Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за оверклок

Featured Replies

Здравеите няколко пъти пуксам теми в този саит но нямам отговор!!!! Моля компетентните да ми помогнат

искам да оверклокна моят компютър но ми трябват по подробни обяснения ;) в по горната тема оверклок на АМД и графи4ни карти про4етох за оверклока на процесора но не мога да се справя!!!! Като вляза в боиса ми откривам само да променя ФСБ то след като го вдигнах до 170мхз запо4наха да се промянят 4естотите на АГП и ПСИ 6ините за ДА ИЗБЕГНА НЕСТАБИЛНОСТ В ГОРЕВ ПОСО4ЕНАТА ТЕМА ПИ6Е6Е 4Е ТЯХНИТЕ 4ЕСТОТИ ТРЯБВА ДА СА 33/66 Мхз опитах се да ги променя но не можеха да се променят явно има някаква забрана те да не се променят са6то така пробвах да ждигна 4естотата на РАМ та но неможах да открия ни6то за промяна на 4естотата на рамта . :) пробвах са6то да вдигна 4естотите на V core но те съ6то бяха прозра4ни !! Моля кажете какво да направя

Пс:забравих да спомена конфигурацията на компютъра ми :

Дънна платка: Gigabyte GA-7VAX rev1:1 dual bios

процесор: AMD Athlon 2500+

Видео карта :Saphire Radeon 9550 128mb 400Mhz

512MB RAM

Здравей,Mar1an!Аз не съм от най-компетентните ти сафорумници,ама не се сдържах да ти драсна няколко реда....Първо не виждам опция за фиксиране на PCI и АGP шините :P ,а както те така и RAM-а се клокват успоредно със FSB-то!Второ на Vcore неможеш да му вдигнеш честoтата поради простата пречина,че там става дума за напрежение biggrin.gif !Трето:малко ще те покритикувам ;) :тук се пише на кирилица-надявам се да не ти затворят темата защото "баркаш" само "ч" с "4" и "ш" с "6"! личното ми мнение,е че си за флаш на БИОС(в по новата версия може и да е добавена споменатата по-горе опция...)

kopeto ,нищо не е обходимо да разбираш :clap: ,щом е решил да клоква не го спирай,само стига да знае какво прави за да няма фалове... cool.gif

Редактирано от miXa (преглед на промените)

• Автор

Мерси ,но сори че питам как се флашва биос

Значи,свалих наи новия упдате за биоса ми само ми трябва опътване как да да го флашна

Мерси ,но сори че питам как се флашва биос

Ей,ей,ей не бързай толкова!Update на Bios-a е елементарна операция,но допускането на грешка е фатално!!! <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_wink.gif' alt=';)'> Щом си тръгнал да клокваш,тази тема трябва да си я научил на изуст,така да се каже...ама не просто да я назубриш-трябва да ги разбереш нещата!Във втория пост на въпросната тема има link към БИОС от А до Я!На БГ само това намерих!

И още нещо изчакай още някое мнение...

Мерси :whist:

Никаде не пишеше за флаш

Пич,молятисе седни и се подготви теоритично angry.gif !Не искам да си скапеш машината и после хем да ме псуваш,хем да ми тежиш на съвеста!Колкото до флаша,има няколко универсални начина,но истината е във manual-а към всяка версия на БИОС!Изтегли си някои свястен БИОС от ТУК (внимавай дали е точната версия,която ти трябва),дръпни си и manual-чето и го чети внимателно.Oсвен да ти пожелая успех и да изчакаш някое професионално мнение, друго неми остава.....За пореден път успех! :yanim:

Mar1an, ето описанието на Gigabyte относно ъпдейта на биоса. Прочети го внимателно и го следвай стъпка по стъпка. Както ти каза miXa, не е сложно, но грешките са неприятни.

Относно клока: в упътването пише, че след като CPU Host Clock Control е Enabled, трябва да имаш достъп до PCI/AGP Frequency. От снимката се вижда, че това не е така. Дано след като флашнеш новия биос, да получиш достъп. Тези 34/68 MHz променят ли се след покачване на FSB-то? Защо пишеш, че не можеш да повишиш напрежението на процесора? CPU OverVoltage Control е функцията за тази цел и са възможни настройките Normal, +5% / +7.5% / +10%. Честотата на рата можеш да променяш в DRAM Clock (MHz) като са възможни 100-DDR200, 166-DDR333, SPD.

P.S. Пробва ли да получиш достъп до въпросните настройки с “Ctrl+F1” в първото (главното) меню?

• Автор

да иови след като променя ФСБ се променят и 4естотите на шините

ох хора много версии на биоси има в този саит коя да из sad.gif тегля

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...?ProductID=1392 кой от 5те

Да наистина пробвали с “Ctrl+F1” в първото(главното)меню???Този финт преде само за дъна на Gigabyte (ако не се лъжа) и затова не се сетих...съвсем изключих,че говорим за именно такова!

• Автор

те и 5те са за моето дъно

Бате и след като натисна ctr+F1 ми излиза http://img.data.bg/i.php?show=290931&ctrl_id=wx12pt#img какво да правя

Миха ако имаш нешто skype или ISQ направо там да си пишем става ли ще е по лесно и за 2ма ни

Не виждам нищо фрапиращо в шота от БИОС-а :ph34r: !Какво?Не ти отваря под-менютата ли?Как така"какво правиш след като си натиснал Сtrl+F1"-ами проверяваш дали сред допълнителните функции,които ти се отварят ги има и тези за които говорехме!Колкото до БИОС-а това са последните 5 версии за твоето дано...F13 като гледам е най-новата...

Да наистина пробвали с “Ctrl+F1” в първото(главното)меню???Този финт преде само за дъна на Gigabyte (ако не се лъжа) и затова не се сетих...съвсем изключих,че говорим за именно такова!

Мисля, че не натискаш “Ctrl+F1” заедно, а едно след друго, защото това на шота е Help-прозореца. Натисни ги едновременно. Трябва съвсем леко екрана да премигне и да ти се открият допълнителни менюта (опции). Относно биоса: няма какво да се чудиш, взимай най-новата версия и я флашвай, но пак да кажа...прочети инструкцията за флаш внимателно и я следвай стъпка по стъпка!

Като си решил да клокваш , трябва дъното да е подходящо , да може да пуска и регулира отделно fsb ddr и agp шините.

Твоето дъно не го поддържа(на хардуерно ниво) , с други думи няма да се оправи с ъпдейт на биос.

Вдигайки шините на процесора , вдигаш и agp и pci , което може да доведе до проблеми ,да си прецакаш видеокартата , харда (или само да си загубиш информацията от него , по-добрия вариант).

Това дъно изобщо не е подходящо за клок , но ако си си прежалил хардуера , може да пробваш , за s462 ти трябва дъно с nforce2 , за да изстискаш максимума от cpu-то , с тези куци чипсети на VIA ,няма как да стане.

p.s.

Горе-долу от последните ревизии Barton-и на 2500+(512k\166) , които съм продавал от началото до към средата на 2005г , 99% тръгваха и си работеха на 200 шина без никакъв проблем , може да пробваш .(на честотите 100\133\166\200 не се променят agp и pci шините)

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.