Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Доклад по химия

Featured Replies

Здравейте !

имам да правя доклад по химия - прерових целия гугъл и нищо не намерих което да ми помогне и затова се надявам вие да можете... :/ имам няколко теми от които мога да си избирам :

1. проучете историята и приложението на металите в пиротехниката

2. изследвайте приложението на суединенията на среброто във фотографията

3. проучете какви равновесни химични процеси водят до образуването на сталактити и сталгмити в пещерите

4. проучете какъв е химичният състав на котления камък и какви процеси водят до отстраняването му

5. потърсете информация за процеса хемодиализа и при какви болести се налага прилагането му

6. научно съобщение за образуването и действието на киселинните дъждове

7. проучете пораженията на тежките метали и техните съединения върху организма

по възможност трябва е мин 3 страници

благодаря предварително !!

• Автор

никой ли няма идея от къде мога да си намеря материали ??

плс хелп :/

Здравейте !

имам да правя доклад по химия - прерових целия гугъл и нищо не намерих което да ми помогне и затова се надявам вие да можете... :/ имам няколко теми от които мога да си избирам :

1. проучете историята и приложението на металите в пиротехниката

2. изследвайте приложението на суединенията на среброто във фотографията

3. проучете какви равновесни химични процеси водят до образуването на сталактити и сталгмити в пещерите

4. проучете какъв е химичният състав на котления камък и какви процеси водят до отстраняването му

5. потърсете информация за процеса хемодиализа и при какви болести се налага прилагането му

6. научно съобщение за образуването и действието на киселинните дъждове

7. проучете пораженията на тежките метали и техните съединения върху организма

по възможност трябва е мин 3 страници

благодаря предварително !!

ми за хемодиализата (тема #5) веднага мога да ти кажа ( освен това е в женски род) - това е процедура, при която кръвта на болния се филтрира и "пречиства" от отпадните азотосъдържащи вещества, ненужната вода и соли. Чрез хемодиализата също така се регулира артериалното кръвно налягане и баланса на електролитите (калий, натрий, хлор, фосфор и калций). При хемодиализата се използва машина - диализатор.

Диализаторът е съставен от специална полупропусклива мембрана и диализен разтвор с определен състав на вода, аминокиселини и соли. Преминавайки през диализатора, кръвта се пречиства и след това се връща обратно в кръвоносната система. За да е възможно осъществяването на хемодиализата трябва да се осъществи достъп на диализната машина до кръвообръщението на болния. За тази цел най-често по хирургичен път се създава артерио-венозна фистула, която се намира под кожата, най-често на ръката. Хемодиализата може да се осъществи в болнични или домашни условия.

Хемодиализата крие някои възможни усложнения: те са предизвикани най-често от бърза промяна във водно-електролитния състав на кръвта и телесните течности. Най-често се наблюдават мускулни крампи и спадане на кръвното налягане. Спадането на кръвното налягане се проявява като слабост, замаяност, гадене и прилошаване. Обикновено тези нежелани ефекти изчезват след първите няколко месеца на хемодиализа. Повечето от страничните ефекти се избягват чрез спазване на диета и прием на предписаните от лекаря-специалист лекарства. Диетата, която се спазва при хемодиализа е с балансирано белтъчно съдържание (белтъци предимно от животински произход), с ограничаване на фосфатите (млечните храни, ядки и варива), ограничаване на калия (картофи, варива, кайсии, банани) и с балансиране на приема на течности и готварска сол (виж по-горе).

Хемодиализата се извършва обикновено три пъти седмично, като всяка процедура трае от 4 до 8 часа. Хемодиализата се прилага при изчерпване възможностите на описаното по-горе консервативно лечение на фона на което стойностите на креатинина в кръвта достигат 885 ммол/л (при диабетици тази стойност е по-ниска). Разбира се, освен тази стойност, под внимание се взимат редица други показатели като ниво на калия и фосфатите в кръвта, киселинност на кръвта, стойности на кръвното налягане и др.

Хемодиализата навлиза в клиничната практика от 1968г.

Съществува и метод на хемофилтрация, при който от една канюлирана вена кръвта на пациента преминава през мембрана, която по свойства наподобява свойствата на бъбречните гломерули (това е частта от нефрона, където се филтрира първично кръвта). Филтрираната течност съдържа освен ненужните азотсъдържащи вещества, много соли и вода. Филтрираното количество се замества по венозен път с изотониен разтвор (разтвор с нормалната за организма концентрация на соли и електролити). Хемофилтрацията натоварва по-малко кръвообръщанието. Процедурата се провежда три пъти седмично.

Един доклад по медицина за захарния диабет - въпреки, че по химия ще е работата ти, това може да ти е от полза

Това също го виж.

Успех.

• Автор

благодаря ти !!

много ми беше полезна информацията която си ми предоставил :yanim: благодаря

иначе за рода - става дума за процеса - който е мъжки род => МУ :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.