Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Shell32.dll & User32.dll !

Featured Replies

При опит да стартирам калкулатора и някой други приложения се появява следния надпис:

The system DLL user32.dll was relocated in memory...The relocation occured because the DLL C:\WINDOWS\system 32\shell32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs...

Приложението съответно не се стартира. Операционата система е WinXP, антивирусната програма - NOD32. Някакви идеи как да се оправи този проблем?

Рестартирай компютъра и пробвай пак дали ще ти даде тази грешка! Може да е било временно неразпределение на паметта на операционната система. Ако пак ти я даде сканирай за вируси с някой онлайн скенер! Пробвай да върнеш системата от систем ресторе. Ако нищо не помага може би една поправка на Уиндоуса ще помогне!

При опит да стартирам калкулатора и някой други приложения се появява следния надпис:

Приложението съответно не се стартира. Операционата система е WinXP, антивирусната програма - NOD32. Някакви идеи как да се оправи този проблем?

Ами изтегли си липсващите файлово от http://www.dll-files.com/ и ги постави където трябва.

Сложи си инсталационното CD на Windows и си провери системните файлове. Най-лесно става с Start - > Run... > sfc /scannow. За повече информация относно System File Checker (sfc) - информация от Microsoft.

• Автор

Благодаря на отзовалите се :P Макар че последната идея беше добра, не ми помогна, наложи се да възстановя (REPAIR) Windows-a.

• 7 месеца по-късно...

Здравейте, наскоро ми се появи един проблем с регистрите.Когато искам да стартирам някакво installation wizard и ми дава следната грешка

greshkagu1.th.jpg

Намерих този прословут Shell32.dll от google ,опитах се да го заместя , после стана страшна каша . Добре беше че имах ERD Comm. та оправих бъркотията .

Въпроса ми е има ли някакъв вариант да се оправи това нещо без преинстал на wina. Много ми е важно да не права това .

Ако някои е имал този проблем и може да дане няколки идей ....чакам .......

Редактирано от infernno (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Здравейте!

При мен не проработи нито фикса нито имам такъв ъпдейт в Add/Remove Programs.

Като пусна фиска излиза следното:

shitqi.jpg

С лаптоп Сони Вайо съм, back-up-a ми е само за реинстал, нямам Restore така че последната ми възможност е на ново с back-up-a. Преди нямах този проблем, но и при мен не се инсталират някои софтуери, както и не ми тръгва калкулатора.

Дайте съвет, ще съм благодарна. С Windows XP Media Center Edition Version 2002/ Service Pack 3 съм.

Благодаря предварително.

****************************************************************************************************

Справих се. Прочетох доста мнения из разни форуми но при мен нито съществува такъв ъпдейт на MS нито ми работи фикса. И така неволята какво не прави.. Ако при някой се появи този проблем и е в подобно положение, може да направи следното с което аз успях да премахна проблема:

Взимате си инсталационния диск, back-up, Recovery, Restore или там с каквото разполагате, ако не разполагате, теглете от нета едно shell32.dll.

Запазете го на работния плот и го преименувайте например: shell32new.dll

Влезте в C:\Windows\System32 и копирайте този файл там, тък като не можете да replace-нете оригиналния файл с новия.

После преименувайте оригиналния файл на shell32old.dll (например).

Аз забелязах че стрия файл е по-голям от новия. Явно това е проблема.

И така ще имате едно ново и едно старо длл. И да се опитвате да изтривате старото и да преименувате новото на shell32.dll няма да стане.

Рестартирайте, влезте под Safe Mode (F8) и тогава ще ви се появи нов shell32.dll file. Изтрийте ненужните, и рестартирайте.

Надявам се да ви е от помощ.

:cool:

Послепис.

Редактирано от Sabina (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.