Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вероятен проблем с видеокарта на лаптоп

Featured Replies

Здравейте!

Имам Тошиба Сателит М40-295. Видеокартата е интегрирана ATI Mobiliti Radeon Xpress 200M.

Имам съмнение, че нещо с нея не е наред, но не знам как да разбера.

Смущенията които има при работа с лаптопа са, че при задействане на бyтона "advanced" (от десен бутон - propeies/setings) лаптопа тотално забива и единственото което ми остава е да му дръпна щепсела и да стартираново след това. Няма значение дали е на ток или на батерия.

Същото нещо ми се случи и като се опитах да инсталирам USB wirless enternet adater Еdimax 7318. На друг компютър адаптера се инсталира и работи безупречно. Също така ако се даде New driver hardwer wizard пак забива. То преди забиването в Task menager-a показва 100% натоварване на процесора, но не дава конкретен процес, който да мога да прекъсна.

Имам инсталирам Еверест за да следя температурата на процесора - показва 48-51 градуса нормално, а точно преди забиването последно показва и до 60-65 градуса.

Иначе компютъра си работи безупречно.

Не знам какво да си мисля?

- дефект в картата

- проблемен драйвер

- друго

Моля, ако някой знае нещо по въпроса да помогне.

Пробвай следните неща в последователноста в която съм ги сложил.

1. Пробвай да инсталираш нови драйвери за картата ти. Алко не можеш да немриш пробвай omega дривери които са универсални за радеон.

2. Пробвай да стартираш от друго място - друг твърд диск или от онези операционни системи които тръгват от CD.

3.Отвори лаптопа и виш дали всички вентилатори се въртят, да няма стопени конектори и т.н. (това е най-малко вероятно но...)

• Автор

Тази сутрин при стартиране на лаптопа ми даде следното съобщение:

1181027210_tgbo1781_desktop3.JPG

и като му дам да направи репорт вади следното:

май някаква грешка с драйвера

Каменарски, ще пробвам с драйверите, които предлагаш и се надявам да се оправи.

• Автор

Свалих евентуален нов драйвер, но не знам как точно да го подменя.

Достатъчно ли е чрез Device menager да дам да се ъпдейтне драйвера като го посоча или първо трабва да деинсталирам стария и след това да инсталирам новия? Във втория случей ме притеснява, че като махна стария драйвер да не се скапе нещо така, че после да не мога да кача новия.

Моля някой с опит в тази насока да ме посъветва как точно да постъпя.

Не съм го пробвал но това което ти пратих е ексе и мисля е самойнсталирващо се. А по принцип драйвер за видео карта се променя точно от където ти забива. А иначе ако го махнеш няма какво да се скапе освен че резолюцията на екрана няма да е много добра.

Пробвай и от девайс маниджер, изобшо сменяй го, щом и глупавия уйндоус разбира че е проблем със дриверите...няма какво да му мислиш.

Не съм го пробвал но това което ти пратих е ексе и мисля е самойнсталирващо се. А по принцип драйвер за видео карта се променя точно от където ти забива.
:yanim::wors:No comment !!!

Най-добре е да пуснеш компа в Safe Mode , след това от Controll Panel да деинсталираш стария драйвер, след това да рестартираш компютъра в нормален режим, да почистиш региктрите с всички програми за почистване на регистри, които имаш, и чак след това да инсталираш новия драйвер.

Ако в Controll Panel драйвера го няма , тогава го деинсталираш от Device Manager-a и натаък действаш по гореописания начин.

• Автор

За съжаление опитите ми всичките се оказаха несполучливи :)

Драйвера не може да се ъпдейтне - казва че има някакъв проблем и до там.

Опитах да го деинсталирам - успях, но оттам нататък не може да се сложи никакъв. Само благодарение на това, че имах имидж на компа от който го възстанових все още мога да го ползвам.

Не знам дали ми е верен извода, но стигнах до заключението, че имам хардуерен проблем с видеокартата и понеже при инсталация на драйвер неминуемо се стига до тест на хардуера и точно тогава компа забива така,че трябва да му вадя щепсела. Видеокартата не мога да я сменам защото е интегрирана и ми остава само варианата да ползвам компа така докато може, понеже цената за смяна на цялото дъно хич не ме устройва. Май и няма да може да се инсталира и нищо друго хардуерно по горепосочената причина.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.