Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връзка касов апарат - компютър

Featured Replies

Някой знае ли какъв е протокола за връзка на този касов апарат с компютър.

Влез тук и търси в секция софуер.

• Автор

Малко доуточнение, търся протокола, защото софтуера който предлагат производителите е платен. Сега мисля че е ясно защо търся какъв е протокола ;)

Влез тук и търси в секция софуер.

<{POST_SNAPBACK}>

Софтуера на производителя е платен, за това търся протокола.

• Автор

Бих искал да те попитам, защо ти е нужна такава връзка?

<{POST_SNAPBACK}>

Касовите апарати имат ограничени възможности, фиксирани от програмата им, която даже и да умее да програмира човек, е незаконно да се сменя. Тези ограничения могат да се заобиколят, като човек ползва машинката единствено за печат на касови бележки и отчитане на оборота. Т.е. за това което е задължен от закона. Това се постига като си напишеш софт за PC който да прави това което искаш, да ти следи продажбите, да ти вади всевъзможни отчети и т.н. както си го направиш. Единствено, за да си чист пред властите, трябва да пращаш през RS-а към касата бончета, които тя да печати и да записва във фискалната си памет. Но за да можеш да направиш това, трябва да знаеш протокола. Всъщност производителя предлага платен ”преводач” за връзка между касата и софтуера който човек е решил да направи. Някои хора явно са открили по някакъв начин какво точно се праща към касата, щото продуктите които предлагат могат да управляват касови апарати и без така наречения от мен ”преводач”. Но като гледам колко ми е трудно на мен да намеря инфо по въпроса, така като се замисля, май- по-лесно ще е ако си взема софт на готово.

А случайно не мислиш ли, че в момента може някой данъчен инспектор да ти чете нещата и да ти крои шапката? И как смяташ да издаваш бележки, които да не са фискални, освен да са с надпис "Служебен бон"! А да си чул за задължението да използваш контролна лента? Ами на нея нали си личи каво си печатал на този фискален принтер? А бе няма да те отварям, ама си много лесен за хващане, а при този случай освен санкциите предвидени в чл.137, ал.1 и чл.137а, ал.1, т.1, буква"а" и чл.137б от ЗДДС може направо да се уведоми прокуратурата! А на сервизната фирма, дето ти направи този софтуер да й се отнеме лиценза! Помисли си малко, а?

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

скъпи ми фантомчо, ако прочетеш малко по-внимателно написаното от мен, ще видиш че нямам никакви престъпни намерения ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.