Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

VirtualBox - въпроси, проблеми, дискусия

Featured Replies

Бих казал така:

sudo chmod +x блабла.run

sudo su

#./blabla.run

• Отговори 68
  • Прегледи 11,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

исталирах го на ново, ама пак остана проблема с нета :/

смених на windows-а МАС адреса с smac да скивам ко ще стане ама пак няма ;(

ама пак няма нет :)

исталирах го на ново, ама пак остана проблема с нета :/

смених на windows-а МАС адреса с smac да скивам ко ще стане ама пак няма ;(

ама пак няма нет :rolleyes:

/офф

Пробвай с някоя друга алтернатива - Qemu VMWare

Има нещо сбъркано при тебе но не мога да си обясня какво. Просто няма причина да нямаш нет. То емулира всичко не реалната машина.

• 4 месеца по-късно...

Реших да си пусна Windows 98 като виртуална машина.Използвах VirtualBox.Така-зареди инсталацията, избрах нещата за хард диска и ми излезна Format C. И тогава гръмнах.Спрях виртуалната машина.Та въпроса ми е като го пускам под виртуална машина има ли опастност да ми се форматира С-то?

Чакам бърз отговор!

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

Не можеш да форматираш системния диск (С: ), докато Windows работи от него. Поне от 2000 нагоре това е невъзможно.

Иначи зависи какъв диск си избрал при настройките на VirtualBox. Ако използваш файлово изображение, както е по подразбиране, всички промени се отнасят до този файл. Той представлява твърдия диск от гледна точка на Win 98.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Ами виж сега-когато определям какъв да бъде хард диска аз избирам Dynamically expanding image.

Така стигна с форматирането до 3% но се отказах защото ме е страх да земе да се форматира С-то и да ми се изтрие XP-то

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

Здравейте,

искам да Ви попитам 2 работи относно VirtualBox.

1. VirtaulBox има ли опция да прави 3D Desktop като на единия десктоп е Windows-a а на другия виртуалнатоа система?

2. Кай бутон отговаря на името "HOST"?

Благодаря Ви!

Редактирано от badboykiller (преглед на промените)

Здравейте,

искам да Ви попитам 2 работи относно VirtualBox.

1. VirtaulBox има ли опция да прави 3D Desktop като на единия десктоп е Windows-a а на другия виртуалнатоа система?

2. Кай бутон отговаря на името "HOST"?

Благодаря Ви!

Отговорът на втория ти въпрос е "десен" Ctrl

• 2 седмици по-късно...

Здравейте имам Ubuntu 8.04 и искам да си сложа Виртуален WindowsXp

Следвах този гайд

http://skss.learnfree.eu/archives/87

Но след като стигна да стъпката където да пусна инсталацията ми излиза това

VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Re-setup the kernel module by executing '/etc/init.d/vboxdrv setup' as root.

VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED).

Result Code: 

0x80004005

Component: 

Console

Interface: 

IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}

Нова съм с Линукс

Също така искам да ви питам като отделя за Windowsa

RAM и видео ще се отрази ли това на работата на Линукс,Защото ще ползвам програмите на Adobe(Photosho,After Effect,Flash)

• 3 седмици по-късно...

Нямам интернет и забелязах че, драйвърите на интернет виртуалното пц и на оригиналното са различни на главното е realtek а на виртуалното е amd и като пусна диска за драйвъри не ми дава да инсталирам нищо какво да правя за да си пусна интернет?

Virtualbox os: Windows xp

original os: Windows 2003 server/Linux

Смисъл? Как така автоматично да го оставя ? 10.0.2.15 това е и мойто при local area network

EDIT: Сложих local area connection автоматично да зарежда ипитата и пак си е така.

Прикачил съм файл да видиш как изглежда

post-188036-1223763748_thumb.jpg

Редактирано от Alex1 (преглед на промените)

И двете ми firewall са изключени и на xp и на 2003 но пак нямам пускам тема там дето каза

Здравейте, значи сега слагам да инсталирвам на виртуалбокс линукс убунту обаче, снимките са разместени почти всичко е разместено абе ужаст как да го оправя а и ми излиза че, virtualbox е настроен за 32 бита колор и че моят е 16 обаче, моят не е 16 а е 32 bit color и незнам защо пак е така?

Имам един странен въпрос - след като имаш толкова проблеми с virtualbox, защо не пrобваш vmware?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

По-удобна ли е?

EDIT: Мда много по-удобна и по-добра е само ще ми кажеш ли с кой бутони да пусна на голям екран?

Редактирано от Alex1 (преглед на промените)

По-удобна ли е?

EDIT: Мда много по-удобна и по-добра е само ще ми кажеш ли с кой бутони да пусна на голям екран?

View->Full screen или ctrl+alt+enter

:P

:sobbing: Тука сте много печени хора най-вече калин а, това отгоре може ли да се махне да е като virtualbox чисто да е смисъл на цял екран и да няма нищо по-него освен ос-а а, тук обаче, отгоре има едно меню може ли да се махне?
:sobbing: Тука сте много печени хора най-вече калин а, това отгоре може ли да се махне да е като virtualbox чисто да е смисъл на цял екран и да няма нищо по-него освен ос-а а, тук обаче, отгоре има едно меню може ли да се махне?

Ако ползваш версията workstation не мога да ти помогна, аз съм със сървър версията и на цял екран нямам нищо друго на екрана

Да, с нея съм имам и още 1 проблем сложих дори и най-малката резолюция обаче като се опитам да инсталирам линукса отдолу не виждам бутоните за next защо така?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.