Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

РС-то се рестартира непрекъснато още от начало.

Featured Replies

Здравейте. Имам следния проблем- от няколко дни насам РС-то почна да рестартира непрекъснато. Включвам го, стига до мястото където ми казва да натисна Del, за да влезна в БИОС, след което рестартира и това продължава непрекъснато в цикъл. Понеже РС-то си го взех от ХардуерБГ и е в гаранция, отидох вчера в офиса им и там естествено проблема не се появи. Момчето включи РС-то три пъти и всичко беше ток и жица. Хората бяха така добри да ми ъпдейтнат БИОС-а (за което благодаря) и се върнах в нас. При първото стартиране се появи проблема пак, но като откачих захранващия кабел и го свързах пак нещата потекоха нормално. И така до тази сутрин, когато проблема пак се появи- три пъти го включвам подред и трите пъти почва да се саморестартира на едно и също място. Дъното ми е EPOX MF4 Ultra-3 и изкарва код "6d". Потърсих в Гуугъл подобни проблеми и там съветваха да се ънплъгнат кабелите за захранването на дъното, да се махне батерийката на дъното за 30 минути и после пак да се върнат на места. Аз направих това, ънплъгнах и захранващия кабел на РС-то и после проблем няма- зарежда ми Windows без ядове. Самоче проблема не си го реших нито аз, нито в ХардуерБГ (то там проблема не се и прояви).

Проблема не може да е прегряване защото това става и след като стартирам РС-то след 10 часа почивка, а вентилаторите си работят.

Това което ми направи впечатление е че като дойде проблемния момент (там където ми казва да натисна Del, за да влезна в БИОС) на екрана не ми зарежда информация за хард-диска ми( дали е Мастер или Слейв) и някои други неща.

Някой има ли представа от какво се получава проблема и как се решава?

Благодаря на отзовалите се и приятен уикенд.

Какъв е шансът да си си включил компютъра в разклонител с други големи консуматори или в контакта напрежението да е значително под 220 волта? След като това се случва само увас, бих започнал да търся причината точно от там - като бодна мултицета в контакта. Примери и кажи какъв е резултата, после ще мислим, но ако не е това причината, ще трябва да тестваш всеки компонент по отделно чрез подменяне (ще е добре да имаш някой приятел, който в твоя чест да си разглоби компютъра и да ти ослужи с частите). След като не се стига до зареждане на операционната система, може да е от всеки един компонент.

• Автор

Ами мисля че оправих проблема. Почнах да разкачам устройства и кабели и излиза, че като разкачих интерфейсния и захранващия кабел на един от двата DVD-ROM-а сега минава към стартиране на Windows. Поне засега. Дано товада е бил проблема, че не ми се мисли. Благодаря ти за отговора. Ако имам ядове ще пиша.

Приятен уикенд.

Все пак, откачането на устройствата може би решава за момента проблема, но това не е дългосрочно решение, ако те не са дефектни. Измери напрежението в контакта и ако то е 220 волта, обърни внимание на захранването. Причините могат да са недостатъчна мощност или ниско напрежение по някоя от линиите. Допустими отклонения са +/-5%

Ами мисля че оправих проблема. Почнах да разкачам устройства и кабели и излиза, че като разкачих интерфейсния и захранващия кабел на един от двата DVD-ROM-а сега минава към стартиране на Windows. Поне засега. Дано товада е бил проблема, че не ми се мисли. Благодаря ти за отговора. Ако имам ядове ще пиша.

Приятен уикенд.

Изстрел в тъмното, ама да не би нещо това DVD да е било Master на твърдия диск - как му е джъмпера :) ? А може и просто да има някакъв проблем с ATA контролера на дъното :sobbing: ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.