Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гръмна ми компютъра!

Featured Replies

Вчера имаше гръмотевична бурия и при падането на една светкавица има токов удар през захранването. При което се чу як пукот. След пускане на компютъра за проверна на щетите положението беше седното - пуска се компютъра, но свети само червената лампичка и то за кратко, зелената не свети сякаш дъното не иска да запали, въртят винтулаторите, но не запалва видеото, саундкартата, lan-a, но работи периферията - мишка и клавиатура и VIA чипът загравя бързо, но при процесора не се наблюдава загряване. Иначе прегедах захранването и всички платки и никъде не виждам някакви външно видими поражения - изгоряли кондензатори, черно или друго, но това не е гаранция. Днес ще тестваме компа с друго захранване и ако не тръгне ще тестваме друите части - видео, саунд, хард, RAM и записвачки. Ще свалим процесора да го погледнем по-добре дали не е той. Залагам 70% че проблема е в дъното или процесора, но не мога да съм сигурен. Ако е в дъното някой има ли идея какво по-точно може да е пострадало в най-голяма степен и е най-вероятно да е повредено. Надявам се само поне другите части и най-вече харда и видеото да не са повредени. Захранването ми е на 3-4 години - CODEGEN 300W

Моля помагайте! ;)

Как да ти помогнем,с пари?Тествайте наред,обикновено е захранване или дъно.Сложи си хубаво захранване и си вади кабела за лана ако е външен като има буря,това е решението.Дано да минеш тънко.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Може абсолютно всичко да е изгоряла, затова трябв ада се тества. Иначе за да не става така едно добро решение е да си сложиш един swith в който да влиза кабела на интернета и да излиза кабела към компютъра ти. Струват по 10-15 лв, а като стане така гори само един порт на switch-а. Не знам при теб как е било, но по принцип отделна лан карта (не такава вградена в дъното) също може да предпази в някаква степен.

Иииии чак сега се усетих, че удара е дошъ лпрез захранването ;), но ще оставя горенаписаното, защото същото може да се случи и през ЛАН кабела. А за захранването е добре да се вземе разклонител с бушонче, което при голямо напрежение изключва и върши работа точно за такива токови удари.

Ново дъно братчед ;)

4-ри пъти ми гърми захранването след гръмотевица,и след като пусна компа всичко си е наред.

Как се отървавам незнам.Огън хвърчи от него,като удари гръм ;)

4-ри пъти ми гърми захранването след гръмотевица,и след като пусна компа всичко си е наред.

Как се отървавам незнам.Огън хвърчи от него,като удари гръм :beer:

laugh.gif И аз имах едно време един лаптоп (адвент 7040) и съм го изтървал от високо на плочки, разливал съм течност върху него, удряли са му екрана, не съм го изкючвал и съм го малтретирал по всякакви възможни начини и освен че му изгоря трансформатора му нямаше нищо и работеше като звяр!
laugh.gif И аз имах едно време един лаптоп (адвент 7040) и съм го изтървал от високо на плочки, разливал съм течност върху него, удряли са му екрана, не съм го изкючвал и съм го малтретирал по всякакви възможни начини и освен че му изгоря трансформатора му нямаше нищо и работеше като звяр!

Тък става въпрос за Гръмнало захранване от буря,а не че го е изтървал на плочки! :beer:

Как се отървавам незнам.Огън хвърчи от него,като удари гръм :speak:

Ще ти излезе прякор гръмовержецът laugh.gif .

По този повод, може би ако вържеш подходящ трансформатор няма да гърми повече.

Дори ако си поръчаш ще ти излезе ~ колкото едно захранване. You know.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Тък става въпрос за Гръмнало захранване от буря,а не че го е изтървал на плочки! :speak:
Това сам самичакък ли го разбра?

Много ясно че е за гръмотевици но казвам че е чудовато. Смешно и реших да споделя за подобен случей да се посемеем.

Иначе това със компютъра много ме размя. Като оная тайота 4х4 от онова шоу за коли какво ли не я правиха и пак вървеше.

Хора,въздържайте сe де... :)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Редактирано от miXa (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.