Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Брой знаци в променлива.

Featured Replies

• Автор

Да благодарение на

Та в него като кликнеш с десен бутон върху файл или папка трябва да има нещо като Properties или Permissions. Става дума за файловете и папките, които са на сървъра, нали... Ще видиш три редички(Owner, Groups, All Users) и три колонки(Read, Write, Execute) и на тях има чек боксчета. Маркираш всички и нямаш проблеми.

стана. Мерси много!

Обаче трябваше да направя 5 такива документи понеже исках да прехвърля стойностите на 5 променливи, а те не може да се съхраняват на един и същ документ и да се четат от него едновременно. Не може да ги разпознае. Инче може да се напви да се чете документа от началото до някъде като зададеш байтове, но това не ми върши работа понеже дължината на низа е различн всеки път и така ще чете само първата променлива. Друг начин не виждам просто.

Да благодарение на

стана. Мерси много!

Обаче трябваше да направя 5 такива документи понеже исках да прехвърля стойностите на 5 променливи, а те не може да се съхраняват на един и същ документ и да се четат от него едновременно. Не може да ги разпознае. Инче може да се напви да се чете документа от началото до някъде като зададеш байтове, но това не ми върши работа понеже дължината на низа е различн всеки път и така ще чете само първата променлива. Друг начин не виждам просто.

Може да се разпознаят с функцията preg_match...

И защо да не могат да се четат? Запазваш файла като .php и го включваш във файловете, където трябва да се четат променливите с include() или request(). Може и include_once() или request_once().

Редактирано от idiabg (преглед на промените)

• Автор
Може да се разпознаят с функцията preg_match...

Може ли да дадеш пример. Ето съдържанието на документа:

user pass mail true_name egn rang

и те се присвояват на дадена променлива $string така:

<?

$filename = '/www/mysite/dir/file.txt';

$fp = fopen($filename, "r");

$string = fread($fp,filesize($filename));

fclose($fp);

echo $string;

?>

После как ще стане... ?

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

• Автор

Здр!

AJAX Login System Demo

Имам въпрос за този код на файл login.php:

<?php

include('../includer.php');

$mysql = mysql_connect($url,$user,$pass);

if (!$mysql) {	 die('false|Could not connect to MySQL'); }

mysql_select_db($dbname, $mysql);

if ($_GET['task']=='getseed') {	 mysql_query('INSERT INTO seeds VALUES()');

$result = mysql_query('SELECT id, seed FROM seeds ORDER BY id DESC LIMIT 1');	 if (!$result) {

die('false|'.mysql_error());	 }	 $row = mysql_fetch_assoc($result);

echo($row['id'].'|'.$row['seed']); }

else if ($_GET['task']=='checklogin') {

$sql = 'SELECT * FROM students WHERE username = \'' . mysql_real_escape_string($_GET['username']) . '\'';	 $result = mysql_query($sql);

if (!$result)  {		 die('false|Could not connect to login database.  Please try again');	 }  

$user_row = mysql_fetch_assoc($result);	

if (!$user_row)	 {

die('false|Nesashtesvuvashto potrebitelsko ime.');	 } 

$sql = 'SELECT * FROM seeds WHERE id=' . (int)$_GET['id'];	 $result =  mysql_query($sql);	

if (!$result) {		 die('false|Unknown error (hacking attempt).');	 }  

$seed_row = mysql_fetch_assoc($result);

if (!$seed_row) {		 die('false|Unknown error (hacking attempt).');	 }  

if (md5($user_row['password'] . $seed_row['seed']) == $_GET['hash']) {	

echo('true|' .  $user_row['true_name']);	  

mysql_query('DELETE FROM s WHERE id=' . (int)$_GET['id']);			 }	 else	 {   

die('false|Nepravilna parola.');	 } }

?>
Eто линк към варианта с коментарите в кода ако ви помогне: http://www.jamesdam.com/ajax_login/login.phps и tutoriala http://www.jamesdam.com/ajax_login/login.html Та въпросът ми е: Това какво проверява?
if (md5($user_row['password'] . $seed_row['seed']) == $_GET['hash'])
изписва ми грешна парола. Не мога да чатна едно в базата данни паролата hash-ната ли да е или не и ако е как да го трансформирам. Това което разбирам аз е, че правят се 2 таблици `users` (в моя случай `students`) и `seeds` и в усер тегли информация и я сравнява с въведената, а в seeds се записват дата и час до 11 записа и при досигане на определен брой дава грешка: hacking. Това става ако си въвел валидно име и се опитваш да разбиеш паролата му. Нали идеята на тоя скрипт макар да е в съчетание с JS (AJAX) да е сигурен.
// then the username doesn't exist, but don't let the user know that this is the problem		 // rather inform them more vaguely that the combination is incorrect; prevents someone from		 // fishing for valid usernames

и значи от там трябва да идва проблема. опитах доста варианти, но след толкова опитване успях до тук да стигна само на паролата да ми дава грешка. Ще пробвам още, но се надявам и вие да ми помогнете.

Благодаря предварително!

• Автор

Никой ли не може да ми каже къде е проблема. Ето дал съм и линк към туториала и там ги има всички файлове: http://www.jamesdam.com/ajax_login/login.html Please Help! :)

• Автор

Оправих го! Проблема е бил не в скрипта ами при записването на данните в БД е записвало хешната не парола ами име на местото на паролата и за това. Даже успях да го направя и в трите таблици `students` `teacher` и `admins` да проверява едновременно едно след друго за потребители и данни. Проблем би било ако има потребители с едно и също име но с различен ранг, което за сега е възможно от регистрацията, но ще го направя и там да проверява. Още преди да въведе данните.

ПС: Има само още един проблем. НЕ ми извежда и проверява данни на кирилица от базата. Смених charseta на login.html но няма резултат. Явно при файла login_presentation.js става обърквацията. Само не се сещам как се задава charset в JS faйл. Някой може ли да ми припомни да пробвам. Ако смятата че е нещо друго кажете.

Ето и логин системата за сега само на ниво връзка и проверка с базата данни: http://pmg-blg.com/adminpanel/ajax%20login/login.html

Пробвайте с

user: test

pass: test

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.