрелкички директно.

Е, ти сама написа следното:

няма ли друг начин да махна стрелкичките, защото също нямам файл piffile в регистъра както ме съветват по-рано тук, колкото до иконките те в момента ми изглеждат като прозрачни, а като махна тази отметка текста под тях се появява в син плътен правоъгълник, а аз искам иконките да са нормални както са били преди

няма ли друг начин да махна стрелкичките, защото също нямам файл piffile в регистъра както ме съветват по-рано тук,

Опитай тогава с TweakUI XP (линк има в по-горен коментар).

1) Инсталирай го

2) Start -> Run -> пишеш tweakui -> OK.

3) Кликни два пъти върху Explorer, после върху Shortcut, после вдясно избери None.

4) Потвърди с OK.

колкото до иконките те в момента ми изглеждат като прозрачни, а като махна тази отметка текста под тях се появява в син плътен правоъгълник, а аз искам иконките да са нормални както са били преди

Брех, че какви са били преди?

• Автор
Опитай тогава с TweakUI XP (линк има в по-горен коментар).

1) Инсталирай го

2) Start -> Run -> пишеш tweakui -> OK.

3) Кликни два пъти върху Explorer, после върху Shortcut, после вдясно избери None.

4) Потвърди с OK.

Брех, че какви са били преди?

Здравей! Стрелкичките се махнаха с tweakui, благодаря, а колкото до иконките като се инсталира уиндоуе са нормални плътни не знам точно как да се изразя за да ме разбереш правилно, сега са като вградени в екрана, даже и експлорера като отворя, самите папки не са както трябва, а некакви като прозрачни, ако не можеш да го разбереш няма значение, ще карам така докато преинсталирам един ден и ще се оправят, благодаря на всички за помощта!

а колкото до иконките като се инсталира уиндоуе са нормални плътни не знам точно как да се изразя за да ме разбереш правилно, сега са като вградени в екрана, даже и експлорера като отворя, самите папки не са както трябва, а некакви като прозрачни, ако не можеш да го разбереш няма значение, ще карам така докато преинсталирам един ден и ще се оправят, благодаря на всички за помощта!

По принцип иконите на десктопа веднага след преинсталация са с прозрачен текст, т.е. нямат цветен фон. Освен него и режима с цвят зад текста, друг не знам. Я направи шот на някоя икона както е в момента.

Да не би да имаш предвид различните изгледи на иконите - Thumbnails, Tiles, Icons, List, Details?

• 1 година по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.