Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стържещ звук от вентилатор на чипсет

Featured Replies

Става дума за вентилатора на чипсета nForce4 4X на дъно ASUS K8N4E-Deluxe.

img3460qr9.th.jpg

По време на работа на компютъра започва да се чува адски неприятен стържещ звук. След известно време спира, пак започва и т. н. Интересува ме някои може ли да ми каже как мога да го демонтирам за да го почистя, смажа и евентуално да го сменя с нов ако не се реши проблема.

Не мога да ти кажа точно как да го смениш, но си вземи ето това Цък Едва ли може да е трудно да се смени ;)

От обратната страна на дъното има пластмасови щипки (подобни на дюбел), които трябва да стиснеш и избуташ през дупчиците, в които са завряни. По всяка вероятност след като свалиш охладителя, от долната му страна ще има болтчета, които можеш да развиеш, разгобиш, почистиш и смажеш. Друг е въпросът това дали ще реши проблема ти и за колко време.

От обратната страна на дъното има пластмасови щипки (подобни на дюбел), които трябва да стиснеш и избуташ през дупчиците, в които са завряни. По всяка вероятност след като свалиш охладителя, от долната му страна ще има болтчета, които можеш да развиеш, разгобиш, почистиш и смажеш. Друг е въпросът това дали ще реши проблема ти и за колко време.

;) Iovi, ако знаеш, посочи и най-подходящата смазка за целта.

Аз мога да кажа само, че веднага бих сменил чарка. От опит знам, че при много устройства втората проява на дефект почти никога не прилича на първата. В случай че добре почистеният и смазан охладител утре тихомълком даде фира, последствията ще са неприятни, ако се случи, когато при компютъра продължително време няма никого.

:) Iovi, ако знаеш, посочи и най-подходящата смазка за целта.

Аз мога да кажа само, че веднага бих сменил чарка. От опит знам, че при много устройства втората проява на дефект почти никога не прилича на първата. В случай че добре почистеният и смазан охладител утре тихомълком даде фира, последствията ще са неприятни, ако се случи, когато при компютъра продължително време няма никого.

Точно това имах и аз предвид с последното си изречение. Този охладител е важен и не толкова скъп, за да се рискува, пък и опитът показва, че започне ли веднъж да свири или стърже, смазването не помага (няма и как, когато лагерът е дал фира).

• Автор

За момента го смазах с тефлоноф спрей. Сега го няма това ръмжене и стържене. И на мен ми се иска да го сменя, но живея в Царево и тук няма къде да отида и да разгледам и да си избера нещо. А така само по картинки в нета не ми се купува. Ще изчакам да се отвори път към Бургас и ще си харесам там нещо. Благодаря за отзивчивостта.

Здравейте.Сори,че малко късно се включвам,но сега видях темата.

stancho_75 : другите вече са ти написали какво да направиш,но понеже дъното ми е Asus K8N4-E /SE (т.е. почти същото като твоето) реших да ти напиша моето решение.И при мен същия вентилатор на чипсета започна да стърже,бръмчи и т.н.,след което директно го махнах от дъното и вместо него си сложих пасивно охлаждане - това.По този начин си реших проблема с шума и охлаждането на чипсета.Можеш да си потърсиш в Бургас като това,което аз съм сложил,може и като това,което ти е препоръчал overcrash,а можеш и да си избереш директно оттук.Има ги по фирмите,не е проблем да се намерят.Ако се притесняваш,че чипсета с пасивно ще прегрява,няма страшно - тия дни температурата при мен на чипсета е 37-38 градуса,нормална работна температура.

За монтажа на тия охлаждания - на сайта на Zalman за всеки охладител си има флаш-клипче за монтажа на съответния радиатор,няма да ти е проблем да го монтираш.

Поздрави и успех cool.gif .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.