Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си инсталирам Windows 95 от дискети?

Featured Replies

:ph34r: Та значи имам един стар лаптоп(петстотин бегабайта хард на стотина мегахерца)който преди да се бъгне имаше уин98.Занимавам се с писане и ми бе доста полезен за уърд...За съжаление няма CD и USB и няма как да му вкарам друг уиндоус!Сега съм му инсталирал дос 6.22 и съм му сложил досовски уърд(версия 5,5,наскоро стана безплатна),но не ми е удобно и чувствам,че не е за мен.Знам,че може да се инсталира уиндоус(решил съм 95 като по-лек) от дискети,попадал съм на някой обяснения по форумите и знам,че може да се разбие уиндоуса на триистина дискети и от тях да се прехвърли на лаптопа.Искам да попитам,дали някой който знае как става тоя номер би се съгласил да ми го обясни като за индиянец,че да мога да си инсталирам нещо с което ще работя с кеф.Отправям гореща молба,ако има някой състрадателен човек,готов да ми помогне и да ме спаси от иначе добрия но прекалено сложен и тромав досовски уърд,да ми напише подробни обяснения за всички команди които трябва да напиша в досовския диалогов прозорец на големия компютър(работи с уиндоус екс-пи),за да мога да разбия уиндоуса 95 който си изтеглих от един торент сайт на дискети.Имам доста бегла представа как става това,но не е достатъчно.

Всъщност,най-добре би било ако някой разполага с вече готови файлове на уин 95 или 98(даже може и на някоя по-стара версия,стига да подържа уърд),да ми ги прати по пощата,бих бил изключително благодарен...

Надявам се,че някой може да ми помогне

С winrar му посочваш да архивира инсталационните файлове на win 95 на флопито, и то едно по едно го прави. Обаче как ще ги разархивираш на лаптопа, за да подкараш setup.exe - незнам. Едно време ползвахме .arj, която работеше под дос, обаче дали я има още нейде - знам ли? Така че разархивирането на файловете ти е най големият проблем.

Успех в начинанието, може би някой тук ще се появи да удари още едно рамо!!!

Няма ли да ти e по-лесно да извадиш хард диска от лаптопа и да го закачиш на друг компютър и да прехвърлиш Windows 95 инсталационно на него?

Редактирано от Dark2 (преглед на промените)

• Автор

Няма да ми е по-лесно,големия компютър не е мой а и е в гаранция и не мога да го отварям.Знам и за всички възможности за прехвърляне с нул модем кабели и такива работи но няма да успея дасе справя(можеби ще се справя с направата на кабела,но незнам как да накарам двата компа да се видят ,незнам как да им вляза в биосите а и не смея да бърникам по чуждия компютър).За това последната възможност ми е с дискетите...

Няма ли да ти e по-лесно да извадиш хард диска от лаптопа и да го закачиш на друг компютър и да прехвърлиш Windows 95 инсталационно на него?

Хм... знаеш ли какво наказание е това да прехврърляш Windows било то и 95 на дискети??? Вероятността за грешка на дискетата е доста ама доста голяма! Пък и до колкото се подразбира после ще искаш да качиш MS OFFICE там пък какво те чака :)

Все пак успех cool.gif

Писателю, ще се опитам да ти помогна, стига да поизчакаш малко, щото с този ден на жените.......

Имай търпение. И си напиши мейла.

Потърси си един Паралелен кабел (кабел за принтер)...почти съм сигурен, че лаптопа ти има принтерен порт, 'щом е от старото поколение. Свържи си "големия" компютър с лаптопа, чрез паралелните портове и този кабел (в случая гледай и двата конектора на кабела да са еднакви, има такива в някои магазини) и с програмата Total Commander, направи връзка м/у тях. От там нататък всичко би трябвало да ти е ясно. Това с дискетите ще е направо адска мъка, както спомена някой

• Автор

melanholik et mai.bg

Писателю, ще се опитам да ти помогна, стига да поизчакаш малко, щото с този ден на жените.......

Имай търпение. И си напиши мейла.

Сега проверих-Windows 95 е на 14 дискети.

С winrar му посочваш да архивира инсталационните файлове на win 95 на флопито, и то едно по едно го прави. Обаче как ще ги разархивираш на лаптопа, за да подкараш setup.exe - незнам. Едно време ползвахме .arj, която работеше под дос, обаче дали я има още нейде - знам ли? Така че разархивирането на файловете ти е най големият проблем.

Успех в начинанието, може би някой тук ще се появи да удари още едно рамо!!!

При внимателно задаване на параметрите на WinRAR архива е възможно да се направи sfx за дос. Тогава първият файл ще е exe.

Остава само да събере парчетата в папка и да стратира файла. Всеки Windows 98SE от CD би му свършил работа.Даже го препоръчвам защото със сигурност ще има поддръжка на кирилица. Само трябва да архивра Win98 директорията от дикът на многотомен RAR архив.

И оттам може да направо да ползва 2 дискета - докато едната се записва на ПЦ-то , другата се копира на лаптопа.

Варианта с мрежата е по-добър, стига да има такъв кабел.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Замислял ли се за някакъв вариант с усукан кабел или някаква мрежа като цяло. Предполагам, че има LAN карта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.