Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка - Partition's drive letter cannot be indentified

Featured Replies

Partition Magic ми изписва следния надпис: "Partition's drive letter cannot be indentified". Вчера инсталирах нов Windows XP и буквите на отделните дялове на харда се размениха ( С стана Д) и не мога да ги върна. Харда е 250GB SEAGATE 7200/16MB. Разделил съм го на 3 дяла.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Добре дошъл в утопичният свят на Windows.

Веднъж инсталиран в D: не можеш да смениш буквата на системния дял.

Това означава че ще трябва да преинсталираш.

Ще е хубаво да постнеш една снимка на дяловете, за да предотвратим евентуално повторение на сценария.

• Автор

Проблема е решен, но изникнаха други проблеми. Много бавно прехвърля от единия дял на другия(много бавно)!!! Това възникна след размяната на буквите, но след това си възтанових всичко както си беще, инсталирах нов windows. А това с буквите стана след като махнах Vista от единия дял.

Проблема е решен, но изникнаха други проблеми. Много бавно прехвърля от единия дял на другия(много бавно)!!! Това възникна след размяната на буквите, но след това си възтанових всичко както си беще, инсталирах нов windows. А това с буквите стана след като махнах Vista от единия дял.

Провери дали е включен DMA на твърдия диск. Провери файловата система за грешки. Това са ми идеите засега. Струва ми се малко вероятно да е първото (дори невъзможно), но кой знае....

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Провери дали е включен DMA на твърдия диск. Провери файловата система за грешки. Това са ми идеите засега. Струва ми се малко вероятно да е първото (дори невъзможно), но кой знае....

От Device Manager с десен клик върху устройството->uninstall. Псле рестартирай машината. При новия старт Windows ще си намери и инсталира отново драйвъра за устройството. Това обикновено помага при счупен драйвър в Windows. Дължи се също и на непълно направени настройки при промяна на буква на устройство. Обикновено при промяна на буква на Windows партишън най-добре е да се форматира въпросния партишън под DOS и да се преинсталира Windows.Успех.

• Автор

Възможно ли е да е от това че C-то е след друдите дялове? В Disk Menagement в частта показваща разделението на харда C-то е последно

Не се занимавай с глупости, просто прехвърли само важната информаця на някакъв външен носител (DVD, Flash Drive) и преинсталираи win-a отново като изтриеш всички съществуващи дялове (delete partition) и след това ги създади отново.

С тая скорост на нета спокоино можеш да дръпнеш всички необходими програми след преинсталацията. Така със сигорност няма да възникват никакви проблеми след това!

• 3 седмици по-късно...

с Multiboot Recover CD може да промениш аctive партъшъна и буквите на дяловете както трябва да стане, но ако не си работил с partition Magic или друга програма за дялове ще ти отнеме доста време за разучаване .

В случая и аз те съветвам да исталираш на чисто Windows. прасни важната информация на 1 дял и останалите изтрий, създай си С, на който да е Windows това е. sad.gif

• 1 месец по-късно...
Partition Magic ми изписва следния надпис: "Partition's drive letter cannot be indentified". ...

След много услия проблема е решен!!!!!

И би ли споделил как стана ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.