Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов голям твърд диск за стар компютър

Featured Replies

• Автор
Предлагам да не спорим! evg9 - опитай предложението на Dark2 (в което лично аз се съмнявам че ще заработи), след което напиши тук точния си модел на дънната платка и да ти намерим БИОС ъпдейт и да ти дадем инструкции как да си го флешнеш и ако и това не стане избирай - ново дъно или контролер.

Без достъп до интернет ъпдейта на биоса ще стане ли?

Без достъп до интернет ъпдейта на биоса ще стане ли?

:ph34r: Ако разполагаш с точния ъпдейт, няма начин да не стане, стига да знаеш как. Не е сложно, но трябва да си видял поне веднъж как се прави. Не се осланяй само на думи.

:cupid: По време на флашването осигури непрекъсваемо захранване (UPS) на компютъра си, защото ако по време на флашването токът спре, утре ще ни гониш с брадва из София, а може би и другаде. laugh.gif

Вероятността енергото да те прецака е малка, но винаги имай едно наум. Дори рязко колебание на напрежението ще е фатално.

Успех!

Дъното е: GIGABYTE GA-7ZXE

Оказва се че има 2 ревизии на това дъно, rev1 или rev2 е? И версията!!!

BIOS REV1: updates тук

BIOS REV2: updates тук

Как да флашнеш:

Правиш си една Win98 boot дискета ( изтегли си това: тук ) като след това дозаписваш на тази дискета в папка BIOS (създаваш си я на дискетата и копираш 3-те файла от архива с БИОС-а които си изтеглил).

Рестартираш компютъра и буутваш от дискетата която направи и чакаш да се зареди DOS.

След като зареди ше видиш изписано на екрана следното:

A:\>

когато видиш това значи имаш вече зареден ДОС след което пишеш:

cd BIOS и натискаш ENTER

след което пишеш:

autoexec.bat и натискаш ENTER

след което би трябвало да започне флешването на БИОС-а.

АКО СМЯТАШ ЧЕ НЯМА ДА СЕ СПРАВИШ ИЛИ НЯМАШ ПОНЕ НЯКАКВИ ПОЗНАНИЯ ПО АНГЛИЙСКИ НЕ ГО ПРАВИ - РИСКУВАШ!!! АКО ПОНАЗНАЙВАШ АНГЛИЙСКИ ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО КАКВО ТИ СЕ ИЗПИСВА НА ЕКРАНА!!! УСПЕХ.

Редактирано от b-r-a-v-e (преглед на промените)

• Автор

Много благодаря за помощта и за пожеланията.

Чао

И втори начин, с който ще се справи и някой от детската градина - програмката @Bios ;)

Докато беше жив гигадръфът ми, му обновявах биоса с нея, става за секунди и не съм имал проблеми.

И втори начин, с който ще се справи и някой от детската градина - програмката @Bios :P

Докато беше жив гигадръфът ми, му обновявах биоса с нея, става за секунди и не съм имал проблеми.

И начина който съм описал не отнема повече от час biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• 2 месеца по-късно...

Добре,и моето дъно е от памтивека QDI Synacti x 2EP....ultra ATA100.Въпроса ми е харддиск с какъв най-голям капацитет мога да сложа(има ли по-големи от 80ГБ?)?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.