Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Властта се потопи в нов мегаскандал

Featured Replies

Докато обявяваше дългоочакваните резултати от проверката на скандала между министъра на икономиката Румен Овчаров и шефа на следствието Ангел Александров, в четвъртък прокуратурата беше застигната от нов грандиозен скандал. Този път в него е замесен и наследеният от времето на Никола Филчев зам. главен прокурор Христо Манчев, както и трите партии от управляващата коалиция.

Пред "Нова телевизия" уволненият през миналата година от вицепремиера Емел Етем бивш шеф на държавния резерв генерал Димитър Димитров огласи съдържанието на протокол от среща на акционери във фирмата "Алтаир" през 2004 г. В него свързваният с бизнеса на ДПС Мирчо Петков-Циганина обяснява на руските си партньори, че заради похарчени 19 млн. лв. за партии, политици и магистрати има финансови затруднения и затова не може да им се издължи в срок. По думите му един министерски пост струва 200 хил. лв., но специално за назначаването на Нихат Кабил и Емел Етем е дал по 1 млн. лв. Също толкова му е струвал и шефският пост на Ангел Александров в следствието. Според "протокола" ДПС е получило от Мирчо Петков 2.5 млн. лв. за т.нар. сарай на Ахмед Доган в Бояна и 1 млн. лв. през 2004 г. за предизборната кампания. Толкова е взела и БСП, а НДСВ е получило 5000 т дизел. Парите за Христо Манчев, тогава заместник на Филчев, били съответно 1 млн. лв. за прекратяване на разследване и 1.3 млн. лв. за строителството на хотела на дъщеря му. Петков обяснява също така, че е платил солидна сума и за назначаването на Йовчо Йовчев за шеф на държавния резерв (бел. ред. - той беше предшественик на ген. Димитров) и на директорите на регионалните му подразделения. Полученият и от медиите документ е копие, като Димитров уточни, че е виждал и оригинала.

"Разпоредих незабавна проверка, която ще бъде извършена от Върховната касационна прокуратура. Димитров ще бъде разпитан веднага и ще му бъдат поискани всички материали", каза главният прокурор Борис Велчев. Той определи случая като изключително смущаващ, независимо дали твърденията на Димитров са истина или не. По думите му, ако се установи, че са истина, последиците ще са ужасни за прокуратурата. "Трябва да внимаваме с компроматите, те сигурно са част от живота във всяка европейска страна, но това заливане с информации, чиято достоверност не се оправдава, така ерозира доверието в институциите, че се налага да бъдем много по-предпазливи в оценките си за подобни твърдения", каза Велчев. Той обясни, че е говорил с Манчев, който заявил, че е крайно изненадан, и отрекъл обвиненията за подкуп, като се заканил да си търси правата в съда.

По случая се самосезира и парламентарната комисия за борба с корупцията. Председателят й Борислав Великов заяви, че скандалът и злоупотребите в държавния резерв ще бъдат обсъдени на следващите й три заседания. От шест месеца върви проверка на Националната агенция по приходите за 600 обекта на държавния резерв, съобщи още Великов.

Малко преди да се разрази новият скандал, главният прокурор обяви, че Румен Овчаров и Ангел Александров ще се разследват за престъпление срещу правосъдието, а бившият зам.-министър по бедствията Делян Пеевски - за злоупотреба със служебно положение.

Dnevnik.bg

аууууу тва е разбиващо, лелеееее ако е истина и се докаже ще е върха ;), то е ясно че се въртят пари, но за първи път някой си позволява разкрития в подобен мащаб, май доста интереси са засегнати

Според мен-нищо няма да се докаже.Най-много да се окаже,че въпросния Минчо "Циганина" е невменяем,и си е фантазирал :yanim:

Според мен-нищо няма да се докаже.Най-много да се окаже,че въпросния Минчо "Циганина" е невменяем,и си е фантазирал :)

Мирчо е един от старите играчи в тази област, приятелството му с Доган е от поне 15 години. Поне едно време негова беше резиденцията на Живков в Правец, както и някои заведения там. По това същото време Дoган беше чест гост на правчани.

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Според мен-нищо няма да се докаже.Най-много да се окаже,че въпросния Минчо "Циганина" е невменяем,и си е фантазирал :)

:beer: Това, което мога да ти кажа със сигурност и на 100 % е, че Мирчо Петков въобще не е невменяем, нито пък фантазира, защото по стечение на обстоятелствата го познавам....Съвсем наред си е човека, повярвай ми! И до момента не могат да решат спора чия собственост е Резиденцията на Т.Живкав в Правец? А преди време тя се стопанисваше от Петков, след това от един Руснак - Андрей и накрая баретите нахлуха и изгониха и него от там....Та и днес не се знае, чия е Резиденцията !!! ;)

Дадох 500 000 долара на Елена Костова, твърди Мирчо Петков

Скандал за раздаване на милиони левове на партии, купуване на министерски постове и разузнавачи, подкуп от над 2 млн. лв. за зам. главен прокурор избухна вчера когато бившият директор на Държавния резерв Димитър Димитров показа протокол подписан от Мирчо Петков, известен като Мирчо Циганина. В протокола от май 2004 г. Петков описва на руските си партньори - акционери във фирма "Алтаир", защо не е успял да им се издължи навреме и как е похарчил над 19 млн. лв. за политици и магистрати.На Елена Костова, съпруга на бившия премиер Иван Костов, съм давал до шест цифрени суми и сме правили съвместен бизнес. Това призна Мирчо Петков пред Нова телевизия. Той посочи като пример сумата от 500 000 долара. Съвместният им бизнес бил със зет на Елена Костова на име Зоран Ристич. Петков давал парите доброволно. Петков каза, че на останалите партии е давал дребни суми от порядъка на 5000, 6000, 10 000 лева.

Цялата статия от Бгфактор

Аз лично сутринта го гледах по Нова това и честно да ви кажа не ме учудва.

Знам,че е вменяем....За най-голямо мое съжаление.Преди малко му четох изцепките и в "24-часа".Пфу! :whist:

:) Явно Елена Костова не е на твоето мнение biggrin.gif

Дадох 500 000 долара на Елена Костова, твърди Мирчо Петков

Е. Костова не съм я виждал в Правец, но Доган съм го виждал лично, няколко пъти.

Е. Костова не съм я виждал в Правец, но Доган съм го виждал лично, няколко пъти.

cool.gif И то най често в Шатрата нали ?

Аз също !!! То на Доган там му беше станало като втори дом преди време - то не бяха конкурси за "Мис", не бяха коктейли !!!

Аз пък миналата година работех в Червен бряг......А познайте като ходех в Койнаре чий кортеж съм виждал там :yanim:

Аз пък миналата година работех в Червен бряг......А познайте като ходех в Койнаре чий кортеж съм виждал там :yanim:

:wors: Нямаме право на грешни отговори, нали ?! biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.