Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся wireless router за вкъщи

Featured Replies

Искам да си купя някакъв прост wireless router за да рутира интернета между компютрите вкъщи, но не разбирам особено много от рутери. Не ми трябва нищо кой знае какво: някаква защита, за да не могат други да се връзват в Wireless връзката, да поддържа PPPOE, да мога да пренасоча някой порт към компютър зад рутера така че да мога да пускам сървери от мойта машина. От firewall нямам нужда. Ще ми се да не надхвърля 100 лв. Гледах ето този: http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=33010. Какво ще кажете за него и да ми препоръчате някой друг.

Ако живееш във апартамент или по някаква причина имаш съседи в посредствена близост които да имат безжични адаптери и разбират от компютри....с други думи защитите са стандартни (не варират със всеки рутер и най-често са ВЕП) така че ако много се притесняваш да не ти крадът net най добре ще бъде със кабели.

А ако искаш рутер този който си дал не ми се отваря но белкин правят добри рутери на разумни цени затовa аз него ти препоръчвам. И междодругото за безжична връзка компютрите ти трябва да имат безжични адаптори които повечето преносими имат но повечето щайги не. АКо нямат може да си купиш карта или USB адаптор.

:wors:

Ако живееш във апартамент или по някаква причина имаш съседи в посредствена близост които да имат безжични адаптери и разбират от компютри....с други думи защитите са стандартни (не варират със всеки рутер и най-често са ВЕП) така че ако много се притесняваш да не ти крадът net най добре ще бъде със кабели.

Значи WEP криптирането от доста години се води уязвимо но преди извесно време беше "усъвършенствано" и вече навсякъде из нета има live cd-та от рода на Back Track 2 в който има всичко необходимо за dump-ването и в последствие кракването на key-а и всеки по упорит 14 годишен напъпил младеж(не искам да обиждам никого biggrin.gif ). Но това беше за WEP, иначе просто си слагаш един WPA с малко по трудна парола от 111, sex, god или Petar и няма да имаш абсолутно никакви проблеми, па ако ще и целия блок едновременно да се мъчи да я познае.

Иначе на човека бих му препоръчал единствено да заложи на някоя утвърдена марка или поне позната, защото аз съм с рутер от извесната марка "Broadband Router"(Демек no name) cool.gifbiggrin.gifbiggrin.gif и чесно казано не съм доволен, губят ми се пакети, връзката ми е слаба и имам проблеми с port forwarding ама ся да не те занимавам с моите проблеми :blow out candles:. Та чесно казано съм ползвал само моя рутер досега та нямам лични впечатления но съм чувал добри работи за белкин и донякъде линксис

Освен WEP и WPA кодирането, почти всеки свестен W-Lan рутър притежава и филтриране по MAC. Тоест, дори и да ти пробият паролата, няма да могат да ползват интернета ти. А за пробиването на паролата (ако не е някаква подразбираща се) се иска доста време и усилия. Не твърдя, че W-Lan може да бъде защитен на 100%, но е достатъчно защитен, за да не може да бъде пробит от потребител без "специфични познания".

Така е. Със WPA е по-добре, но не е 100% сигурно. Със риск да се изложа ще кажа...относно МАC аядреса до колкото съм запознат може да се сменя, тоест да се преименува така че да е еднакъв като адреса на на получателя по този начин и двата компютъра ще получават пакетите.

Може би съм старомоден но освен ако е за лаптоп със кабел се чувствам най-кунфортно. Можеби защото тук от 4 безжични връзки ако искам във 3 от тях, със малко услия мога да вляза.laugh.gif Май попълвам критерия за "по упорит 14 годишен напъпил младеж" само дето съм на 15 и не съм напъпил. laugh.gif

Редактирано от kamenarski_bg (преглед на промените)

Така е, идва обаче моментът на разбиране на MAC-овете, които са разрешени. Не е невъзможно, но е нещо, за което трябва да се сетиш и нещо, което затруднява допълнително. Пък човек със знанията и уменията да го направи, заслужава да точи безнаказано интернета на другите biggrin.gif И замисляйки се, има "по-упорити 14 годишни напъпили младежи", за които не е проблем дали си с LAN или Wlan, ако твърдо са решили да проникнат в компютъра ти или да ти правят беля.

Значи мак адреса може много лесно да се разбере, примерно с Kismet, линукс програма която освен че засича безжичните мрежи, разпознава конектнатите потребители и техните мак адреси... До колкото до WAP криптирането kamenarski_bg ако успееш да ми кракнеш паролата ти подарявам рутера си!!! Доколкото ми е извесно WАP може единствено чрез дъмпване на определн брой пакети да се пробва т.н речници където има някакъв определен брой готови думи, ама нали се сещаш че една парола от рода на Wds2Z#dG.[r14sop[R кога ще я познаеш. 100% ще се намери човек който някой светъл ден ще разбие и WAP i ЛАП и ГАП и т.н biggrin.gif но смятам че WAP за настоящето си е достатъчна сигурна, защото вероятноста да я разбият е по-голяма от вероятността да ти познаят SSH паролата

Редактирано от slasher66 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.