Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хостване от вкъщи

Featured Replies

А бе имам си EasyPHP, на компа и си го ползвам за локалхоста.Въпроса ми е как мога от другия комп (в другата стая), да вляза във сайта.Двата компа са свързани директно в локална мрежа със кабел.Опитах със айпито с което се идентифицирам в нета, не става, опитах с мрежовото айпи (това дето е долу от двете мониторчета), пак не става.Е как ще стане номера?

Мерси предварително :angry22:

А бе имам си EasyPHP, на компа и си го ползвам за локалхоста.Въпроса ми е как мога от другия комп (в другата стая), да вляза във сайта.Двата компа са свързани директно в локална мрежа със кабел.Опитах със айпито с което се идентифицирам в нета, не става, опитах с мрежовото айпи (това дето е долу от двете мониторчета), пак не става.Е как ще стане номера?

Мерси предварително :angry22:

Ако искаш да се закачиш отвън трябва да избереш външното си ИП, но ще трябва да отвориш порт 80 и 8080 на файърлоула и на модема (или рутера) които те връзва към Интернет. Когато се опитваш да се вържеш в локалната мрежа на компа на който ти е Apache и PHP (бих ти препоръчал WAMP5 - лесен е за инсталация и настройка и работи доста добре и си има всичко), ако му сложиш IP 192.168.0.1 mask: 255.255.255.0, gateway 192.168.0.1 DNS1 192.168.0.1

а на другия компютър от който ще броузваш му сложи: IP 192.168.0.2 mask: 255.255.255.0, gateway 192.168.0.1 DNS1 192.168.0.1

Имената на мрежовата група трябва да са еднакви например. MSHOME спри файърлоулите и на 2-те машини и опитай - би трябвало да се получи.

П.С. Локално работи ли ти това Аpache? Като напишеш: localhost в браузъра какво ти извежда на екрана?

Поздрави и успех.

• Автор

Ааа бачка си апачето.Ок свалям firewoll, настрпйките са както каза, само че на единия вместо 192.168.0.2 е 192.168.0.12, та какво да напиша в браузъра на другия комп?

http://192.168.0.12?

Редактирано от K0ceTo (преглед на промените)

Ааа бачка си апачето.Ок свалям firewoll, настрпйките са както каза, само че на единия вместо 192.168.0.2 е 192.168.0.12, та какво да напиша в браузъра на другия комп?

http://192.168.0.12?

Да.

• Автор

Не става sad.gif, пише че не може да се свърже, а апачето ми е пуснато и от моя комп бачка.

По принцип щом на твоя компютър върви трябва от другия като напишеш IP-то да стане. Един възможен проблем е firewall на хоста. Друго провери дали Скайп не е заел порт 80 - възможно е това да пречи.

То ако скайпа заеме 80тката, ще му гасне Апачито ;) аз имах веднъж такъв проблем и докато се сетя... отидоха 2 часа в пулене и чудене

Коце, на машината на която е инсталиран уеб сървъра, отоври Command Prompt и напиши:

ipconfig /all

това което ти излезе го копирай и ми го покажи. Може и със screenshot.

Поздрави

• Автор

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : KOKI

Primary Dns Suffix . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8

rnet NIC

Physical Address. . . . . . . . . : 00-C0-26-86-

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.12

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

212.39.90.43

Това е

• Автор

Не, аз искам само в локалната мрежа да се вижда, а не въобще.

Пробвай да отвориш Start Menu -> Run -> cmd -> ipconfig и виж какво пише на IP Address . Използвай него !

Здравей,

извинявай за забавянето.

Причината да не можеш да отвориш уеб сървъра е, че той не е стартиран за всички налични ип адреси, а само за localhost. Виж в конфигурационни файл на апачето (трябва да е httpd.conf) и в него намери редовете:

Listen ...

и

BindAddress

Трябва да са такива:

Listen *:80

BindAddress *

Ако не са, то ги промени и рестартирай апаче сървъра. За най-сигурно - целия компютър ;-)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.