Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проста задача на С

Featured Replies

Та задачата е:

Имаме координатна система и се въвеждат координати на 4 точки. Първите 3 от тях са върхове на триъгълник. И трябва да проверим дали четвъртата е вътрешна за този триъгълник. Мисля, че задачата не е много сложна, защото наскоро започнахме да учим С в училище, и това ми е за домашно :)

• 1 месец по-късно...
Та задачата е:

Имаме координатна система и се въвеждат координати на 4 точки. Първите 3 от тях са върхове на триъгълник. И трябва да проверим дали четвъртата е вътрешна за този триъгълник. Мисля, че задачата не е много сложна, защото наскоро започнахме да учим С в училище, и това ми е за домашно :ph34r:

Знам С++ но не и С

Сори =Ь

1. Принадележност на точка в триъгълник

Нека имаме триъгълник ABC и разглеждана точка O. Ако Sabc < Soab + Sobc + Soca, тогава точката О се намира извън триъгълника. В противен случай, ако някое от лицата Soab, Sobc или Soca е равно на нула, точката лежи на съответната страна. Щом никое от предишните не е изпълнено, точката О принадлежи на вътрешността на триъгълника.

Който може да го превърне в код на C.

Или пък може да сравняваш координатите на дадените точки с тези на търсената. Малко повече писане обаче трябва.

Та задачата е:

Имаме координатна система и се въвеждат координати на 4 точки. Първите 3 от тях са върхове на триъгълник. И трябва да проверим дали четвъртата е вътрешна за този триъгълник. Мисля, че задачата не е много сложна, защото наскоро започнахме да учим С в училище, и това ми е за домашно :P

Не зная дали това е най-простото и правилно решение, но можеш да използваш начина за който спомена Ken. Първо обаче трябва да намериш страните на триъгълника, както и отсечките от точка О до върховете на триъгълника. Например А(2,3), Б(1,1), Ц(4,3) и О (3,2). О тук намираш АБ по прословутата питагорова sqrt( pow(abs(Xa-Xb),2) + pow(abs(Ya-Yb),2) ) и всички останали гореспоменати отсечки. След което, използвайки Хероновата формула изчисляваш лицата на триъгълниците S=sqrt(p*(p-a)*(p-b)*(p-c)), където p е полупериметъра на съответния триъгълник, а а, b и c са дължините на страните му.

Сигурно не е най-подходящо, но друго не се сещам за момента.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.