Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е разликата между Джепето и татко Карло... ?

Featured Replies

Абе днес както си обядвах в пицария Джепето си зададох един много простичък въпрос - кой е "родил" Пинокио/Буратино .... а татко Карло кой е и има ли нещо общо с Джепето. В крайна сметка не са ли един и същ ? Абе една коляма мистерия. Кой може да просветли примата ? :wors:

:wors:

Марто ли те обслужи? :hush:biggrin.gif

• Автор

Абе беше някаква какичка с дълга кестенява , чуплива коса. Леко мургава кожа.

П.П. май добре я обясних. Тя винаги ме е обслужвала щото винаги седя на една и съща маса :wors:

Шо нса обади, че си в Люлин бре biggrin.gif

• Автор

Хаха , ми че то начи постоянно да ти се обаждам а ? laugh.gif Аз сам си горд люлинец вече 16-17 години

Хаха , ми че то начи постоянно да ти се обаждам а ? laugh.gif Аз сам си горд люлинец вече 16-17 години

Хахах, и аз толкоз :hush: Ай аз паля, ще се засечем някой път, няма начин :wors:

Абе днес както си обядвах в пицария Джепето си зададох един много простичък въпрос - кой е "родил" Пинокио/Буратино .... а татко Карло кой е и има ли нещо общо с Джепето. В крайна сметка не са ли един и същ ? Абе една коляма мистерия. Кой може да просветли примата ? :)

Значи "Пинокио" е на италианския писател Карло Колоди и неговият баща е Джепето и е кукла на конци. А "Буратино" е по Алексей Толстой и неговият баща е татко Карло,той като лъже, му расте носа и в края на историята се превръща в истинско момченце. Такива са моите спомени за двата героя.

Значи "Пинокио" е на италианския писател Карло Колоди и неговият баща е Джепето и е кукла на конци. А "Буратино" е по Алексей Толстой и неговият баща е татко Карло,той като лъже, му расте носа и в края на историята се превръща в истинско момченце. Такива са моите спомени за двата героя.

Точно така.

Ето и малко допълнение:

Пинокио

http://www.az-deteto.com/index.php?id=2791

"Золотой ключик или приключения Буратино" е преразказ-приказка от руския съветски писател Алексей Толстой.

(Приказката e социалистическа адаптация на историята на Пинокио, публикувана на руски през 1936 г.)

Името на български е "Златното ключе или приключенията на Буратино".

Среща се и със заглавието "Историята на Буратино и златното ключе", но то е нескопосан превод на оригиналното.

"Алексей Толстой беше талантлив писател, а не плагиатор. Имаше нещастието да живее в съветска Русия и му се наложи да изпълнява партийна поръчка.

Ако се беше осмелил да откаже, щеше да свърши в някой от лагерите на Сталин. ..."

не беше ли обратното... куклата на конци да е руския вариант, а пинокио дето му расте носа??? :eek:

не беше ли обратното... куклата на конци да е руския вариант, а пинокио дето му расте носа??? :clap:

Не, някой не е чел книжки и гледал анимации като малък :eek:

е гледах де... именно 4е гледах... sad.gif

на едни такива прожекционни апарат4ета, и филм4етата бяха на ленти...

ех какво знаете вие младите ;)

е гледах де... именно 4е гледах... sad.gif

на едни такива прожекционни апарат4ета, и филм4етата бяха на ленти...

ех какво знаете вие младите ;)

Нищо не знаят,нищичкооо :wors:

Нашите опъваха чаршафа на стената и въртяха ли ни въртяха - на ръка- лентите от диапрожекционното апаратче,което беше толкова ценно и се пазеше както сега двд-то ви laugh.gif

Нашите опъваха чаршафа на стената и въртяха ли ни въртяха - на ръка- лентите от диапрожекционното апаратче

Нищо, че съм малък, но на такова съм гледал "Ну пагади". Много му се изкефих като го видях за пръв път.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.